Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Dispozitiv antizapada pentru urdinis

Mesajde SummerCat » 03 Feb 2014, 00:12

:) da!
Nu rezist daca nu va arat dispozitivul, macar de amuzament..

Pe baza unui desen vechi din 1928, cineva cred ca incearca sa-l inregistereze in gooagl patente. Nu stiu daca a reusit, impresia mea e ca nu.

Asta e poza veche: http://summercat.sunphoto.ro/Beehive_snow_guard/95299509

L-am cautat sa vad daca a fost folosit de careva, dar n-am gasit. Va zic asta de la inceput. E inventat, dar nefolosit..

Consta dintr-o scandurica, un plastic, orice, croit asa:

02.jpg

Asta se intoarce si se baga la reductorul de urdinis (pus pe pozitia mai mare), ca sa ramana si un pic de spatiu in laterale. Ca in pozele din simulator:
http://summercat.sunphoto.ro/Beehive_snow_guard

Se zice ca n-ar mai bloca urdinisul cu zapada, deci nu mai se sta cu sarma ca sa-l curatam dupa un viscol puternic.

Cred ca-i o mare basina inventia :D , dar cu unele mici modificari, inventatorul nu cred ca gandeste rau.
Daca s-ar mari ceva mai mult marginile ale care stau in jos, in afara, cred ca ar fi buna de cercat..
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Re: Dispozitiv antizapada pentru urdinis

Mesajde valigorj » 23 Feb 2014, 05:53

pentru stupii cu sita pe fund nu are rost sa folosim asa ceva,dar la cei cu fund fix de acord.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....