Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Constructie rastele pavilion

Mesajde ignatius » 19 Noi 2013, 00:28

Va salut
Sunt in diwscutii epntru a cumpara un pavilion apicol, faza este ca trebuie modificat, are cabina intr-un capat si are rastel , baterii cu 3 stupi in pat rece. Eu vreau sa ill fac in pat cald, cu cabina pe mijloc, dadant in pat cald 16 rame + 2x1/2 caturi, pe 3 randuri, pe al treilea rand vor fi doar stupi orizontali.
Pe siteul http://anunturiapicole.stuparitul.com/ am gasit schite pentru pavilion dar sunt destul de multe aspecte pe care nu le inteleg.
Are cineva ideea cam cat m-ar costa sa fac rastelele pentru pavilion de la zero? adica acoperis, cabina pe mijloc, rastele si obloane verticale si orizontale???
Cam ce materiale mi-ar trebui, poate cineva sa imi faca o schita tehnica cu rastelele?
Va multumesc
48 ani, stupi verticali
ignatius

Re: Constructie rastele pavilion

Mesajde jenica67 » 19 Noi 2013, 22:32

Ai pus linkul.. sa citim tot situl ? Cine crezi ca are rabdare sa caute schitele ? Pune linkul exact. Oricum sa nu crezi ca modificarea costa putin. In cazul asta, e mai bine sa cumperi o simpla remorca ieftina si atunci sti o treaba. Oricum sa te astepti la sute de metri de profil cornier, teu si platbanda, sau dreptunghiular in functie de ce iti alegi.
jenica67

Re: Constructie rastele pavilion

Mesajde ignatius » 20 Noi 2013, 00:27

va salut
intre timp l-ati pus dvs.
Se pare ca manopera costa destul de mult, la fel si materialele ajunge cam 7000-8000 lei pe putin, la banii astia ma las pagubas.
Am vazut pavilionul d-lui Luca, e mai simplu , este de genul unui raft, pe 2 randuri, fara rastel individual, cred ca se iese mult mai ieftin. va multumesc
48 ani, stupi verticali
ignatius

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....