acesta este manerul detasabil din tabla de 3-4mm grosime.
E greu cu echilibrul cu orice fel de maner daca nu este centrat.
silviu b scrie:Mersi Sorine este buna varianta.
vicpo scrie:gabi daca m-as pricepe la poze ti-as pune una cu un miner in stilul tau si rabatabil sigur ti-ar placea unde mai pui ca s-ar potrivi manusa la colosi tai
gabi bee scrie:m-am gandit si eu la varianta cu piulite dar este un pic mai complicata decat ce am facut eu . trebuie facut si un pinten de oprire a manerului la ridicarea stupului , ca sa nu iti striveasca degetele . manerele mele , pt ca nu se rabateaza , ies in afara 3 cm iar in afara razei capacului stupului ies 1cm . ca sa nu fie probleme la incarcarea stupilor unul langa altul si sa nu se loveasca maner in maner , am prins manerele fiecarui stup decalate intre ele pe inaltime cu 2cm si la apropierea stupilor , acestea nu vin bot in bot ci unul mai sus si unul mai jos cu 2cm . astfel am anulat inconvenientul nerabatarii manerelor !
vicpo scrie:gabi bee scrie:m-am gandit si eu la varianta cu piulite dar este un pic mai complicata decat ce am facut eu . trebuie facut si un pinten de oprire a manerului la ridicarea stupului , ca sa nu iti striveasca degetele . manerele mele , pt ca nu se rabateaza , ies in afara 3 cm iar in afara razei capacului stupului ies 1cm . ca sa nu fie probleme la incarcarea stupilor unul langa altul si sa nu se loveasca maner in maner , am prins manerele fiecarui stup decalate intre ele pe inaltime cu 2cm si la apropierea stupilor , acestea nu vin bot in bot ci unul mai sus si unul mai jos cu 2cm . astfel am anulat inconvenientul nerabatarii manerelor !
da era sa uit ,lasa fierul minerului mai lung i-l mai indoi odata la 90 grade i-l treci prin ...piulita pe urma sudezi ,in momentul ridicari acea prelungire se blocheaza in suportul de tabla si nu-ti striveste degetele.

B-father scrie:ce grosime ar trebui sa aiba tabla ca sa o poti indoi asa fara sa se rupa?

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori