Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 06 Apr 2021, 20:41

Shrek scrie:
jonny_it scrie:.......
Eu am multe culturi de cartofi unde am albinele la munte. Dupa ce se usuca toti cartofii apar ........ Este plin de albine prin ei timp de 1 luna si ceva si se vede si in caturi.

Am vazut multe chestii in stupi! Dar niciodată, cartofi pai, făcuți de albine!
O intrebare pentru dl. Bucovineanu: faza cu albinele care nu au roit 40 de ani, este de ......1 aprilie?!

Doar piure! :lol:
jonny_it

Mesajde Shrek » 06 Apr 2021, 21:15

Cu tot respectul pentru varsta si experienta dumneavoastra, dl. Bucovinean, imi este greu sa cred ca in 40 de ani nu v-a roit nici un stup! Asa ceva...numai la Jonny nost se poate intampla! Dar , daca cele spuse sunt reale, va felicit si, daca nu va deranjează, imi puteti lasa un nr de tel in privat si perioada in care puteti fi " deranjat", poate mai stam la povești! Cu stima!
Shrek

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 06 Apr 2021, 22:23

Daca se citeste cu atentie, nu am spus ca nu imi roieste nici o familie. Am spus ca sunt cateva familii care nu au roit.
Nr meu de telefon este afisat la inceputul acelui filnulet. Nu e secret si il scriu si aici: 0746 69 82 90.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 07 Apr 2021, 12:37

Shrek scrie:Cu tot respectul pentru varsta si experienta dumneavoastra, dl. Bucovinean, imi este greu sa cred ca in 40 de ani nu v-a roit nici un stup! Asa ceva...numai la Jonny nost se poate intampla! Dar , daca cele spuse sunt reale, va felicit si, daca nu va deranjează, imi puteti lasa un nr de tel in privat si perioada in care puteti fi " deranjat", poate mai stam la povești! Cu stima!

Au roit si la mine cate unul. Am si pus pe YouTube :)
jonny_it

Mesajde Cristian IONITA » 07 Apr 2021, 14:41

@jonny - de la tine "roieste" telefonul .... cand te intinzi cu gargara mai mult decat poti cu fapta :D
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jonny_it » 07 Apr 2021, 15:11

Cristian IONITA scrie:@jonny - de la tine "roieste" telefonul .... cand te intinzi cu gargara mai mult decat poti cu fapta :D

Mai roieste uneori si telefonul. :lol:
Cand m-ai sunat ultima data si nu ti-am raspuns? :D
jonny_it

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 07 Feb 2022, 19:53

Rog pe cineva sa ma indrume cum se poate posta un filmulrt de pe youtube. Am urmat instructiunile date pe forum si nu apare filmuletul, ci numai lincul incadrat de youtube youiube.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 07 Feb 2022, 20:42

Vasile_Bucovineanu scrie:Rog pe cineva sa ma indrume cum se poate posta un filmulrt de pe youtube. Am urmat instructiunile date pe forum si nu apare filmuletul, ci numai lincul incadrat de youtube youiube.

Puneti link-ul aici si refac eu postarea. Trebuie sters "S"-ul de dupa httpS://www.youtube.com/etc etc etc
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 08 Feb 2022, 07:22

jonny_it scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:Rog pe cineva sa ma indrume cum se poate posta un filmulrt de pe youtube. Am urmat instructiunile date pe forum si nu apare filmuletul, ci numai lincul incadrat de youtube youiube.

Puneti link-ul aici si refac eu postarea. Trebuie sters "S"-ul de dupa httpS://www.youtube.com/etc etc etc

Și șterge și ce apare după „&” inlcusiv „&”
DAcă nu te descurci, lasă-l așa, îl modific eu să arate bine la final.

Dar, dacă ștergi s-ul și tot ce e după & inclusiv, atunci trebuie să meargă
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 08 Feb 2022, 21:44

Multumesc, A mers din prima. Acel "s" era cauza.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 18 Apr 2022, 15:49

Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Iul 2022, 20:16

Un sistem simplu si rapid pentru descapacit rame
Vasile_Bucovineanu

Mesajde cristi_vidican » 16 Iul 2022, 20:33

Bănuiesc că aveți ramele puțin distanțate în magazie.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Iul 2022, 21:49

Intradevar, in magaziile de 10 rame se pun numai 9 rame, iar in magazzile de 12 rame se pun 11 rame pentru miere. Cutitul este astfel reglat incat daca pe o rama cu miere exista si puiet, acesta nu este distrus atunci cand se descapaceste acea rama. Se pot descapaci rame 1/2, dar si rame 2/3 sau chiar 1/1. Pentru a descapaci rame cu umar Hofman se schimba cadrul mobil.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Shrek » 16 Iul 2022, 22:11

Am scris cândva ca stuparii sunt cei mai zgarciti oameni! Da, este perfect adevarat! Domnul Bucovinean, aveti la priza ceea din spatele dv, niste mate care n-a trebui să fie acolo. Oricand se poate împiedica cineva si sa cada cu mana pe fire. Apoi pot fi niste copii curioși...... Chiar nu ati avut bani de o priza?
Dar chestia ceea de descoperit este interesantă. O schiță ceva, un loc de unde ar putea fi achiziționată?
Apoi, daca pui ramele mai rare in magazie, nu cresc faruri printre ele? Zic si eu.
Shrek

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Iul 2022, 22:20

Toata instalatia electrica este sub tensiunea de 12 volti. Stupina este in camp si curentul electric este generat de 2 panouri fotovoltaice si se acumuleaza in niste baterii auto. Cu putin timp in urma un trasnet a distrus priza si toate becurile de 12v si nu am apucat sa inlocuiesc priza. Trebuie o priza aparte pentru a nu se inversa polaritatea atunci cand se cupleaza anumite aparate.
Am vazut ceva asemanator la un targ apicol inainte de pandemie, era realizat in totalitate din inox, dar nu am retinut pretul si numele firmei.
Referitor la intrebarea daca albinele construiesc faguri intre ramele distantate: mai rar incep sa construiasca mici faguri, dar de obicei sunt legati de rame si sunt taiati odata cu descapacitul.
Vasile_Bucovineanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?