Balian scrie:Clientela este neștiutoare de amănunte. ....?
Da dar vezi câte unul ( potențial client care nu ai vrea sa-l pierzi), care se pricepe exact ca la fotbal!
Zilele trecute m-a cautat un cunoscut sa cumpere miere de salcam. După ce " l-am agățat" cu o degustare de miere, pe sortimente, s-a decis pentru salcam si a comandat cateva borcane(bune). Dar la gata a scos un borcanele cu miere si m-a rugat sa imi dau cu parerea daca este falsificată. Spunea că a cumparat-o de pe marginea drumului, în primăvara.
Deși " negustorul" din mine zicea sa ii fac capul mare sa nu mai cumpere de pe acolo, ca apicultorii, nu au timp sa stea cu mierea pe marginea drumului, mi-am dat seama ca este vorba de un apicultor ( zgârcit rau nenea, daca nu a investit intr-un capac de 10-20 de bani, cu foto apicole) si nu vreau sa ne vorbim noi între noi de rau. Deci , am aruncat capacul vechi, ruginit, turtit cu mirosuri dubioase, am pus unul dedicat, frecat înainte cu o frunză de menta, am spălat borcanelul pe dinafara si am razuit 2-3 mm de miere din borcan. Am pus capacul, am povestit o juma de ora si apoi l-am rugat sa guste. Încântat de-a dreptul " clientu'"! I-am explicat pe îndelete ca miere "adevarata" cristalizează in afara de cea de salcam. Cristalele sunt mai mari, mai aspre sau mai catifelate, în funcție de sortimentul mierii!
Degeaba! A auzit el ca apicultorii baga zahar si d-aia se face asa! Uneori, este pierdere de timp sa încerci sa convingi pe cineva care-i adevărul. Important ca am inca un client, care poate face intrarea într-un mediu unde se învârt multi oameni interesați de hranire naturală și mai ales, potenti financiar. Restul, este un consum inutil de energie, sa " educi" un consumator!