Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: podisorul

Mesajde comi » 01 Noi 2013, 20:18

Hranitoarele de mai sus i-mi aduce aminte de hranitorul Ashford si hranitorul Warre
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde duma » 06 Noi 2013, 13:02

proapis13 scrie:Ca idee folosesc la toate podisoarele discul cu mai multe pozitzii
salve :D

Salutare ! te deranjez cu urmatoarea intrebare : daca turta ( Apifonda pe care vreau si eu sa o folosesc la primavara ) o pui direct peste tablita alegand garua mare de aces a albinelor ce are ? si in podisor sa izolezi cu polistiren si lasi loc duar pentru turta .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde MIHALACHE » 06 Noi 2013, 20:41

Eu cred ca podisoarele simple cu ceva plasa sau o rama cu plasa sunt cele mai bune si ieftine iarna se poate pune foarte usor o turta cu putin deranj :
Fişiere ataşate
SDC10877.JPG
MIHALACHE

Mesajde proapis13 » 06 Noi 2013, 20:59

duma scrie:,,, daca turta o pui direct peste tablita alegand garua mare de aces a albinelor ce are ?

Am vazut turta pusa asa la un coleg din Serbia,eu unul nu am incercat
De obicei ori fac turtele subtiri ori intorc podisorul invers ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 06 Noi 2013, 22:40

Am vazut turta pusa asa la un coleg din Serbia,eu unul nu am incercat
De obicei ori fac turtele subtiri ori intorc podisorul invers ;)
salve :D[/quote]
Salutare! .......... Mmmmda tot nu îmi pușcă calculele....... , zici tu bine...... . Daca am folie peste rame când trebuie să le pun turtele trebuie ingaurita folia sa urce in podisorul albinele ....... deci tot trebuie sa ajungi la rame , eu vroiam cat mai puțin să deranjez albinele când le pun turtele de aceea am întrebat dacă se poate pune direct peste gaura fără să întorc podisorul.
Salve ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde un OM » 06 Noi 2013, 23:51

Gaurind folia, "bulesti" sistemul clopot, o dai pe..horn.
Folosind eventuala gaura a podisorului, faci ca albina sa parcurga un drum mai lung catre hrana. S-ar putea sa te ajute clima locala, dar nu a-s baga mana in foc .
Cateodata solutiile bune sunt cele verificate. Ridici podisorul, folia, iar eventuala turta o asezi pe rame, la botul...albinei. Un podisor majorat, intors invers, te scuteste mult la forma neregulata pe care o dai turtei, altfel trebuie sa se incadreze in spatiul de 8-10 mm dintre podisor si rame.
un OM

Mesajde duma » 07 Noi 2013, 00:03

un OM scrie:Gaurind folia, "bulesti" sistemul clopot, o dai pe..horn.
Folosind eventuala gaura a podisorului, faci ca albina sa parcurga un drum mai lung catre hrana. S-ar putea sa te ajute clima locala, dar nu a-s baga mana in foc .n
Cateodata solutiile bune sunt cele verificate. Ridici podisorul, folia, iar eventuala turta o asezi pe rame, la botul...albinei. Un podisor majorat, intors invers, te scuteste mult la forma neregulata pe care o dai turtei, altfel trebuie sa se incadreze in spatiul de 8-10 mm dintre podisor si rame.

Salutare!
Nota 10 ! tocmai am citit despre asta si am urmărit niște reportaje legate despre administrarea turmelor si cel mai bine este sa o pui la botul albinelor precum spui tu , intradevar sunt podisoare si apicultori care pun s-au cel puțin prevăzute pentru acest tip de hrănire dar acolo intervine clima si ați factori care permit acest lucru.
duma

Anterior

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....