lucky5strike scrie:O prima intrebare as avea despre tot ce tine de culesul la rapita din zona voastra (Alberta, cred?): perioada inflorire, temperatura, umiditatate, spor mediu zilnic, daca se fac tratamente cu pesticide, etc.
lucky5strike scrie:Vroiam sa intreb, efectiv cate hectare/cati acri de rapita revin unei familii de albine, in medie...
Alte intrebari:
1.Dupa mintea romaneasca, voi puneti mai multe caturi decat necesar. Adica, atunci cand le manevrati, nu par foarte full de miere cand le luati, ci cumva la 70-80% din capacitate. De ce se procedeaza asa?
2. Cu cat la suta e mai puternica primavara o familie la voi, decat ce aveati... la Valcea. Familiile mele cumuleaza 6-8 rame bune de albina primavara. Din ce se vede, voi aveti cam 9-10 rame Dadant, calculat pe sistemul nostru. Unde ne impotmolim noi, in Romania, care nu reusim sa avem familii de asemenea putere? In conditiile in care voi aveti o iarna mult mai grea? Tipul de lada? Gestionarea nosemei? Siropul?
4. Schema de tratament pe un sezon. Substante utilizate.
5. Schema de hranire pe un sezon (daca este...)? Folositi HFCS sau sirop de zahar sau alta sursa de glucide??
5. Tare as vrea sa auzim relatarea unui sezon apicol de acum 15 ani, cand erai in tara.. ca desigur il privesti acum cu alti ochi. Accepam orice critica!
6. Organizarea halei pentru iernat
7. Organizare halei apicole
....
10. Noi, stuparii din tara, ce am putea face pentru voi?
Ioan Guist scrie:Multumim frumos de efort.
Va rog luati in evidenta si urmatoarea intrebare:
Cu neonicotinoidul cum va descurcati ? Aveti rapita astfel tratata?
Angellily scrie:........ Se intampla destul de des sa raman fara albina in unele locatii. Nu putem sa ne certam cu nimeni, la randul lor si fermierii trebuie sa faca productie, .....
alin75 scrie:Cred ca spune tot....
cristi_vidican scrie:alin75 scrie:Cred ca spune tot....
Eu cred că s-a referit la stropirile din perioada de înflorire.
Problema neonicotinoidului e în special la tratarea seminței (rapiță, FS, porumb). Substanța are remanență și afectează pe termen lung.
Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori