Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

pe la spate sau pe o parte?

Mesajde fcvaslui » 24 Noi 2011, 20:48

Rog pe cei care au cheia de la butonul ''delite'' a forumului sa nu se grabeasca sa stearga postarea chiar daca subiectul i-ar indemna sa o faca. :lol:
Care credeti ca este pozitia cea mai ergonomica pentru a lucra la stupi? In toamna aceasta am orientat stupii la 45 grade dindu-mi posibilitatea pe viitor sa umblu la stupi si din lateral. Pana acum am lucrat doar din spate neavand spatiu suficient intre stupi. Priviti videoclipul.

http://www.trilulilu.ro/viovaslui/8c55bb28e27cbd
fcvaslui

Re: pe la spate sau pe o parte?

Mesajde horia_ch » 24 Noi 2011, 22:00

Super... stupina! Felicitări!
Probabil că în cazul patului cald e mai ergonomic pe la spate, iar în cazul patului rece prin lateral.
Aşa-mi imaginez, la o primă privire a problemei.
Eu mă surprind deseori vârât între stupi (îi am la distanţă mică pe rând), în poziţii ciudate, doar ca să prind lateralul. Mă simt mai bine aşa.
PS Folosesc pat rece.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde janese » 24 Noi 2011, 22:35

mie toata viatza mi-a placut in pat cald!!!...la pozitie...nu m-am gandit!!...cum o fi!!!
janese

Mesajde gica » 24 Noi 2011, 23:03

Ma Janese,
este un proverb latin care suna in traducere cam asa - '''exista o masura in toate'''
Ma,acum lamureste-ma si pe mine cum poate un om care are 1/3 din kilele tale sa ingrijeasca o stupina de 100 x 3,14 stupi (3,14 ai tu).Cum a cu masura aia din proverb maaaaa?
Ca n-o fi proverbu gresit?
gica

Mesajde Donbazil » 24 Noi 2011, 23:16

Sal'tare!
Pai....Daca-i vorba de stupi ( si io, ca tzaranu' ma si gandeam la Kama-sutra), cel mai bine e "pe deasupra"......
:lol:
Ca prin fatza, ( la albine) e riscant ca ti-o trag......
Pe lateral e nashpa, daca lucri in pat cald.....
Pe la spate e O.K. ( daca ai Neiser, Orsagos, Boczonadi sau alt fel de stupi modulari, ( cum are fratele Marin)....
Acuma daca "se pune", si aspectul ca apicultorul sta in spatele lazii, deci in partea opusa a urdinisului, dar lucreaza pe deasupra, este CEL MAI BINE!.....Numa sa ai la ce....lucra..... :lol:
Asa ca io merg pe ideea ca orice pozitie-i buna dar depinde la ce..... :lol: :lol: :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde proapis13 » 24 Noi 2011, 23:56

Majoritatea apicultorilor au primit prima lectie pe la sapatele stupului
sau dinspre laterala din stanga
Sunt curios de ce nu toti stupii sunt indreptati cu urdinisele inspre vale
mai mult chiar unii sunt indreptati cu fata catre vecinii din randul de vizavi
pe cand altii sunt pusi spate la spate :?:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde giovanni » 25 Noi 2011, 23:57

Cand s a filmat acest video am avut asa un moment de aface cateva glume , s au mai bine zis am imbunatatit putin discutia metaforic , eu unul am ras si rad de cate ori il vizionez , e bun de descretit fruntiile dar si de gandit serios la variatiile economice ale pietei , fiecare trage concluziile pe care le vrea , este o simpla parere...
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII