Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: masina potrivita pentru apicultura

Mesajde Cristian IONITA » 12 Aug 2012, 16:35

Stii banuiesc vorba aia scumpul mai mult pagubeste.

Ai grija cu G-urile de armata ca acelea sunt ceva mai putin dotate atat la partea de confort (ventilatie, izolatie, etc) cat si la capacitatea in teren (lipsa blocante, etc) .... insa stim cu totii ca un G bine ingrijit tine cateva generatii.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde popik50 » 16 Aug 2012, 23:45

La camioanele de peste 7,5 ce marca ar fi mai buna dintre IVECO EUROCARGO si MAN ?
popik50

Mesajde anonimul » 17 Aug 2012, 20:18

popik50 scrie:La camioanele de peste 7,5 ce marca ar fi mai buna dintre IVECO EUROCARGO si MAN ?

Mercedes este robust si mult mai trainic decat celelalte. Iveco cu motorul de 140 sunt cele mai nereusite motoare
anonimul

Mesajde anonimul » 17 Aug 2012, 20:23

daca sunteti interesati de un camion cu container marca iveco puteti sa ma contactati la tel 0729133991
anonimul

Mesajde alin m » 17 Aug 2012, 23:00

masina potrivita atat pt oras cat si pt camp. :lol:
Fişiere ataşate
DSC00178.JPG
alin m

Mesajde Bambucha » 21 Sep 2012, 19:18

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde mircea_tm » 21 Sep 2012, 20:51

popik50 scrie:La camioanele de peste 7,5 ce marca ar fi mai buna dintre IVECO EUROCARGO si MAN ?

mercedes atego, fiabil, consum mic...viata mai lunga decat celelalte!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2012, 08:52

ghitacusman scrie:la capitolul probat ,folosit multumit .In remorca au loc 36 stupi verticali pe 10 rame cu doua caturi de jumate [pe doua randuri],fiind vorba de stupi STAS.Modelul meu au loc 60 [pe doua randuri],dar dupa salcam 1 se schimba datele problemei.Roiuri au loc 120 .

D-le Cusman ... mai multe informatii .... gen cat lungime cat latime (utile ca nu ma intereseaza protapu')
cat scrie in acte ca poate cara? .... 60 de stupi cu sau fara caturi puse? oricum la un modic 50 Kg / stup ar reiesi un 3000 Kg numai masa utila .... am eu vaga impresie ca e de minim 2 ori cat ar avea voie frontera aceea dupa acte. Pe asfalt o sa mearga .... dar in coclau fa faceti pacate cu masina aceea.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2012, 09:50

dle Ghita (iti spun d-le si pe prenume nu ca te-as considera ospatar sau frizer ci pentru ca asa ai raspuns tu mai sus) in ceea ce priveste capacitatile de transport e bine sa vorbim de situatiile mai grele decat de cele usoare).
Apicultura "grea" cel putin dpdv transport incepe dupa salcam ....

PS: nu mi-a placut niciodata aritmetica, poate va faceti totusi pomana si ne precizati dimensiunile
Cristian IONITA

Mesajde kamy » 23 Sep 2012, 09:58

daca ansamblu masina + remorca depaseste 3500 kg cu 1 kil deja obligatorie categoria c+e.,si daca socotim un jep la vro 2 tone,propria la remorca vro 500 mai ramane o tona care nu poate fi depasita nici macar cu-n kil!
kamy

Mesajde kamy » 23 Sep 2012, 10:24

io v-am mai spus ca am avut autobuz de 12 metri,incapeau in el 101 lazi verticale de 24 rame 12+12 pe care-l dadui de vro 2 saptamani la fier vechi.intr-un an am intrat la salcam pe un drum unde erau depuse aluviuni m-am ingropat pana-n osie m-au tras doua tractoare o ora de-au ajuns sa muste din asfalt si sa-mi indoaie sasiul!
rapita si 3 zile de salcam cu avia luata de pe anunturi si vagonu agatat dupa ea s-a comportat bine,pe masina si pe romorca merg 100 da e cam greu pentru drum lung viteza 40-60 e nasol de mers in dorogea!dar unde m-am impotmolit anu trecut anu asta a fost bine,da tot nu-i o solutie viabile daca trebuie sa faci 2 drumuri de dobrogea te mananca paduchii la 880-900 km
am fost in germania cu un neam d-al meu sa-si ia un cap tractor si-am vazut acolo renou de 270-350 de cai cu container deasupra undeva la 7-8 mii deprin 2003,. 2005 si lung de nu se mai termina, daca te mai pricopsesti si c-o remorca tot d-aia tip container ai cam rezolvat problema pentru vre-o 180 verticali sau 230 orizontali la un singur drum si e mai ieftin decat la 2 drumuri!
kamy

Mesajde CORNEL V. » 23 Sep 2012, 11:22

Cristian IONITA scrie:dle Ghita (iti spun d-le si pe prenume nu ca te-as considera ospatar sau frizer ci pentru ca asa ai raspuns tu mai sus) in ceea ce priveste capacitatile de transport e bine sa vorbim de situatiile mai grele decat de cele usoare).
Apicultura "grea" cel putin dpdv transport incepe dupa salcam ....

PS: nu mi-a placut niciodata aritmetica, poate va faceti totusi pomana si ne precizati dimensiunile

Cristi,intreb si eu asa ca fapt divers...cum dracu vine asta...prima data zici domnule si dupa aia ii zici tu? :roll:
no offense :!:
CORNEL V.

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2012, 17:48

no offense Cornele .... din viteza mai greseste omu'
Cristian IONITA

Mesajde nellu.ar » 23 Sep 2012, 23:39

intr-un ansamblu se calculeaza masa totala maxim autorizata a autovehicolului tragator plus m.t.m.a. a remorcii .eu am condus cu permis cat.b o camioneta aro(mtma 3,5t) cu o semiremorca(mtma1,6t).greutatea proprie a celor doua vehicule-2t plus400kg "legal"pana am fost oprit de un politist (domn!)si am scapat fara dosar penal. de acolo am plecat direct la scoala de soferi pt cat.c plus e.
nellu.ar

Mesajde Cristian IONITA » 24 Sep 2012, 08:33

ghitacusman scrie:pt. categoria B masa max.aut. a remorcii nu trebuie sa depaseasca greutatea proprie a masinii si intreg ansamblu sa nu depaseasca 3,5 T, simplu si eficient.

unde mai precis e scris asta? De fapt unde mai scrie? ca a existat e adeavarat aceasta prevedere pana prin 2006 daca nu ma insel.

sunt 2 aspecte in aceasta problema, o data conteaza capacitatea masinii tragatoare .... in acte sunt precizate masele maxime remorcabile cu sau fara dispozitiv de franare si apoi incadrarea conform legii a categoriei de permis.
La categorii e simplu si logic:
categoria B: masina sau ansamblu care sa nu depaseasca 3500 Kg sau mai exista situatia in care remorca nu depaseste 750 Kg (masa maxima autorizata)
categoria B E: ansamblu in care masina nu depaseste 3500 Kg dar ansamblu depaseste;

Cine are C E (pentru camioane cu remorca) se incadreaza si la B E

Pentru BE sunt relativ putine scoli care ofera cursuri de conducere .... dar daca ai deja B-ul atunci pentru BE costurile sunt mult mai mici si mai important dureaza mai putin decat pentru CE si se merita sa cauti.
Cristian IONITA

Mesajde ANITEI » 24 Sep 2012, 08:43

ghitacusman scrie:pt. categoria B masa max.aut. a remorcii nu trebuie sa depaseasca greutatea proprie a masinii si intreg ansamblu sa nu depaseasca 3,5 T, simplu si eficient.

Nu este asa. Scrie in talonul masinii cat poate tracta , nu prea mai este loc de tocmeala , eu am luat amenzi si am avut incidente destule luandu-ma dupa auzite. Am un passat din 2004 poate tracta 1200 de kg daca are frana inertiala nu mai mult , nu cat cantareste masina. Sora mea are camion de 14 tone , cantareste cam 7 gol , poate tracta 3,5 tone , asa scrie in acte nu mai mult ca e cel putin amenda. Eventual (sper) la camion se poate mari umbland pe la RAR si ARR.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE