Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 17:32

Ma gindeam ca se intrebuinteaza si la altceva.
dicu.ion57

Mesajde calin bondaru » 14 Ian 2014, 17:38

daca are defecte la picioruse o schimba imediat...dar daca matca e tanara si ii tai jumatate din aripa nu are nimic!
de multe ori intalnim regine tinere fara toata aripa si nu o schimba!
in schimb la picioruse imediat o schimba daca are ceva defect...mai sunt si exceptii dar rar!
calin bondaru

Mesajde proapis13 » 14 Ian 2014, 18:09

State scrie:Pai daca-i tai o aripa(sau o ciuntesti) , nu rezulta o schimbare linistita ?

NU,daca operatiunea o faci la momentul potrivit,intreaba un crescator de regine ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 18:43

PREZENTARE ABRICHT
Vedere generala
Fişiere ataşate
phpm3oSpuAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 18:53

Vedere din fata pe unde sepune scindura pentru a fi prelucrata.
Scurta descriere
Inainte ca scindura sa ajunga la cutite ,trece pe sub o rola,care preseaza scindura pe masa de lucru pentru a nu-i permite sa vibreze.Rola presoare este actionata de cele doua arcuri stinga-dreapta care se poate stringe s-au slabi din piulitele de deasupra ,si care se blocheaza cu suruburile care se vede in imagine.
Fişiere ataşate
phpMJsa5zAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 19:02

TAMBURUL pe care sint montate cutitele este prins cu ajutorul a doua lagare ,de sania transversala care este actionata de surubul de deasupra.
Tamburul cutitelor facind corp comun ce sania la actionarea acesteia se realizeaza adincimea ,cit luam din scindura.Sania se poate deplasa in sus s-au in jos dupa necesitati.
Fişiere ataşate
php6ftgXBAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 19:25

Sub masa se mai afla o rola pe care ghideaza scindura pentru a usura frecarea dintre scindura si maasa de lucru.Aceasta rola trebuie reglata la nivelul mesei ,ca daca se ridica mai sus suprafata la scindura dila prelucrare va iesi ondulata.Aceasta rola mai are rolul de-a prelua denivelarile dupa scindura iesite la circular.Suprafata si grosimea la scindura iese foarte bune datorita modului de lucru.
Scindura se deplaseaza pe masa plana ,iar cutitele actioneaza de deasupea iar in arma cutitelor ramine scindura prelucrata la cotele dorite.Ca suprafetele sa iasa fara ondulatii este preferat ca scindura sa fie prelucrata de cel putin doua ori pe aceiasi suprafata.
Fişiere ataşate
phpbzcTl3AM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 14 Ian 2014, 19:44

Dupa ce scindura a trecut pe sub cutite si sa realizat aschierea .scindura trebuie rigidizata din nou cu alta rola presoare ,pentru a reduce vibratiile care se imprima pe suprafata prelucrata.La inceput am folosit si dupa cutite rola dar nu am fost multumit si atunci am folosit doua arcuri lamelare,care realizeaza o stabilitate foarte buna a scindurei.Cind am facut acest abricht am urmarit functionarea corecta imbunatatiri s-au adus pe parcurs,reglajele se realizeaza foarte usor .Regret ca nu am facut si tragator.Este solid are stabilitate si pot prelucra pe el scinduri foarte groase.Pot sa-l folosesc si ca circular prin adaptarea unei mese..Ca date constructive sint multe de spus,daca este cineva interesat putem vorbi la telefon.
Fişiere ataşate
phpvYBh1RAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde jenica67 » 14 Ian 2014, 23:22

Forfecuta prezentata, se foloseste si in Romania la fabricile de confectii, pentru taierea scamelor, ii zice foarfeca de finisat, daca nu ma insel.
jenica67

Mesajde Pustache » 16 Ian 2014, 19:14

jenica67 scrie:Forfecuta prezentata, se foloseste si in Romania la fabricile de confectii, pentru taierea scamelor, ii zice foarfeca de finisat, daca nu ma insel.

Exact asa se numeste si costa 20 de lei importate din italia le gasiti in Bucuresti, eu am una care ma ajuta si pentru confectionarea monturilor de pescuit :)
Da,sti cum e in viata totul e pana prinzi practica,M-am sters de sange si de praf si-am schimbat tactica .Sunt perfect adaptat acum,doar ca practica tot ma lasa rece ca Antarctica.
Pustache

Mesajde dicu.ion57 » 16 Ian 2014, 19:48

Colegul nostru a scris <foarfece pentru regina> Am vazut ca sint foarfece ,si sint pe piata dar cind a sspecificat ;pentru regina; am crezut ca mai are ceva in partea opusa si nu se vede ,care serveste si la altceva la regine nu numai sa tai un picior s-au o aripa.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 19 Ian 2014, 16:26

CENTRIFUGA
Am construit aceasta centrifuga in anul 1986 cind am inceput sa intru mai bine in tainele apiculturi.
Pe atunci aveam niste stupi ATIPICI un fel de DELON dar foarte productivi,si am zis ca niciodata nu voi schimba acesti stupi,si am facut aceasta centrifuga in colaborare cu doi prieteni din Brasov.
Timpul a trecut am schimbat si stupi si centrifuga ,dar o pastrez ca functioneaza ireprosabil.
Cutia exterioara este din lemn ,iar interiorul din tabla galvanizata.Materialele pe atunci erau de buna calitate ,ca nu a prins nici o pata de rugina.
Fişiere ataşate
phpCsMiJtAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 19 Ian 2014, 16:35

COSUl
Este construit in totalitate din inox.Coliviile unde se pune ramele pentru extras sint facute dupa dimensiunile ramelor care le foloseam atunci dar se poate folosi la rame de1/2si 1/3.
Constructia coloviilor a fost ceva special in acea vreme ,caci rar se pomenea de centrifuga cu rame reversibile.
Fişiere ataşate
phpctEMCNAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 19 Ian 2014, 16:57

SISTEMUL DE ANTRENARE AL RAMELOR CIND SE INVERSEAZA.
Ca elemente de antrenare intre cele patru rame am folosit patru pinioane de bicicleta si un lant tot de bicicleta.
Pinioanele sint prinse fiecare de cite o colivie
Legatura intre pinioane ca sa se intoarca toate coliviile odata unde se pune ramele de extras am facuto cu lantul de bicicleta .
Este deajuns sa sucesc de o rama ca datorita faptului ca lantul angreneaza toate rotile automat se intoarce toate patru pe partea care nu a fost extrasa.
Pinioanele si lantul au fost tratate termic ca sa nu rugineasca au fost BRUNATE.
Fişiere ataşate
phpDOjBqcAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 19 Ian 2014, 17:03

Dupa treminarea extractiei ,la centrifuga se pune capacul care este scindura,si devine masa pe care poate aseza orice.
Am folosito ca masa de bucatarie in cabana apicola pina sa cumpar pavilionul.
Fişiere ataşate
phpqvZwy3AM.jpg
dicu.ion57

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2014, 17:15

Cred ca este cea mai interesanta centrifuga vazuta vreodata de mine undeva
Sursa de inspiratie din exterior nu era la vremea aia asa ca maistrul si inginerul au fost geniali
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE