Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Rasnita zahar

Mesajde jimm » 26 Feb 2011, 19:03

Pate punem cap la cap o schita pentru contructia unei rasnite de zahar. Cred ca unii dintre noi avem acasa asa ceva "home made", vreau sa-mi construiesc asa ceva. Nu cred ca este prea complicat. Am si un clip nu inteleg forma cutitului...daca cineva stie rog sa posteze.

jimm

Re: Rasnita zahar

Mesajde cipry74 » 26 Feb 2011, 19:53

in primul rand din cate vad eu nu iese prea marunt..asta inseamna zahar pierdere pe fundul stupului destul de mult si nu se merita...1/4kg miere costa 4 lei 3/4 kg zahar costa 3 lei ,un total de 7 lei pe kg turta la care se adauga pierderile si munca ...eu zic mai bine cumperi gata facuta
cipry74

Mesajde vasile036 » 26 Feb 2011, 20:29

Salut, asa ceva am si eu numai ca este cumparata din comert mai de mult cutitele sunt doua bucati de platbanda la diametrul interior al sitei prinse in forma de cruce si taiate la capat adica despicate pe lungime cam vreo 5 cm.si desfacute cele doua capete ca sa aiba suprafata mai mare de lucru pe sita.Distanta dintre cutite si sita trebuie sa fie cit mai mica atat cat sa nu atinga de sita.Aceasta trebuie sa fie cat mai mica la gauri.Eu am o sita cu gauri de 1mm si am pus peste ea alta sita mai fina (gen ciur de faina) si merge destul de bine.
vasile036

Mesajde popescu eugen » 30 Mar 2011, 08:14

E acelasi utilaj cu acela de prelucrat porumbul in pasat pt pasari.Se gasesc in magazine cu agregate agricole doar ca sita trebuie mai marunta pt.zahar.La diametrul din secventa motorul trebuie de 3000 rot/min.Un strungar incepator face usor jucaria.Cutit e o denumite improprie pt ca sunt doar 2 buc de platband puse in cruce pe ax despicate si rostuite la capete.Principiul e de spargere,nu se taie nimic acolo.Puterea motorului nu e de neglijat pt ca altfel moare,alimentarea o faci in reluare si faci kilu intr-o ora.Zaharul sa fie f uscat,poti produce faina,cafea,faina de soia si ce-ti mai da prin cap.Secretul e sita care o alegi in functie de granulatia dorita.Succes.
popescu eugen

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....