Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

COSNITA

Mesajde proapis13 » 25 Aug 2014, 20:31

Deschid acest topic despre cosnite in speranta ca aici se v-a posta numai despre cosnite,cat de eficiente sunt,de cate feluri si din ce materiale sunt facute,se prind ori nu roii in ele si cu ele,sunt mai atractive pentru roi daca se freaca cu roinita pe dinauntru sau cu orice maclavais cu feromoni de atragerea roiurilor,durata de viata in exploatare,etc...
Incep prin a prezenta o adresa unde se detaliaza constructia unei roinite,cu foto,sculele si materialele necesare
http://modernfarmer.com/2013/05/how-to- ... -bee-skep/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: COSNITA

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Aug 2014, 21:37

Am avut si eu asa ceva !!! de imprumut , bineinteles !!!
:P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_2dscn2957.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde delorin I » 25 Aug 2014, 23:16

Grozava idee! Punem si filmul despre facut cosnite de pe siteul german? Sau acela despre apicultura in cosnite?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde almasel » 28 Aug 2014, 21:40

Am si eu una sau doua bucati, ramase de pe vremea bunicului...
Sunt facute din nuiele de salcie, lipite cu pamant galben (lut). La inceputurile sale in apicultura (inainte de razboi) bunicul a avut o parte din stupi in astfel de cosnite si in buduroaie (scorbura). Din pacate buduroi nu am reusit sa gasesc...
De ceva vreme mi-am propus sa reinfiintez un stup in cosnita, dar inca nu am avut timp de asta. Am vazut un filmulet la dl Ardelean, cred, si pare interesant... Mai ales administrarea turtei... Cautati filmul pe youtube.
almasel

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....