Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

lazi din pal hidrofugat

Mesajde simi » 04 Feb 2013, 10:02

Va salut!
Ce parere aveti de lazi din pal hidrofugat in ceea ce priveste izolarea termica, starea de sanatate a albinelor intrun astfel de stup si pretul/lada stiind ca o coala de pal are;
-lungimea = 244 cm
-latimea = 122 cm
-grosimea = 2 cm
- pret = 70 lei
simi

Re: lazi din pal hidrofugat

Mesajde Gonzo » 05 Feb 2013, 21:11

Toate bune si frumoase..... Dar palul e atat de greu, daca faci pastoral te omoara la carca. Palul din ziua de azi, numai hidrofug nu este, aau inceput sa il faca de o calitate indoielnica. Eu lucrez cu el si vad cata umiditate atrage de numai hidrofug nu este, asa ca mare grija, eu zic , daca vrei sa incerci, fa unul ca sa-l vezi cum se comporta si apoi treci la constructie ptr cati iti doresti.
Gonzo

Mesajde simi » 14 Feb 2013, 20:26

Gonzo scrie:Toate bune si frumoase..... Dar palul e atat de greu, daca faci pastoral te omoara la carca. Palul din ziua de azi, numai hidrofug nu este, aau inceput sa il faca de o calitate indoielnica. Eu lucrez cu el si vad cata umiditate atrage de numai hidrofug nu este, asa ca mare grija, eu zic , daca vrei sa incerci, fa unul ca sa-l vezi cum se comporta si apoi treci la constructie ptr cati iti doresti.

Va salut!
Multumesc d-le Gonzo pentru sfat cred ca aveti dreptate in cea ce priveste greutatea dar in privinta umezeli ar trebui sa fie rezistent!
Nustiu dar cred ca nu o sa investesc degeaba si am sa te ascult. Iti multumesc!
simi

Mesajde echo » 14 Feb 2013, 20:56

Simi, vazi ca PAL-ul, prin insasi procesul lui de construtie, are un continut ridicat de formaldehide, fiind unul dintre principalii componenti, in afara de fibre....

Da o cautare pe unchiul goagal sa vezi ce sunt formaldehidele si ce efecte au asupra sanatatii....

Nu poti sa stii cum si ce se descompune din el la umiditate si timp...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde simi » 16 Feb 2013, 21:41

va salut !
Da intradevar pe linga ca nu ieste usor si iti rupe oasele nu ieste nici sanatos datorita supstantelor chimicedin care este facut.
Va multumesc pentru sfat.
simi

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....