pngflorin scrie:Eu am optat pt o Toyota Hilux 4x4, cu bena in spate, plus o remorca de 6 m .
Dpmdv e cea mai buna varianta, plus ca in bena mai intra inca 9 stupi Dadant 10 sau 12.
jonny_it scrie: As vrea ceva tot diesel, motor pana in 3000 cmc: bmw x5 sau toyota hilux .. poate chiar mitsubishi L200.
iosif petru scrie:cat consuma un hilux
jonny_it scrie:Merci de informatii Echo.
Cred ca raman la hilux.![]()
Oricum foarte multi km nu fac(anul acesta am mers mai mult cu avionul decat cu masina) dar la anul vreau sa plec cu "utilajele" proprii in pastoral.
Dupa ce o cumpar, o spal/lustruiesc si o parcez in fata casei la Lucian
iosif petru scrie:cat consuma un hilux
jonny_it scrie: .... As vrea ceva tot diesel, motor pana in 3000 cmc: bmw x5 sau toyota hilux .. poate chiar mitsubishi L200.
Cristian IONITA scrie:as vrea sa te vad carand caturi cu rame pline in X5, bineinteles ca o sa-ti iei varianta cu piele![]()
sfatul meu .... daca nu vrei ceva fara bena orienteazate la un Land Rover Discovery, daca vrei bena atuci la o camioneta 4x4 gen VW, Iveco Daily, etc ....
hilux si L200 sunt masini cu performante mult prea ridicate fata de ce e nevoie in apicultura (cu albine mergi pe drum nu direct pe aratura) iar aceste performante costa.
jonny_it scrie: ....
Vreau o singura masina, adica o singura asigurare, rovineta deci trebuie sa ma descurc si in pastoral insa trebuie sa ma ajute si cand am de mers pana in oras(aprox 100 km).
...
Cristian IONITA scrie:De asigurare si revizie suplimentara nu prea scapi ca-ti va trebui remorca, dar ITP-ul e pe 3 ani si asigurarea pe un an cat 2-3 pachete de tigari, insa sa ai grija la capacitatea de incarcare a remorcii, daca ansamblu (masina plus remorca) sare de 3500 Kg trebuie sa ai permis de conducere categoria E.
echo scrie:Din auzite, cica cea mai rezistenta masina, in toate sensurile, ar fi Land Rover-ul. (ca un fel de ARO mai englezesc). Nu prea are nimic in comun cu comfortul, ba din contra, se lauda cu dotarea spartana la acest capitol, dar este un catar de tractiune...
Modelele 110 si 130 se fac si cu flatbed, open top, hard top, in varianta cu 2 sau 5 locuri...
sorin_horezu scrie:Cristian IONITA scrie:De asigurare si revizie suplimentara nu prea scapi ca-ti va trebui remorca, dar ITP-ul e pe 3 ani si asigurarea pe un an cat 2-3 pachete de tigari, insa sa ai grija la capacitatea de incarcare a remorcii, daca ansamblu (masina plus remorca) sare de 3500 Kg trebuie sa ai permis de conducere categoria E.
Nu tine de incarcatura de pe remorca ci de masa maxima autorizata. Daca masa maxima autorizata a ansamblului autovehicul tragator + remorca depaseste 3500 kg ai nevoie de categoria E plus tahograf pe masina.
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori