Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dimensiunile ramelor

Mesajde traian » 28 Dec 2013, 21:44

DaniRadu scrie:O rugăminte. Ştie cineva care este adâncimea canalelor din spetezele ramelor pentru fagurii din plastic? Aş vrea să încerc să folosesc astfel de faguri.
Sărbători fericite.

eu le-am facut de 5mm jos si 10mm sus, am taiat din FP cam 10mm orizontal si 10mm vertical.Canalul de jos l-am facut mai lat, sa incapa FPdupa ce am taiat degajarea din foita. FP cumparati de mine,cred ca toti, sint mai mari. dupa ce bagi FP in rama trebuie sa aiba putin joc. iti recomand sa-i ceruesti,spor!
traian

Mesajde DaniRadu » 28 Dec 2013, 23:16

Mulţumesc pentru răspuns. Cam aşa mă gândeam şi eu, dar nu eram sigur. Va trebuii să fac spetezele ceva moi groase, cel puţin cea de jos. Acum o am de 8 x 20 mm.
De ce se rupe colţul? Credeam că se rupe colţul unde foiţa este punctată pentru a creşte şi celule de trântori.
DaniRadu

Mesajde traian » 28 Dec 2013, 23:41

DaniRadu scrie:Mulţumesc pentru răspuns. Cam aşa mă gândeam şi eu, dar nu eram sigur. Va trebuii să fac spetezele ceva moi groase, cel puţin cea de jos. Acum o am de 8 x 20 mm.
De ce se rupe colţul? Credeam că se rupe colţul unde foiţa este punctată pentru a creşte şi celule de trântori.

Daca ai taiate la dimensiunea de 8mm e bun si asa. faci canalul de 4mm(sa nu crape).Sa ai grija sa nu tai faguri prea mici ,sa nu tai multi odata numai in functie de cum faci ramele. ii pui la cladit numai in prezenta unui cules bun, altfel ii deformeaza cu celule de trintor. Se rupe coltul, eu l-am taiat, pt a fi mai usor de montat, nu-i important. Spor!
traian

Anterior

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....