Ioan Guist scrie:Si eu sunt curios daca merge cu pistol.
...
ghitacusman scrie:am vazut faguri de plastic care-s luati in lucru fara ados de ceara (din Canada ).Pulverizarea nu cred ca merge ,sint prea multe conditii de indeplinit .
CristianBee scrie:Daca nu merge asa ( la mine a mers ) ramane sa ii scufundati sau sa ii da-ti cu trafaletul . ...
alt stupar scrie:scufundat in ceara si bagat la crescut in cules.
nicus scrie:Am inteles ca sunt buni, numa de bine. Dar de unde vine insa diferenta de pret la acesti faguri?
Stim care e compozitia lor? Fisa tehnica, substante, compozitie. Nu doar pret, firma si daca ii creste frumos.
Pe mine asta ma doare , fiindca efectele poate sunt ascunse si se vor vedea pe urmatorii ani. (atat timp cat ne departam de natura).
De cand se folosesc pe afara?
CristianBee scrie:Eu cand am ceruit am incalzit foarte bine ceara ( ai trebuie sa stam cu termometrul ) si apoi am turnat in rezervorul pistolului ( este de plastic ) si dupa aceea i-am dat inainte . Merge si cu un pistol cu rezervor din metal , aluminiu de preferat si cu o rezistenta infasurata in interior care sa tina ceara la aceiasi temperatura .
Daca folositi pistolul cu rezervor de plastic trebuie terminat cat mai repede ca sa nu se raceasca . Daca nu merge asa ( la mine a mers ) ramane sa ii scufundati sau sa ii da-ti cu trafaletul .
Ioan Guist : de unde a-ti luat fagurii ? .
Dila Daniel scrie:Ioan Guist scrie:Si eu sunt curios daca merge cu pistol.
...
,,,bine fie!...te tin la curent si pe tine
Ioan Guist scrie:Anul trecut am cladit (albina nu eu)cap coada cateva sute de caturi pe plastic , pe culesul de anul trecut.Anul asta mai intra o serie mare.
Lipsa de fagure cu trantor, imposibilitatea ruperii la transport si centrifugare, sunt marile avantaje.
Sunt extrem de multumit.Costurile nefiind departe de rama gaurita, insarmata, pus ceara (sau ce cumperi de la procesator) si stat cu frica'n san.
Cum noi incarcam mecanizat nu se pune problema ca stupii sunt plini.Riscul apare insa cand te prinde ziua sau cand e cald noaptea.
Pe plastic astea dispar.
Succes
MIHAI BALS scrie:Ioan Guist scrie:Anul trecut am cladit (albina nu eu)cap coada cateva sute de caturi pe plastic , pe culesul de anul trecut.Anul asta mai intra o serie mare.
Lipsa de fagure cu trantor, imposibilitatea ruperii la transport si centrifugare, sunt marile avantaje.
Sunt extrem de multumit.Costurile nefiind departe de rama gaurita, insarmata, pus ceara (sau ce cumperi de la procesator) si stat cu frica'n san.
Cum noi incarcam mecanizat nu se pune problema ca stupii sunt plini.Riscul apare insa cand te prinde ziua sau cand e cald noaptea.
Pe plastic astea dispar.
Succes
buna treaba,se poate si distribuitorul?
desi am niste rezerve.
cum de s-au cladit sute de caturi(de plastic) desi erau multe caturi de rezerva in STAND BY.
Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori