Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 12 Ian 2025, 10:56

Balian scrie:Secretul cu periodicitate de 3 ani se știe, dar stuparii inventează tot feluri de practici să aibă de lucru cât mai puțin. Recunosc și eu. Asta câteodată funcționează câterodată nu. Izolarea este metodă f eficientă. În Ungaria este larg răspândită. Este ff important momentul aplicării raportat cu timpul formării albinei de iarnare. Dacă urmăriți canalul meu voi prezenta metoda restartării care face exact acest lucru fără să elimin puietul. E cu grupare de puiet aș face. Unde stupinele sunt aglomerate, progres eventual am putea obține cu sincronizarea momentelor tratamentelor la toți. La asta însă am puține șanse, cât de căpoși sunt stuparii. :)

Multi ucraineni izoleaza reginele dupa floarea soarelui si le elibereaza odata cu aparitia primului polen.Ei renunta la puietul din toamna care uzeaza cel mai mult albina de iernare.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde yuonyuon » 18 Ian 2025, 10:00

Vasile_Bucovineanu scrie:
Balian scrie:Secretul cu periodicitate de 3 ani se știe, dar stuparii inventează tot feluri de practici să aibă de lucru cât mai puțin. Recunosc și eu. Asta câteodată funcționează câterodată nu. Izolarea este metodă f eficientă. În Ungaria este larg răspândită. Este ff important momentul aplicării raportat cu timpul formării albinei de iarnare. Dacă urmăriți canalul meu voi prezenta metoda restartării care face exact acest lucru fără să elimin puietul. E cu grupare de puiet aș face. Unde stupinele sunt aglomerate, progres eventual am putea obține cu sincronizarea momentelor tratamentelor la toți. La asta însă am puține șanse, cât de căpoși sunt stuparii. :)

Multi ucraineni izoleaza reginele dupa floarea soarelui si le elibereaza odata cu aparitia primului polen.Ei renunta la puietul din toamna care uzeaza cel mai mult albina de iernare.
la mine se opresc matcile singure la 1 sept ...au "temporizator"...
daca si au facut treaba si totul e ok nu mai continua....e mai bine in mod natural decat sa facem noi brusc ...
yuonyuon

Mesajde Balian » 18 Ian 2025, 10:42

Mediul înconjurător stupinei are influență majoră în evoluția situațiilor. Dacă vorbim de boli, infectare/infestare
pe verticală depinde numai de noi. Suntem singuri răspunzători de creare a condițiilor de a pimi sau nu boli.
Trebuia să înțelegem însă că nu este egal un anturaj de sute de familii ținute de n feluri, și unul care este izolat și se
bazerază numai pe tot ce face apicultorul respectiv. Astea două situații nu sunt comparabile. E cer și pământ între
aceste două pachete de OFERTĂ. Și tot nu vrem să tratăm diferit cele două situații, și tot ținem morțiș părerea
că există practică miraculoasă univarsală pentru toți. Suntem condamnați cu voia noastră la situația în care ne găsim! :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?