Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 14 Mar 2021, 21:24

3.png
3.png (31.7 KiB) Vizualizat de 5845 ori

Inca una
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 14 Mar 2021, 21:25

4.png
4.png (34.11 KiB) Vizualizat de 5845 ori

Si ultima
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 14 Mar 2021, 21:30

Din pacate nu poate fi marit formatul pozelor.Marite pot fi vazute aici: https://forum-discutii.apiardeal.ro/ind ... c=1556.780
Vasile_Bucovineanu

Mesajde marco68 » 15 Mar 2021, 09:16

Foarte frumos, in spatele acestor poze e multa munca si foarte multa pricepere ....Respect
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 05 Apr 2021, 07:13

Un filmulet facut acum 4 zile in stupina: https://www.youtube.com/watch?v=9aItk885PYU. Iar daca o sa tastati "Apicultura in Bucovina" puteti vedea cele cateva filme ale mele, poate unele interesante.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 05 Apr 2021, 10:09

Îmi place. F frumos. Vă felicit! :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 05 Apr 2021, 11:29

exceptia ce confirma regula...felicitari!...
...deacord cu parerea despre turte100%
yuonyuon

Mesajde nicu68 » 05 Apr 2021, 14:24

super familii nu mai e nimic de comentat deci se poate si fara toate turtele din lume,felicitari nea Vasile
nicu68

Mesajde Balian » 05 Apr 2021, 14:28

Domnul Bucovineanu, văd că stupii au configurație pentru stupărit în staționar.
Zona unde este situată este agricolă, sau de deal/pășune? :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 05 Apr 2021, 16:50

Ma aflu intradevar intr-o zona de deal fara culturi anuale. Ceva culturi sunt cam la 3km, dar suprafete mici si la care nu sunt folosite chimicale. E si asta o explicatie a faptului ca familiile se dezvolta asa cum se vede. Nu am facut niciodata pastoral, unele familii sunt de peste 40 de ani in acelasi loc si nu au roit niciodata.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 05 Apr 2021, 17:18

Vasile_Bucovineanu scrie:Ma aflu intradevar intr-o zona de deal fara culturi anuale. Ceva culturi sunt cam la 3km, dar suprafete mici si la care nu sunt folosite chimicale. E si asta o explicatie a faptului ca familiile se dezvolta asa cum se vede. Nu am facut niciodata pastoral, unele familii sunt de peste 40 de ani in acelasi loc si nu au roit niciodata.

Cartof? Apar scaieti dupa ce se usuca?
jonny_it

Mesajde Balian » 05 Apr 2021, 17:23

Vasile_Bucovineanu scrie:Ma aflu intradevar intr-o zona de deal fara culturi anuale. Ceva culturi sunt cam la 3km, dar suprafete mici si la care nu sunt folosite chimicale. E si asta o explicatie a faptului ca familiile se dezvolta asa cum se vede. Nu am facut niciodata pastoral, unele familii sunt de peste 40 de ani in acelasi loc si nu au roit niciodata.

Spun că țara e mare cu condiții total diferite. Înțeleg, urmăresc și aplic unele metode pe care
am citit pe forum. Toate aceste informații trebuie să văd în prisma realității mele care la altul
poate nici nu se întâmplă niciodată.
Sunt apicultor de generația a treia. Condițiile de trai pentru albine pe care am auzit de la bunicul
meu sunt total schimbate. Dacă nu mă adaptez realității pe care nu eu scriu ci lumea în jurul meu
pot să mă las de apicultură cum mă sfătuise d-nul Ignatov. Eu însă nu mă las și încerc orice să pot
continua apicultura în acest mediu și condiții în care mă găsesc. :)
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 05 Apr 2021, 22:53

jonny_it scrie:

Cartofi se cultiva pe suprafete mici la distanta de stupina. Cei care cultiva o fac numai pentru consum propriu. Nu inteleg despre ce scaieti e intrebarea.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 06 Apr 2021, 13:03

Vasile_Bucovineanu scrie:
jonny_it scrie:

Cartofi se cultiva pe suprafete mici la distanta de stupina. Cei care cultiva o fac numai pentru consum propriu. Nu inteleg despre ce scaieti e intrebarea.

Eu am multe culturi de cartofi unde am albinele la munte. Dupa ce se usuca toti cartofii apar scaieti si buruieni. Oamenii nu folosesc erbicide. Este plin de albine prin ei timp de 1 luna si ceva si se vede si in caturi.
jonny_it

Mesajde Shrek » 06 Apr 2021, 17:53

jonny_it scrie:.......
Eu am multe culturi de cartofi unde am albinele la munte. Dupa ce se usuca toti cartofii apar ........ Este plin de albine prin ei timp de 1 luna si ceva si se vede si in caturi.

Am vazut multe chestii in stupi! Dar niciodată, cartofi pai, făcuți de albine!
O intrebare pentru dl. Bucovineanu: faza cu albinele care nu au roit 40 de ani, este de ......1 aprilie?!
Shrek

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 06 Apr 2021, 18:22

Nu e deloc de 1 aprilie. Cand am spus lucrul acesta nu m-am referit la toate familiile din stupina. Cresc regine numai de la familii anecbalice si de aceea stupina are instinctul de roire atenuat. A nu se intelege ca nu au incercat sa roiasca, dar exista si metode prin care se previne roirea.
Vasile_Bucovineanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?