Vasile_Bucovineanu scrie:Nu imi este deloc rusine pentru faptul ca am militat si militez in continuare pentru pastrarea a ce a mai ramas din rasa autohtona. Dar se pare ca nu numai in apicultura noi suntem in stare sa distrugem tot ce avem, fiind convinsi ca numai tot ce vine dinafara e net superior. ........
Dar ce, crezi matale ca bukfast, carnica si ligustica nu sunt autohtone? Poate nu stii ca albinele au fost domesticite de traci. De fapt de moldoveni. Se spune ca romanii bețivi, pardon nativi, dinaintea dacilor, cand dădeau navala paganii , ii prindeau prin fo strâmtoare si pravaleau pa ei stupii cu albine! Nu mai trebuia nimic! De acolo a ajuns la noi expresia " a-i lasa cu buza...umflata"! Apoi dacii, au colonizat europa si au dus cu ei arma secreta( apilarnilul) albinele, din care au evoluat rasele despre care am zis mai sus! Nu mă crezi? Stai sa vezi teorii cu tuneluri energetice, sfinx-uri, nefilimi, o nebunie!
Adevarul este ca trecem printr-o perioadă mai neplăcută cu prețul mierii. Practic, daca nu vinzi si alte produse ale stupului, nu faci fata. Uite, io m-am vorbit cu un padurar si anul ista vindem brazi de crăciun!
https://www.facebook.com/groups/Comunit ... 630274195/