Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura la distanta - Dan Margarit

Mesajde cristi_vidican » 19 Mar 2018, 18:49

jonny_it scrie:Filme am facute(doar la partea de crestere a trantorilor nu am filmat tot)

Pune și tu 2 secunde să cred și eu ca Toma. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 19 Mar 2018, 22:06

cristi_vidican scrie:
jonny_it scrie:Filme am facute(doar la partea de crestere a trantorilor nu am filmat tot)

Pune și tu 2 secunde să cred și eu ca Toma. :lol:

Astept si eu pozele si filmele alea de am par alb in cap deja :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde alt stupar » 19 Mar 2018, 22:45

jonny_it scrie:
cristi_vidican scrie:P.S. Mă scol din pat în fiecare dimineață cu speranța că voi vedea și eu un film de la tine cu o inseminare. Mi-ai distrus mulți ani tot așteptând. :lol:

Sunt 2 aici pe forum care au vazut pe viu, nu sunt eu vinovat ca Hidiselu de Sus este departe de Iasi :lol:

Filme am facute(doar la partea de crestere a trantorilor nu am filmat tot) voiam sa prezint toata treaba in engleza si sa o pun pe un DVD, apoi sa o vand; am renuntat pentru moment la idee din lipsa de timp; este mult mai rentabil sa vinzi regine imperecheate natural in zona controlata(una din vetrele de la munte);
Prefer sa fac 10 - 20 maxim 50 pentru mine si 1-2 prieteni. Cand o sa am ajutor poate o sa fac mai multe.
Anul acesta fac inseminari doar pentru a pastra KB033 -ul, atat, in special pentru ca nici Keld nu mai are linia in forma pe care o am eu.
Stupinele de productie sunt KB033 imperecheate cu trantori din 1, 2 poate 3 linii in functie de cum pot transporta la munte familiile.

Cand ma pregateam sa fac inseminari artificiale am crezut ca este foarte simplu, in special pentru ca vazusem cateva filme pe youtube. Cand am inceput sa le si fac mi-am dat seama ca multe amanunte nu le spune nimeni. Amanunte care conteaza :)

Maine-poimaine aud ca ne povestesti cum ca tocmai te-a rugat Keld sa-i faci rand si lui la o super matca de la tine :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi_vidican » 19 Mar 2018, 22:50

alt stupar scrie:Maine-poimaine aud ca ne povestesti cum ca tocmai te-a rugat Keld sa-i faci rand si lui la o super matca de la tine :lol:

Adi, se vede că dai tot mai rar pe aici.
Stai să vezi ce-ți răspunde Ionuț
:lol:
cristi_vidican

Mesajde mausica » 19 Mar 2018, 22:52

cristi_vidican scrie:
alt stupar scrie:Maine-poimaine aud ca ne povestesti cum ca tocmai te-a rugat Keld sa-i faci rand si lui la o super matca de la tine :lol:

:lol:

E fan fb ....acol are treaba serioasa :lol:
Baga si scoate pe stupi din adapost si invers...dupa cum e vremea
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde alt stupar » 19 Mar 2018, 23:00

cristi_vidican scrie:
alt stupar scrie:Maine-poimaine aud ca ne povestesti cum ca tocmai te-a rugat Keld sa-i faci rand si lui la o super matca de la tine

na poa” sa raspundă ce vrea... pericolul mare e sa tranteasca vreo filmare demonstrativa :lol:
”ț dai sama ce palitură crânșină ar fi ? :lol: :lol: :lol:
alt stupar

Mesajde alt stupar » 19 Mar 2018, 23:05

mausica scrie:E fan fb ....acol are treaba serioasa :lol:
Baga si scoate pe stupi din adapost si invers...dupa cum e vremea

de la atata fb, mai ca acusica m-apuc sa bag adapostu-n stupi :D
Ultima oară modificat de alt stupar pe 19 Mar 2018, 23:11, modificat 1 dată în total.
alt stupar

Mesajde jonny_it » 19 Mar 2018, 23:08

Mda, ar fi o realizare sa vrea Keld regine de la mine :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 19 Mar 2018, 23:16

mausica scrie:Astept si eu pozele si filmele alea de am par alb in cap deja :lol:

Cine a vrut sa vada a vazut deja.
Acum cativa ani m-am rugat de "apicultorul lui peste"(nu dau nume reale cat timp nu este prin zona) sa ma lase sa vad cum se face, plateam oricat .. nu a vrut.
Acum am aratat ce era de aratat la cine a venit la fata locului, in special in ideea ca poate gasesc un ajutor/colaborator in zona, dar pana la a publica pe internet este cale lunga si nu cred ca o sa se intample prea curand.
Sa inseminezi artificial o regina nu este greu ... greu este sa faci o faci la fel de buna ca cele imperecheate natural. Totul se testeaza in timp, vezi dupa cati ani schimba linistit reginele. La inceput performanta se numara in zile, nu in ani. :lol:
jonny_it

Mesajde Mircea_63 » 19 Mar 2018, 23:54

cristi_vidican scrie:Eu am făcut raportare la unele mesaje care am considerat că nu-și au locul aici.
Din câte știu au fost mai multe mesaje de la mai multe persoane.
Văd că unele din cele raportate nu a fost șterse. Nu mai știu câte, că au fost multe :lol:
Fiecare moderator care moderează, ia decizia dacă să dea curs solicitării sau nu.

eu zic să mergem mai departe și dacă tot aveți ceva de împărțit, va luați la o parte în zona de bătaie și acolo vă spuneți ce aveți de împărțit.

Cristi, eu am sters TOATE mesajele raportate de tine (le-am mutat). Apoi, fiind eu sigur pe raportarile tale, nici nu am mai intrat pe topic.

Fratilor stupari, vad ca nu va e rusine sa scrieti mascarii. In schimb sa-i fie rusine moderatorului caruia i-a scapat vreuna nestearsa.

Va rog raportati! Este de mare ajutor, caci nu intotdeauna apucam sa citim tot. Pe un topic ca asta eram convins ca-i liniste si pace. Va multumesc!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 21 Mar 2018, 11:24

@cornelioandanciu,
Topicul acesta și cel pe MER sunt topicuri care le am la inimă.
În ultima vreme, discuțiile degenerează în off topic imediat și nu mai poți avea un un subiect în care se discută la subiect. Și eu fac păcatul ăsta în alte locuri, dar zic că acolo se poate :lol:
Când o discuție ajunge repede la înjurături, atunci, părerea mea, trebuie ștearsă toată discuția.
De exemplu, la Fan club MER, sunt oameni care studiază serios acest stup și citesc toate paginile.
Sunt oameni care și-au adunat zeci de pagini cu informație de acolo.
Dacă tot la 2 postări vin 10 off topic, atunci lumea dă pe alt canal.

Sunt pt libera exprimare în limitele legale. :lol:
Din fericire avem pe acest forum loc pt tot felul de exprimări.

P.S. Și, dacă albina are ac ... mă miram cum de nu te bagi. :lol:
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 21 Mar 2018, 12:45

cornelioandanciu scrie:Acesta este un topic extrem de interesant pe care il citesc de cate ori am ocazia.

Mă bucur că citești pe aici.
Mă străduiesc să-l fac interesant și să aduc informații care să stârnească interes.
Dacă am această relație privilegiată cu Dan Mărgărit, nu o țin pt mine.
Pot să vă asigur că tot ce a am primit am pus aici.
Nu am pus lucruri care am considerat că nu prezintă nu știu ce interes.
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 21 Mar 2018, 16:32

cristi_vidican scrie:Am ajuns odată la o discuție cu Dan Mărgărit despre religie. Chestii generale
Dumnealui e ortodox.
Și zicea că acolo unde e el, românii își găsesc mai greu preot pentru slujbă.

Dacă se va mai ivi ocazia, sau poate dl Dan citește pe aici, după ultimele discuții cel puțin doi dintre apicultori, s-ar califica :lol:
Nu e vorba despre Paul, că el nu e apicultor :lol:

Iertați-mă, dar nu m-am putut abține.

Desi biserica in general, dar mai ales cea ortodoxa, este ramasa mult in trecut si nu incearca catusi de putin sa se reformeze venind in intampinarea generatiilor noi, cred ca are un rol crucial, pe langa limba materna, in transmiterea traditiilor si culturii mai ales in comunitatile de romani de peste ocean, si cred cu tarie ca este o ancora in gasirea echilibrului sufletesc.
Desi am hulit-o mai ales din cauza multor oameni ce o compun (ma refer la preoti/demnitati corupte cu istoric obscur) nu pot decat sa ma bucur ca exista. Poate odata si odata se va reforma si biserica impreuna cu progresul societatii.

Ii doresc lui DM sa-si gaseasca un Preot(Parinte)! :P
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde jonny_it » 21 Mar 2018, 16:36

Bambucha scrie:Desi biserica in general, dar mai ales cea ortodoxa, este ramasa mult in trecut si nu incearca catusi de putin sa se reformeze venind in intampinarea generatiilor noi, cred ca are un rol crucial, pe langa limba materna, in transmiterea traditiilor si culturii mai ales in comunitatile de romani de peste ocean, si cred cu tarie ca este o ancora in gasirea echilibrului sufletesc.

Cea catolica accepta casatoria intre persoane de acelasi sex de exemplu. In Biblie scrie de barbat si femeie, adaptarile nu sunt prea bune uneori.

Facand o paralele cu apicultura este cum am accepta antibioticele in miere sau mierea din zaha, deh, este tot miere dar putin "modificata". Deh, ne adaptam la noile cerinte .. :lol:

Biserica sa se reformeze sau oamenilor sa le vina mintea la cap, nu neaparat in sens religios.
jonny_it

Mesajde Bambucha » 21 Mar 2018, 17:03

Iti cam plac paralele tie, desi in realitate nu sunt ceea ce par! ;)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 21 Mar 2018, 18:33

jonny_it scrie:Cea catolica accepta casatoria intre persoane de acelasi sex de exemplu

Unde scrie asta?

Legat de reformarea Bisericii, există o tendință de apropiere de oameni.
Am vorbit recent cu un preot Romano catolic.
Și spunea printre altele că reforma le-a prins bine pt că i-a apropiat de oameni.
Spunea de exemplu că până nu demult, credincioșii de rând nu aveau voie să citească Biblia, era chiar interzis.
Slujbele erau cândva în latină.

În satul meu, ortodocșii nu punea prea mare accent pe predicare.
A venit un preot tânăr care le zice bine.
Să-l vezi la priveghiuri cum, după ce-și termină slujba pentru mort, iese în ușă și predică să audă și cei din curte care nu prea au ei interes în cele sfinte.
Să vezi cum se face liniște de mormânt.
Când a venit Constantin Necula la Oradea, s-a umplut catedrala cu mult timp înainte și mulți au rămas pe afară. Omu vorbește pe limba tinerilor și stau cu orele să-l asculte.
Am auzit că în Oradea, ortodocșii fac studiu biblic.

Multe din treburile astea nu le vedeai cu câțiva ani în urmă.
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII