de Badea. claudian » 20 Sep 2011, 10:09
ASA cum scrie in caietul de stupina pe data de 28 iulie 2010 dupa 28de zile de cules la tei in masivul melifer din parcul national defileul jiului ,masiv format din cele trei tipuri de tei ....cand circa 70%din flori erau bine inflorite si cercetate de albine iar cantarul de control imi arata zilnic un spor de 1,5 -2 kg de nectar am extras in medie cam 10,5 kg miere marfa de la fiecare colonie de albine . Lucrez cu STUPUL RA 1001 .cu magzin pe jumatate marit cu rama lata .
Culesul a continuat si in zilele urmatoare .... pe la inceputul luni august 2010 am transportat coloniile de albine la TICLENI cu provozii oarecum suficiente .
Am stramtorat si am inpachetat si pina la 15 august am completat proviziile existente la col.de albine deficitare folosind in in total circa 80-100 kg sirop de zahar cu protofil ,fiecare colonie de albine avand la acea data 4-5 faguri cu puiet de toate varstele si provizii suficiente .
In perioada 15 august 10 septembrie ,la interval de ozi ,am practicat hranirile stimulente de toamna fiecare col.de alb. primind cate 2-300sute ml sirop .
Conduc si manuiesc 40 de colonii de albine .
- Fişiere ataşate
-
- stupina APISBAD