Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: EVODIA

Mesajde un OM » 15 Aug 2013, 19:53

Din cele 5-6 exemplare plantate la loc definitiv doar 4 au ramas, deocamdata.I-am cumparat ca avand varsta de 2 ani, dar cred ca aveau doar unul. Au fost plantati provizoriu 1 an apropiati, pentru ca iarna sa le fac un fel de mini sera dintr-o folie, apoi definitiv. Au avut sansa sa aiba parte de ceva umbra de la alti copacei din apropiere. Cei care au vazut soarele din plin...nu-l mai vad.
un OM

Mesajde marius_vfp » 07 Sep 2013, 19:29

un om , sa stii ca soarele nui factorul care a dus la uscarea evodiilor in cauza , poate pamantul poate ai musafiri subterani , altele sunt cauzele dar soarele nu , sfatul meu e sa le uzi corect si soare cat cuprinde , evodiile care stau in soare dar au apa si hrana se dezvolta mult mai bine . am avut un puiet care primul an a iernat in beci apoi afara , in iarna a2a a murit total desi avea cam 1,5 metri in primavara a dat de jos , iar in anul 3 a crescut 2,5m intr-un singur an sa vedem ce va face la iarna .

spor
marius_vfp

Mesajde apisbogo2 » 19 Sep 2013, 03:36

http://www.youtube.com/watch?v=XJjyOwszGYE
acum stiu ce pom e-un evodia mai batrin cred ca are 20 ani
apisbogo2

Mesajde apisbogo2 » 19 Sep 2013, 03:40

http://www.youtube.com/watch?v=IdN4x536t3U
acelasi pom o luna mai tarziu- adica in septembrie la inceputul luni
apisbogo2

Mesajde mundumio » 12 Oct 2013, 20:29

Sa recoltezi semintele. La ce pret sunt?
mundumio

Mesajde apisbogo2 » 17 Oct 2013, 20:48

mundumio scrie:Sa recoltezi semintele. La ce pret sunt?

am cules cam o sacosa cu tot cu floresceta semintelor...le-as da pe seminte de facelia...daca mai culeg dau si fara bani..
apisbogo2

Mesajde ovidiu_78 » 21 Oct 2013, 00:33

sambata am fost pana la un targ apicol din ungaria,mai micutz dar ok,si am vazut niste evodia foarte mari de vanzare....la 50 ft bucata...undeva la 0.75 ron!!!!! :o
Fişiere ataşate
tmp_ATT_1382308081750_image-1238889988.jpeg
tmp_ATT_1382308064598_image-1336266452.jpeg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde delorin I » 21 Oct 2013, 10:46

Super pret! Eu am cumparat cu vreo 10 ron! Asta e a doua iarna! Sper sa o treaca ca si pe prima cu bine! Nu sunt inca cat cei din Ungaria, dar o sa-i ajung la anul daca totul e ok!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mundumio » 25 Oct 2013, 18:23

Trebuie sa ii multumesc inca odatat Dlui Gigi care mi-a trimis si anul acesta seminte de evodia si arborele de matase.
Sper ca anul acesta sa se prinda si mai multi si sa fac o padure.
Multa sanatate va doresc si sper ca intr-o zi sa ne si intalnim.
Mii de multumiri.
mundumio

Mesajde almasel » 19 Noi 2013, 21:31

Astazi am vorbit cu cineva care o sa imi trimita cativa puieti de evodia. Mi-a spus ca sunt de 2 ani si I-a tinut in ghivece de plastic. Mi-a recomandat sa ii pun in beci pana in primavera, apoi sa ii plantez in gradina.
Citisem pe aici ca dupa 1-2 ani ar trebui sa reziste afara, protejata cu material izolatoare. E ok in beci sau sa risc plantarea afara? II rog pe cei care au plantat sa ma ajute cu idei.
Merci,
almasel

Mesajde delorin I » 21 Noi 2013, 10:35

Am plantat anul trecut direct afara! In depresiune de munte la 700 m altitudine! Doar i-am invelit cu saci de plastic pana in primavara! Daca e sa traiasca...trebuie sa risti! Ai mei deocamdata- cam tot de 2 ani, au vegetat nemaipomenit! Acum o sa-i protejez iar cu saci desi culmea la mine in munte, chiar si astazi, e mai cald decat la Bucuresti unde e multa umiditate si ceata demna de Neajlov!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde almasel » 24 Noi 2013, 12:20

Pana la urma am plantat evodiile afara. Au in jur de 1,2- 1,5 m inaltime. Cel care mi le-a dat a spus ca sunt de 2 ani la el.
In primavera om vedea ce o fi- o sa am evodii sau niste crengi uscate in pamant!?!
almasel

Mesajde sorinmob » 24 Noi 2013, 18:34

ovidiu_78 scrie:sambata am fost pana la un targ apicol din ungaria,mai micutz dar ok,si am vazut niste evodia foarte mari de vanzare....la 50 ft bucata...undeva la 0.75 ron!!!!! :o

ce noroc ...asta e vestul tot vest. sanatate
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde unincepator » 24 Noi 2013, 22:12

almasel scrie:Astazi am vorbit cu cineva care o sa imi trimita cativa puieti de evodia. Mi-a spus ca sunt de 2 ani si I-a tinut in ghivece de plastic. Mi-a recomandat sa ii pun in beci pana in primavera, apoi sa ii plantez in gradina.
Citisem pe aici ca dupa 1-2 ani ar trebui sa reziste afara, protejata cu material izolatoare. E ok in beci sau sa risc plantarea afara? II rog pe cei care au plantat sa ma ajute cu idei.
Merci,

da ai poti planta afara in teren,dar cu conditia sa-i protejezi cu tulpini de porumb contra gerului.
unincepator

Mesajde happy » 06 Dec 2013, 21:24

Puietii de evodia rezista afara neprotejati chiar daca au 1 an(in zona de campie)daca insa se planteaza toamna este bine sa se protejeze sau sa se amane plantarea pana in primavara!
happy

Mesajde marius_vfp » 24 Dec 2013, 16:04

almasel scrie:Pana la urma am plantat evodiile afara. Au in jur de 1,2- 1,5 m inaltime. Cel care mi le-a dat a spus ca sunt de 2 ani la el.
In primavera om vedea ce o fi- o sa am evodii sau niste crengi uscate in pamant!?!

si chiar daca ai niste crengi uscate in pamant , sa nu cumva sa te puna pacatul sa le smulgi crezand ca s-au uscat , daca batul de deasupra pamantului s-a uscat dintulpina cat mai aproapede radacina va da un nou lastar sau 2 , lasal pe cel mai viguros si care e indreptat mai spre lumina , celalalt il rupi , batul uscat nu il tai acum il lasi pe post de tutore pentru noul lastar.
asa am patit eu am precizat mai sus , noul lastar a crescut intr-un an mai mult decat in 2 anteriori ,conditia e sa aibe radacina puternica in pamant prinsa.
sarbatori fericite.
marius_vfp

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI