As vrea sa postez si aici un subiect pe care l-am aruncat spre dezbatere mai devreme si pe Apiardeal. Ma gandesc la o solutie de viitor, pentru un loc unde lupul cu 2 picioare face ravagii! (nu as vrea sa ofensez lupul! )
Salut! Am vazut pe net in filmultele profului on-line la un moment dat niste stupi foarte lungi...Are cineva asa ceva? Sunt un fel de orizontali...dar evident cred ca intra in ei 80-100 de rame din ce se vede de departe.Avand in vedere ca sunt tot felul de idei despre cum sa-ti pazesti stupii - mai ales daca nu faci pastoral...ce ar fi daca am construi un stup sa zicem de 2 sau 3 metri care sa nu poata fi ridicat fara macara? Adica, un stup, pe care eu care fac doar stationar, sa nu am nevoie sa il ridic, iar hotul sa nu il poata cara! Se poate usor fixa pe niste picioare ancorate in beton, facem capac sau capace...pentru fiecare familie ce locuieste in el. Il putem prevedea cu magazii sau nu, pur si simplu il folosim ca pe un orizontal si putem sa lasam 20 sau 24 de rame de familie...Voi care aveti vechime in acest domeniu...ce parere aveti?