Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde mausica » 25 Mai 2015, 21:40

andrei_d scrie:Pentru asamblat lazi si rame vreau sa cumpar un capsator pneumatic. Cred ca ar trebui unul care sa mearga cu capse de 50 mm, mai ales pentru lazi. Din ce am vazut pe internet, gasesc numai de la 600 de lei in sus. La 300 de lei nu exista ceva decent?

Cu capse pana in 40 gasesti si mai decent la pret dar la 50mm capsa....alea sunt profesionale cred
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristian bh » 25 Mai 2015, 21:54

La asamblat lazi,ar fi bine sa folosesti holsurub gaurind prima piesa cu burghiu de diametrul grosimii holsurubului.Asta pt a strange corect plus adeziv.
Pt rame e bun capsator pt cuie,....ar fi bun modelul de la makita pt cuie,pana la 50mm,undeva la 320 lei.
cauta la shopexpert daca bine imi amintesc,.......nu de alta da si mie imi trebe unul! ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde emil_sorin » 25 Mai 2015, 22:22

Eu mai nou folosesc un capsator pt capse tip "T" , adică cuie :D , marca se Senco (cuie maxim 50) si folosesc de 45 . L-am luat de la piață de vechituri cu 50 lei si merge impecabil . ( pe afara l-am găsit cu 200 de euro, așa ca ,cred ca e bun cu toate ca nu e nou)
emil_sorin

Mesajde cristian bh » 25 Mai 2015, 22:47

emil_sorin scrie:Eu mai nou folosesc un capsator pt capse tip "T" , adică cuie :D , marca se Senco (cuie maxim 50) si folosesc de 45 . L-am luat de la piață de vechituri cu 50 lei si merge impecabil . ( pe afara l-am găsit cu 200 de euro, așa ca ,cred ca e bun cu toate ca nu e nou)

Nu toti care vand scule vechi aduse din vest fac diferenta intre scule de marca si cele din magazinele gen bricolaj.
Adesea multe asemenea bijuterii raman nebagate in seama!
Senco e una din cele mai bune marci de capsatoare,.....norocosule :D
cristian bh

Mesajde andrei_d » 26 Mai 2015, 02:43

problema cu holzsuruburile e ca sunt scumpe daca faci multe cutii, de-astea folosesc acum si abia astept sa scap de ele. Daca la cutie dau capse din fata si din lateral, imbinarea va tine foarte bine. Alea pentru cuie cred ca sunt ciocane pneumatice si intr-adevar Makita e putin peste 300 de lei. Ma gandesc totusi ca o capsa face cat doua cuie si de-asta vreau capsator. O idee buna cu piata SH.
andrei_d

Mesajde cristi_vidican » 26 Mai 2015, 06:46

andrei_d scrie:problema cu holzsuruburile e ca sunt scumpe daca faci multe cutii

Să vezi ce scumpe sunt când cedează lăzile prinse cu capse. :lol:
În timp, capsele nu țin ca și holțșuruburile.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde emil_sorin » 26 Mai 2015, 11:59

Referitor la capse , părere de începător , cred ca o capsa face mai mult decat doua cuie . Eu sunt mulțumit ca îmi permit sa bat cuie cate trebuie . Am luat cu 23 de lei o cutie de cuie cu 5000 de buc ( cuie de 45) . Pistolul bate cam 4 cuie pe secunda , așa ca nu sunt eu destul de rapid pt el .
In ceea ce privește partea de SH e cu cântec ...daca e un preț cum a fost al meu si se vedea ca e ok ..merita riscul. Săptămână trecuta am mai găsit unul care bătea si capse ( cred ca de 40 doar ) dar nu părea prea ok așa ca nu l-am luat cu toate ca a scăzut prețul pana la 60 lei ..eu i-am oferit doar 30 . :D
emil_sorin

Mesajde cristian bh » 26 Mai 2015, 12:07

andrei_d scrie:problema cu holzsuruburile e ca sunt scumpe daca faci multe cutii, de-astea folosesc acum si abia astept sa scap de ele. Daca la cutie dau capse din fata si din lateral, imbinarea va tine foarte bine. Alea pentru cuie cred ca sunt ciocane pneumatice si intr-adevar Makita e putin peste 300 de lei. Ma gandesc totusi ca o capsa face cat doua cuie si de-asta vreau capsator. O idee buna cu piata SH.

no dara,daca apuci la numarat si socotit capse,cuie si holzsuruburi ,apoi când mananci placinta,... numeri foile din ea? :shock:
iara acel pistol care bate capse cred ca nu-i deloc mai lesna decat cel ce bate cui!
oricum i-ti urez noroc!
cristian bh

Mesajde aliuta2000 » 26 Mai 2015, 22:00

referitor la lazi , sunt 2 solutii durabile in timp : holsuruburi cu gaura prealabila si cap inecat (se sanfreneaza gaura ca sa se ascunda )sau pistol cu cuie rasucite !!!!! Ce e drept ca pistolul si costul acestor cuie este mare (poate mai mare decat holsuruburi /negrese ), dar vor trece proba timpului cu brio.

Cand se executa lazile pentru tine cred ca merita ~10 ron suplimentari la o lada completa cu cat cu capac si tot ce trebuie ,(aceasta fiind investitia in negrese ).

Daca lazile sunt comerciale ..... merg si capsele de 40 mm sau cuie in T de 50 mm oferind un pret bune la vanzare .
Fişiere ataşate
Pistol-pneumatic-pentru-cuie-in-rola_4273433_1266308924.jpg
A.D.
aliuta2000

Mesajde andrei_d » 04 Sep 2015, 00:09

1: Cutiile asamblate cu capse si adeziv, dupa cati ani incep sa se desfaca? Unu? Doi? Sase? Experienta practica, nu presupuneri.
2: De unde cumpar cel mai ieftin aracet pentru stupi, cu conditia sa fie de calitate. Nu vreau sa-l vad in primul sezon ca a crapat, asa cum mi s-a intamplat anul asta. Ma intereseaza parerea cuiva care foloseste de cativa ani si e multumit. Acum stiu doar de Moment Wood, in Dedeman, 20 de lei 850 ml, tine foarte bine dar cred ca se poate si mai ieftin. Auzisem de "doctor aracet" sau inca o firma care vindeau "aracet pentru stupi" , cica un D4 imbunatatit, cu 5 lei litrul. E bun de ceva aracetul asta, a folosit cineva?
Un adeziv se cunoaste dupa 1-2-3 ani de caldura si ploi, asa pe moment ca lipesti doua scanduri apoi incerci sa le desfaci si zici "uite ce bine tine", aia nu e proba.
andrei_d

Mesajde sovian » 04 Sep 2015, 06:12

Eu am cumparat cutii in mai. Acum au inceput sa lucreze si se desfac. Nu folositi negre se ca pleaca crapatura de la ele. Lemnul uscat sa fie
Chiar dacă nu ai stupi, ocroteşte albinele!
sovian

Mesajde cristian bh » 04 Sep 2015, 10:00

sovian scrie:Eu am cumparat cutii in mai. Acum au inceput sa lucreze si se desfac. Nu folositi negre se ca pleaca crapatura de la ele. Lemnul uscat sa fie

Zici ca daca folosea din astea aurite nu crapau????? :lol: :lol: :lol:
cristian bh

Mesajde sovian » 04 Sep 2015, 10:18

Cred ca nu. Am unii cu Capse si sunt ok
Chiar dacă nu ai stupi, ocroteşte albinele!
sovian

Mesajde cristian bh » 04 Sep 2015, 11:14

Ai nitel rabdare,....toate la vremea lor! :D
Cam superficial pui problema, ;)
cristian bh

Mesajde liviutzbogos » 06 Sep 2015, 21:59

Unu la mana, cat de lungi trebuie sa fie capsele alea ca sa poate tina doua blaturi (lateralele stupului)? Doi la mana, daca dai gauri initiale si dupa aia prinzi cu "negresele" (holzsuruburile) nu cred ca mai crapa... defapt sunt sigur ca nu crapa.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde cristian bh » 07 Sep 2015, 11:48

Daca pui adeziv si bati capse, cuie in ambele laterale,.cu conditia sa ai falt..si dese ,nu se mai desface,in schimb cu holzsuruburi de orice culoare ar fi sau negrese(astea-s facute pt rigips),daca nu dai in prima gaura de diametru cel putin egal cu al holzsurubului ,anumite esente de rasinoase iti crapa pe fibra.
ex ,molidul nu crapa asa usor ca bradul,in schimb fara gaura strangerea nu este la fel de tare precum cu gaura,intrucat surubul face filet in ambele ,or facand gaura laterala este stransa in cealalta fara rezistenta!
Cam asa sta chestiunea!
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE