cristi-serban scrie:Acelea sunt capace care acum sunt acoperite cu tabla coborata si peste gaura mai putin 1cm pt aerisire, interiorul gauri este opturat cu sita cu ochiuri de 2x2mm.Eu folosesc capacul pe post de sita la transport.
cristi-serban scrie:mer pe 9 rame.ce , cum, s.a.m.d la anul
kiloz scrie:O prezentare scurta cum ar trebui sa fie stupului multietejat.
1.Leturile inferioare si superioare a ramei nu trebuie sa fie mai grose de 10mm si mai late de 20mm , leturile laterale cu grosimea intre 9-10mm. Avantajul leturilor inguste, oricind putem observa ce se intimpla intre rame fara sal scoatem vreo rama. Umarul ramelor sa fie de 35-36mm.
2. Cu cit mai putine rame sint in cat cu atit mai repede ajuta , sau chiar obliga familia la dezvoltarea pe verticala. De 8 rame mi se pare prea putin, de 11 si 12 deja creste prea tare greutatea ,fiind greoie manipularea
3.Ar fii indicat sa fie urdinis pe fiecare corp.Unde deschidem urdinisul acolo se formeaza cuibul, ajuta la dezvoltarea de primavara ,la formarea de provizii pt iernare , si preintimpinarea furtisagului.
4.Mai avem nevoie de refugiator ,care poate sa aiba si hranitor.
proapis13 scrie:kiloz scrie:O prezentare scurta cum ar trebui sa fie stupului multietejat.
1.Leturile inferioare si superioare a ramei nu trebuie sa fie mai grose de 10mm si mai late de 20mm , leturile laterale cu grosimea intre 9-10mm. Avantajul leturilor inguste, oricind putem observa ce se intimpla intre rame fara sal scoatem vreo rama. Umarul ramelor sa fie de 35-36mm.
................r.
1.Nu am vazut/auzit la nimeni sa aiba dimensiunile astea la rame
poate ne lamuresti yu cu un link ceva...
..............
salve
kiloz scrie:Ramele la ora actuala sint din materiale prea groase si late. Rama cu cit e-mai mic cu atit putem confectiona din material mai subtir si mai ingust. Dimensiunile caturilor este definit de marimea ramelor. Leturile inferioare si superioare a ramei nu trebuie sa fie mai grose de 10mm si mai late de 20mm , leturile laterale cu grosimea intre 9-10mm. Avantajul leturilor inguste, oricind putem observa ce se intimpla intre rame fara sal scoatem vreo rama. Umarul ramelor sa fie de 35-36mm.
Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori