jenica67 scrie:Avantajul la freza mea este ca cutitele, sunt cu gauri si freza are doua stifturi, cu care centreaza cutitele exact. Nici nu exista riscul sa iti arunce cutitele afara, nici nu ai probleme de centrare. Asta mi-a placut la ea si de aceia am copiat-o. Freza ta este exact cum este prinderea la circular. Din aceia pot sa imi fac usor, nu e problema si axul meu abriht, are la un capat de circular si la celalalt se poate pune freza. Dar mi-am facut freza separat, tocmai ca sa nu mai schimb. Apropo freza ce se vede pe oberfreza mea, o folosesc pentru imbinarea scandurilor. In ultimul timp nu am mai facut lamba si uluc, ci dupa taiere la circular, am frezat canturile cu freza si le-am lipit direct cu adeziv, cred ca Moment D3 de la Dedeman. Se comporta f bine.
Eu am finalizat "sculele mari": am circular, abrich si freza vertical, fiecare separata pe masa ei (freza si abrich le-am terminat saptamana trecuta). Asta mi-am dorit, asta am. Sunt foarte multumit de ele.
Merg bine toate, minusuti am doar la freza in ceea ce priveste motorul; este de 2.2 kw, dar este o chinezaraie la care am mari indoieli ca o sa tina.
Circularul si abrich-ul sunt cu motoare romanesti... trainice, pe viata.
M-am luat cu vorba si am uitat ce vroiam sa postez!
Vroiam sa zic ca portfreza o pun pe freza, nu pe circular sau abrich!
Si, da, portfrezele cu stifturi elimina chinurile prinderii cutitelor... Vreau sa imi mai cumpar portfreze din astea, macar inca vreo 2, sa nu fiu nevoit sa schimb cutitele.