Bună seara. De mult timp îmi plănuiesc sa fac și eu o rubrica cu activitățile și ALBINE LE mele. Dacă pana acum am tot amânat, ei bine iată ca a venit vremea și pentru asta.
Mă numesc Florin, am 27 de ani și lucrez ca fizioterapeut la lotul național de kaiac-canoe.
De mulți ani îmi doream sa cresc albine însă foarte multe impedimente am întâmpinat și nicicum nu am avut parte de ele pana acum. Ei dar acum iaca Dumnezeu drăguțul a făcut posibil sa le pot avea. Așadar în luna aprilie am achiziționat un număr de 6 familii și sunt tare mândru de ele. În prezent am 13 familii din care 3 mai slăbuțe pe 4 rame dar dacă voi prinde o zi calda le voi muta în stupi de poliuretan ca sa nu sufere drăguțele din cauza frigului.
Pot sa va spun ca am cheltuit foarte mulți bani însă am făcut și 2 investiții neinspirate. Prima ar fi achiziționarea a 2 stupi model Ursu complet echipati care au fost foarte scumpi(1200 lei cu transport) iar a doua cheltuiala inutila am cumpărat 5 stupi sh. Niciodată nu voi mai cumpără stupi folosiți.
Dar sa lăsăm asta. Mai bine sa va spun Cum se împacă apicultura cu masajul. Ei bine, aceste doua îndeletniciri nu prea se pupa. Și știți dece? Pentru ca la masaj se folosesc tot felul de creme care rămân impregnate în piele și se pare ca albinele nu mă iubesc deloc din acest motiv. Prima data când am avut contact cu ele am fost înțepat de aproximativ 24 albine și mâinile sau umflat tare. Acum nu ma mai umflu deloc.
Pe de alta parte, sportivii cu care lucrez sunt bucuroși de pasiunea mea deoarece le voi furniza polen proaspăt și poate mai târziu voi învață să produc și lăptișor de matca pe care ei îl caută foarte mult.
Doresc ca pe viitor sa înmulțesc stupii.pana la 30. Așa ca în acest scop am cumpărat de pe acum 10 lăzi de rezerva pentru tinerele familii ce vor fi înființate la primăvară. În continuare va las 2 fotografii și mă opresc cu scrisul pentru ca deja am făcut abuz de răbdarea voastră care veți citi aceste lucruri.