kiloz scrie:...si te face om.
Vorba spermatozoizilor cand alearga dupa ovul...
kiloz scrie:...si te face om.
Relu s scrie:Salut,
Am cativa stupi si vreau sa duc din ei la rapita ,as vrea sa stiu daca merita ,ce perioada tine culesul la rapita si daca si cat se suprapune cu culesul la salcam .Multumesc anticipat
PS .As vrea sa-i duc duminica.Nu am fost pana acum la rapita.Ma gandesc sa colectez si niste polen.
mausica scrie:Relu s scrie:Salut,
Am cativa stupi si vreau sa duc din ei la rapita ,as vrea sa stiu daca merita ,ce perioada tine culesul la rapita si daca si cat se suprapune cu culesul la salcam .Multumesc anticipat
PS .As vrea sa-i duc duminica.Nu am fost pana acum la rapita.Ma gandesc sa colectez si niste polen.
Merita..clar
Daca nu is destui de buni pt cules(vei face plimbare doar) macar ii vei intarii pt salcam.
Aprox 2 sapt plus/minus in functie de zona,temp..etc
La mine in zona duce pana prin 1-3mai
Da ai fost sa vezi zona,ai fost sa vb cu fermierul/inginerul ??? Asta e foarte important. Sa ai acordul lor cand te asezi in lan. Atentie la rapita se fac stropiri si te aflii ca ii duci acasa morti
Cu suprapusu..depinde de zona,adevarat ca se cam suprapune nu S1 dar cine te tine sa ramai pe rapita dupa ce a inceput S ??
mellis scrie:Salut,
Nu ai fost atent - trebuie sa vorbesti cu proprietarul - nu sa-i ceri acordul (desi asa este frumos)
ci sa nu stropeasca rapita-n floare..pentru ca in loc sa castigi - ai sa pierzi..cele "cateva familii" si este pacat..
a doua mare problema este mierea de rapita ce ar trebui stoarsa inainte de salcam - stupii vor fi foarte buni la salcam (desi mai agresivi) ..
Relu - alegerea iti apartine !
Sanatace buna
Relu s scrie:Trebuie ceva acte pentru transport in pastoral ?
mausica scrie:Relu s scrie:Trebuie ceva acte pentru transport in pastoral ?
Legal vorbind ar trebuii sa ai stupii inregistrati(primarie,dsv),cu codu unic de stupina atasat la fiecare...ordinu de pastoral la zi...poate mi-a scapat cate ceva,dar aceste detalii le gasesti pe net in reglementarim
Cat despre pozitionarea a cu stupii e vb ca daca fermieru/sau daca sunt mai multi stropesc rapita in floare si nu esti anuntat sa megi sa inchizi stupii.......ala esti !!!!
Totul depinde de tine !!!!
Trebuie sa stii exact cu ce stropeste ca sa te poti pazii. Asta o afli numai daca ti legatura cu el....merg cu un borcan de miere si il ungi pe degete si imediat intrii in gratii.
Relu s scrie:mausica scrie:Relu s scrie:Trebuie ceva acte pentru transport in pastoral ?
Legal vorbind ar trebuii sa ai stupii inregistrati(primarie,dsv),cu codu unic de stupina atasat la fiecare...ordinu de pastoral la zi...poate mi-a scapat cate ceva,dar aceste detalii le gasesti pe net in reglementarim
Cat despre pozitionarea a cu stupii e vb ca daca fermieru/sau daca sunt mai multi stropesc rapita in floare si nu esti anuntat sa megi sa inchizi stupii.......ala esti !!!!
Totul depinde de tine !!!!
Trebuie sa stii exact cu ce stropeste ca sa te poti pazii. Asta o afli numai daca ti legatura cu el....merg cu un borcan de miere si il ungi pe degete si imediat intrii in gratii.
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori