Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupi polistiren extrudat

Mesajde jenica67 » 21 Ian 2015, 11:12

Polestirenul plasticat care se foloseste la termopane, pentru inchideri de usi, sau suprafete, e destul de scump, costa cam 20 de E mp.
jenica67

Mesajde Radoi Razvan » 21 Ian 2015, 19:37

Eu am gasit coala de polistiren imbracat in plastic (panel) ptr termopane la cineva aici in caransebes care aduce coala de 3/4m si 2.7 cm grosime la 450 ron. Si ,si asa mi sa parut scump. Eu incerc cu polistiren si vad care ii treaba :). Nmultumesc ptr sfaturi , iar ptr toate sfaturile pe care ni le dati noua i cepatorilor Dumnezeu s va rasplateasca cu albine sanatoare si caturi pline!!!
Munceste ca si cum nu ai muri niciodata , dar ingrijestere de suflet ca si cum ai muri maine.
Radoi Razvan

Mesajde cocobidi » 06 Feb 2015, 14:44

Buna ziua,
Sunt membru nou in forum si am citit cu interes din experienta voastra. Sunt adeptul stupilor din polistiren, mi-am confectionat 3 astfel de stupi si am trecut cu ei a treia iarna. se comporta excelent si voi trece intrega stupina pe polistiren (30 de stupi). costurile sunt reduse - aproximativ 100 lei/stup - iar construirea lor usoara. pentru constructie m-am inspirat de la https://www.youtube.com/watch?v=BTK4IQMPZb8
Toate cele bune.
cocobidi

Mesajde maravela » 08 Feb 2015, 16:54

cocobidi scrie:Buna ziua,
Sunt membru nou in forum si am citit cu interes din experienta voastra. Sunt adeptul stupilor din polistiren, mi-am confectionat 3 astfel de stupi si am trecut cu ei a treia iarna. se comporta excelent si voi trece intrega stupina pe polistiren (30 de stupi). costurile sunt reduse - aproximativ 100 lei/stup - iar construirea lor usoara. pentru constructie m-am inspirat de la https://www.youtube.com/watch?v=BTK4IQMPZb8
Toate cele bune.

Va salut.
Am facut si eu trei stupi din polistiren ,cu caturi de 1/2,cumuland informatiile de aici.La fiecare am facut funduri antivaroua .Voi baga in ei familii de baza ca sa vad cum se comporta in lucru si daca vor apare probleme.Daca voi fi multumit voi face mai multi.
"cocobidi", daca puteti detalia, -constructie, vopsire, probleme in exploatare.Va multumesc.
Fişiere ataşate
stupi.jpg
maravela

Mesajde m_obreja » 09 Feb 2015, 12:16

salut,

acesta e primul post pe acest forum si sper la cat mai multe care sa fie constructive
sunt la stadiul de pregatire teoretica in ceea ce priveste albinele, am 2 vecini care ma vor sfatui practic ( 1 cu 3 ani in apicultura si 1 cu peste 20 de ani) anul acestam ei imi vor da si 2 roiuri ,insa vreau sa imi fac lazile singur si m-am gandit sa cer sfaturi in alegerea materialului. Vreau sa folosesc placi pvc care se folosesc la tamplarie pvc, la un calcul in mare materialul pentru un stup dandant de 10 rame ar ajunge la 70 lei. Vreau sa stiu daca a folosit cineva acest material, eu ma gandesc ca e mai bun de cat polistirenul pentru ca are acea foaie de plastic si ii creste rezistenta
m_obreja

Mesajde B.K » 09 Feb 2015, 13:00

Incearca lemnul ! ;) ;)
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde alt stupar » 09 Feb 2015, 13:15

Asa copii.
Revolutionati apicultura !
Pai ce... valoarea asteapta numarul anilor de experienta ??? :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde m_obreja » 09 Feb 2015, 13:34

lemnul din cate stiu trebuie sa fie uscat bine
m_obreja

Mesajde Mircea_63 » 09 Feb 2015, 13:46

PVC nu mai trebuie uscat. Ai dreptate.

In afara de faptul ca lemnul este materialul natural al scorburii, gandeste-te la ce izolare termica ofera lemnul si ce izolare ofera PVC-ul. Rezistenta mecanica si in timp... PVC-ul imbatraneste si devine casant. Mai este si toxic.
La polimerizarea si prelucrarea PVC-ului se folosesc diferite alte chimicale cu rol de catalizatori sau altele care ii inbunatatesc elasticitatea, iar acestea au potential toxic. Albina este sensibila, iar mierea este totusi un aliment.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde m_obreja » 09 Feb 2015, 14:10

nu vreau sa incep rau de aceea intreb, vad ca cineva m-a luat la ochi ca si cum vreau sa experimentez, eu un incepator . Am citit topicul asta cap coada si am vazut doar ca si altii au construit din polisteren dar nu din panel pvc. iar panl-ul in plus de polisteren are invelisul acela plastic , care din cate stiu e tratat UV
m_obreja

Mesajde B.K » 09 Feb 2015, 22:11

Multi si-au facut cutii din polistiren , putini recunosc ca albinele il rod :D
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde cristi_vidican » 09 Feb 2015, 22:25

Stupii din polistiren extrudat îi văd doar noi, apoi ... probabil că nu mai există.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde csaa » 10 Feb 2015, 21:49

Iti arat eu unul care o sa treaca peste iarna. Pana acum e OK, cel mai linistit, vedem la jumatatea lui martie.
csaa

Mesajde Florin Dobre » 10 Feb 2015, 21:53

Ar fi culmea sa-l roada acum. E de vazut ce se intampla din momentul in care se activeaza familia.
Folosesc fasii de polistiren extrudat ca sa micsorez urdinisurile in sezonul activ. Le rod fara exceptie. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde csaa » 10 Feb 2015, 21:58

E al doilea an in care le folosesc (il folosesc ca nu am decat unul). Iarna trecuta mi-a fost frica sa las o familie sa ierneze in el, iarna asta mi-am luat inima in dinti si am zis sa incerc.
csaa

Mesajde Florin Dobre » 10 Feb 2015, 22:02

Am si eu o roinita de polistiren dar n-am populat-o pentru iarna.
Nu cred ca iarna sa fie probleme.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....