de Badea. claudian » 20 Sep 2011, 13:09
Aaici in judetul dolj la rapita am stat cu stupina pana in data de 5 mai cand am deplasato la salcam 1 in jud. mehedinti in padurea crivina unde mam intalnit cu dl. marinica PROAPIS 13 pe care il salut cu aceasta ocazie si mai adaug ca a avut un comportament de de gazda bine primitoare casa zic asa omul a fost atent cu mine si cu celanti stupari dupa cate am inteles ,a oferit informatii la toata lumea despre padurea de salcam ,despre drumurile de acces etc ba chiar ne intreba telefonic daca avem nevoie de ceva de la magazinul din comuna deoarece dumnealui venea zilnic la stupina pe care o avea pe langa noi cei din Gorj.
Pana pe 15 mai cat am stat la salcam 1 ,timpula fost foarte variabil si ne prielnic unei secretii normale de nectar .Au fost insa ore in cursul unor zile mai calduroase urmate de zile in care albinele aveau o circulatie mai intensa dar cu un cules mai redus dar totusi in masura sa asigure o dezvoltare progresiva a coloniilor de alb. Aici toate coloniile au inceput sa formeze coroane de miere de 7-8cm iar in cei doi faguri marginasi au fost depuse cate 3-4kg miere .
Dar intr-o asemenea situatie nu se aflau decat col. de alb. puternice care au cnfirmat ca pentru ele nu exista ani rai ,spre deosebire de col.mai slabe care au lasat de dorit .