Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupi polistiren extrudat

Mesajde Radoi Razvan » 23 Dec 2014, 20:41

Merge si cu freza de masa . Eu cu aceea am facut
Munceste ca si cum nu ai muri niciodata , dar ingrijestere de suflet ca si cum ai muri maine.
Radoi Razvan

Mesajde Trantorul@ » 23 Dec 2014, 22:37

Ioan Guist scrie:
Trantorul@ scrie:
Trantorul@ scrie:

Si daca tot is pe aici as vrea sa stiu de la un detinator de poliuretan de minim 10 ani (in cazul in care sunt) daca se coc (sfarama /depreciaza... imi scapa alt termen acum ) daca sunt tinuti in soare.

Nimeni, nimic ?

Am nuclei din polistiren de 9-10 ani.Erau SH cand au ajuns la mine.Afara de cei pe care i-am calcat cu camionul sau cu altceva nu au probleme.
Vopseaua trebuie pentru estetic inoita cand si cand ca si la cei de lemn.

Nu ma mai intereseaza estetica ... , am inceput sa trec incet incet pe alta rama , bradul ce ii prin zona mea ii molid si calitatea , d,e,f si primavara cand apare puietul se umfla chiar daca erau/sunt imbibati in ulei de in 3/4 starturi le-am dat si nu mai am intre corpuri 0.8 - 1 cm si albinele se apuca de construit si m-am gandit si la poliuretan chiar si polisterina , ori si cum e grele ca nu e stas pe ce trec eu si greu sa gasesc pe cineva sa fabrice asa ceva si cati as dori eu .... de aia eram curios, la astia daca am 0,8 mm intre corpuri asa raman nu se mai mareste ... mai ales ca stau cu ei in gradina si nu ias trambala ma intereseaza doar daca se coc in timp ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde andrei_calinescu » 23 Dec 2014, 23:01

Trantore, hai s-o luam simplu.
Pe case , in anii 40, 50, 60, 70, 80 nu se punea polisterina. Deci 0 izolatie.
Dupa aceea "ne-am desteptat" si am pus polisterina. Dar nu oricum. O izolam
Asa si cu stupii.
Chia azi am vopsit 40 de nuclei imperechere si ceva roinite cu lavabil de exterior in care am adaugat ceva pigment.
andrei_calinescu

Mesajde Trantorul@ » 23 Dec 2014, 23:24

Sa nu confundam una cu alta .... aia pe casa ai pus-o si aco ramane nu o mai muti si ii mai tragi si tinci si cei mai multi nu dau lavabil dau tencuiala deaia scumpa cum so numi ... pe cand io o sa am probabil 18 - 20 de kg in unele si mai tre sa le ridic si pline , pai daca se coc fac ceva pe ele .... asta ma doare pe mine si vream sa aflu, sa nu confundam nuclei cu corpuri care tre sa tina anumita greutate , corpu de jos tre sa sustina cel putin 1 cu puiet si ceva miere + inca macar 1 cu miere cand o fi miere + 2 ....
Deci am gandit in ansamblu si pe o perioada de timp ( as vrea io pe viata da na e grele) nu simplu ..... cand investesti in ceva tre sa te gandesti departe in viitor nu doar pana miine mai ales ca poliuretanul la noi inca e foarte scump , sunt si cazuri deastea da mai rare ...
Am bagat o grama de bani intr-un mut da nu mai gasesc material de calitate prin zona .....
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde andrei_calinescu » 23 Dec 2014, 23:41

Eu zic sa iei legatura cu ceva apicultori din spatiul anglo-saxon (Belgia, Olanda, Germania), sa vezi ce si cum despre poliuretan-polisterine.
Apropos, cele mai mari vanzari ale celor de la Lyson sunt catre tarile sud-americane. Daca nici acolo nu e soare....
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 24 Dec 2014, 00:21

In alta ordine de idei, conversandu-ma cu Nicus noptile trecute, mi-a atras atentia unui mare paradox.
Pe de o parte de ne vaitam ca nu mai sunt paduri, pe de alta ne facem stupi din lemn.
Iar ne-au tras-o occidentalii cu stupii din poliuretan-polisterina si rame de plastic.
Asta e, la noi multe matracuci se mai imbraca inca in haine de blanuri naturale...
andrei_calinescu

Mesajde Trantorul@ » 24 Dec 2014, 01:17

..... unde dai si unde crapa , ai ajuns tu la concluzia ca din cauza ca sau produs prea multi stupi nu mai avem noi paduri ??? ..... vezi la ce randament din 100 % merg tocatoarele austriece de bustean si tocmai ce or mai facut sau fac inca una , aia ne iau padurile si ne-au luat si BANII ASA ZISI PENTRU REVITALIZAREA PIETEI BANCARE pe perioada crizei cand au scos din tara 80% parca din sumele bagate si aveau voie doar 10% si tot ei au facut presiuni asupra statului sa le dea bani si au adus inapoi nimic de aia la ei nu o fost criza ca or luat banii prostilor de romani , de aia am mai luat noi 20 miliarde de euro de la FMI sa bage in banci , cand Unguri au refuzat si altii .... o fost tam tam pe la tv un pic si o ramas in pom ca si majoritatea ....
La austrieci o taiat omu 10 arii de padure pai in secunda doi o si plantat puieti el nici nu se discuta .... si nu taie ce cat si cum vrea muschiu lui chiar daca ii padurea lui ...
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde andrei_calinescu » 24 Dec 2014, 01:38

hai ma trantore am devenit un pic patetic pe tema asta si m-ai intepat...ca doar n-ai venin ca esti trantor
andrei_calinescu

Mesajde BogdanU » 25 Dec 2014, 00:20

Ca e buna sau nu lada de polistiren, pentru mine a reprezentat si inca mai reprezinta un sprijin in dezvoltarea stupinei. De ce? Din cauza costurilor de productie reduse. Nu am sute, am vreo trei dar cand mi-a ars buza de o lada am avut pe ce pune mana.
In alta ordine de idei, roinitele de polistiren sunt foarte practice si foarte usor de confectionat.
Pana o sa ajung sa imi permit sa cumpar lazi din lemn atatea cate imi trebuie, pentru satisfacerea necesitatilor de scurta durata in stupina, o sa mai folosesc lazile de polistiren facute acasa.
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde ignatius » 07 Ian 2015, 00:27

1. Chiar daca sunt de acord si le dau dreptate cu cei care au spus ca polistirenul lucios la interior este adecvat pentru albine si nu va fi ros, oare cum am putea realiza la interiorul stupului de polistiren , un mediu mai prietenos si in acelasi timp sa nu mai tenteze albina sa roada polistirenul?
sa dam o mana de parafina la interior? sau un amestec parafina+ceara+propolis dat pe peretii de polistiren la interior?
Sau var lavabil pe baza de apa?
Sau lasam asa cum este?

2. Stupi din polistiren cu soclu de lemn ar fi o combinatie mai buna?

Va multumesc
48 ani, stupi verticali
ignatius

Mesajde peterneamt » 07 Ian 2015, 09:09

Visul meu este să iernez toate familiile de albine în stupi de poliuretan . Să creez nucleele şi roii pentru reproducţie în poliuretan sau polistiren extrudat şi tot în ele să iernez mătcile de rezervă . În aprilie să mut familiile ce pleacă în pastoral în stupi de lemn iar toamna să-i transvazez din nou în poliuretan.........cei ce rămân pe vetrele de iernare vor sta toată vara în stupii de poliuretan.
Să am caturile de recoltă numai cu faguri de plastic. Să........
ps. Visul meu e realizat doar 25 % ! :D :roll:
peterneamt

Mesajde BogdanU » 07 Ian 2015, 10:40

peterneamt scrie:Visul meu este să iernez toate familiile de albine în stupi de poliuretan . Să creez nucleele şi roii pentru reproducţie în poliuretan sau polistiren extrudat şi tot în ele să iernez mătcile de rezervă . În aprilie să mut familiile ce pleacă în pastoral în stupi de lemn iar toamna să-i transvazez din nou în poliuretan.........cei ce rămân pe vetrele de iernare vor sta toată vara în stupii de poliuretan.
Să am caturile de recoltă numai cu faguri de plastic. Să........
ps. Visul meu e realizat doar 25 % ! :D :roll:

E buna treaba asta , m-am gandit si eu la treaba cu iernatul in polistiren dar daca sunt 2-300 de bucati nu e cam greu?
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde Radoi Razvan » 20 Ian 2015, 22:50

Dragi colegi "polisteristi" astazi am inceput constructia fundurilor la stupii din polistiren o sa il fac din lemn si cu plasa pe fund. Pe corpuri am dat doua maini de aracet cu amorsa si una de vopsea pe baza de apa la interior iar la exterior doua de lavabil exterior. Ceea ce vreau sa va spun este ca sa format o pojghita la interior pe care cred eu ca albina nu o poate roade si nici nu se decojeste de pe polistiren ca a facut priza buna, acuma Dumnezeu cu mila...ramane de vazut . Cel mai bn ii sa cumperi un pistol electric de vopsit si iti scuteste mult din timp (asa fac eu) si nici nu raman suprafete ne vopsite. Oare daca fac blocul de udinis din lemn de 3cm se mai apuca albina sa roada polistirenul de deasupra din corp? Si as ruga pe cei care au facut sau au cumparat astfel de stupi sa posteze din experientele lor cu ei. Mi-ar prinde bine si as ramane recunoscator! Cu respect! :)
Munceste ca si cum nu ai muri niciodata , dar ingrijestere de suflet ca si cum ai muri maine.
Radoi Razvan

Mesajde B.K » 21 Ian 2015, 10:27

Radoi Razvan scrie: Oare daca fac blocul de udinis din lemn de 3cm se mai apuca albina sa roada polistirenul de deasupra din corp? Si as ruga pe cei care au facut sau au cumparat astfel de stupi sa posteze din experientele lor cu ei. Mi-ar prinde bine si as ramane recunoscator! Cu respect! :)

Am la mine in localitate unde am stupina un coleg /prieten care si-a mutat stupina (55 fam) in stupi facuti in totalitate din polistiren si i-a vopsit. La urdinis a imbracat in tabla partea colturoasa. Pana acum nu a avut probleme. Nu face pastoral !
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2015, 10:47

Sa nu uitati ca exista si polistiren extrudat plasticat !!!
Anul trecut am primit unul din asta datorita Bursei Gica Romanescu !!!
Am si poze pe pagina mea !!!
Eu zic ca este o varianta interesanta !!!
Anul asta il populez !!!
Cred ca va fi starter si finisor in acelasi timp !!!
Va tin eu la curent , nici o grija !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde B.K » 21 Ian 2015, 10:51

Plasticat inseamna ca are un strat pe deasupra?

https://www.youtube.com/watch?v=6Igcue2rfNw
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....