Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2012

Mesajde mibu » 12 Iul 2012, 00:29

APRECIEZ POZITIV !!! ( Pi buni ! )
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde amina » 24 Iul 2012, 12:02

nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi
amina

Mesajde cristi_vidican » 24 Iul 2012, 19:03

amina scrie:nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi

S-a întâmplat așa pt că ai albină mai puțină în stupi. De obicei albina depoziteaza miere în tot spațiul ocupat. Dacă aveai albină mai multă, ar fi depus începând din etaj.
Dacă ai cuiburile blocate, eliberează câteva rame, extrăgând mierea, altfel vor fi și mai slabi până în septembrie.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde unincepator » 30 Sep 2012, 18:25

cristi_vidican scrie:
amina scrie:nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi

S-a întâmplat așa pt că ai albină mai puțină în stupi. De obicei albina depoziteaza miere în tot spațiul ocupat. Dacă aveai albină mai multă, ar fi depus începând din etaj.
Dacă ai cuiburile blocate, eliberează câteva rame, extrăgând mierea, altfel vor fi și mai slabi până în septembrie.

bunaseara la toata lumea,o intrebare,am ceva seminte de tei cind si cum sa le seman?,intrebare ca la Iantu rog cine stie sa-mi spuie.M ultumesc la toti si sanatate.
unincepator

Mesajde Adrian Galofteanu » 30 Sep 2012, 21:44

unincepator scrie:
cristi_vidican scrie:

bunaseara la toata lumea,o intrebare,am ceva seminte de tei cind si cum sa le seman?,intrebare ca la Iantu rog cine stie sa-mi spuie.M ultumesc la toti si sanatate.

Teiul
Ecologie şi răspândire:
Tilia cordata este cel mai răspândit în ţara noastră. Rezistent la geruri, suportă mai greu seceta, crescând bine unde media precipitaţiilor este de 600—700 mm ;
relativ pretenţios faţă de sol, fiind un indicator al fertilităţii acestora, întâlnindu-se pe cele brune sau brun-roşcate de pădure, cu textură nisipolutoasă pînă la lutoasă; este specie de semiumbră.
Altitudinal se întâlneşte în zona de deal la 500-600 m de preferinţă fie în amestecuri, fie în arborete pure („teişuri”), mai rar în păduri din câmpie sau montane. Frecvent în special în Transilvania şi Banat (Arad, Caraş-Severin, Maramureş, Timiş), Muntenia (Argeş, Prahova), Moldova (Bacău, Neamţ, Suceava).

Tilia tomentosa are pretenţiile cele mai ridicate faţă de temperatură ; destul de rezistent la secetă ; vegetează bine pe soluri fertile reverie, dar rezistă şi la cele ceva mai compacte. Altitudinal se cantonează cel mai jos dintre toate speciile de tei, în pădurile de câmpie, cu deosebire în sudul şi estul ţării.
Tilia platyphyllos - Mai rar, mai pretenţios faţă de căldură şi lumină decît T. cordata. Se întâlneşte la limita dintre câmpie şi deal, pe soluri fertile, uşoare, evitând pe cele compacte sau inundabile.
Toate speciile se cultivă- dat fiind portul lor frumos şi mai ales mirosul plăcut din timpul înfloririi datorat unor glande nectarifere din floare - şi în localităţi, pe marginea şoselelor, în parcuri, grădini, curţi.
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde Adrian Galofteanu » 30 Sep 2012, 22:32

unincepator scrie:
cristi_vidican scrie:

http://www.editurasilvica.ro/analeleica ... brescu.pdf

Dar iti mai spun ceva din propria experienta. Am plantat de mai multe ori puieti de tei argintiu. Nu mi s-au prins decat vreo 3 din peste 30 plantati!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde unincepator » 25 Noi 2012, 18:50

Adrian Galofteanu scrie:
unincepator scrie:
cristi_vidican scrie:

http://www.editurasilvica.ro/analeleica ... brescu.pdf

Dar iti mai spun ceva din propria experienta. Am plantat de mai multe ori puieti de tei argintiu. Nu mi s-au prins decat vreo 3 din peste 30 plantati!

bunaseara, ma repet cu antrebarea; cand si cum pot anmulti tei din seminte,daca stie cineva sa ma ajute.Multumes frumos la toti.
unincepator

Mesajde Adiss » 12 Mai 2013, 19:37

cristi_vidican scrie:
Avram Sorin scrie:Saltare. Daca tot eram la tei . Stie cienva ceva masive in jurul clujului ?

Da, la mine la Hidișel :lol:
Pe bune! E destul de mult tei, nu chiar langa langa mine, cam la 5-10 km spre Baile Felix-1Mai-Betfia, doar ca acel masiv nu e prea renumit la productii de miere.

Unde mai gasesc tei la noi in Bihor??(Daca Stii????),Teiul infloreste in acelasi timp cu Castanul Comestibil????
Adiss

Mesajde Bambucha » 15 Mai 2013, 08:36

Bambucha scrie:Anul acesta am avut pana acuma o vreme extrem de ciudata.
Sa consemnam 12 Mai, a inflorit teiul salbatic in Bucuresti!

Bifam 14 mai 2013, inflorirea teiului salbatic in Bucuresti! Ca regim termic si puncte de reper suntem aproape de 2012.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 15 Mai 2013, 13:19

Adiss scrie: Unde mai gasesc tei la noi in Bihor??(Daca Stii????),Teiul infloreste in acelasi timp cu Castanul Comestibil????

Nu prea știu unde poți găsi. Mai e ceva, care știu eu, spre Șumugiu. Dar am auzit că mai sunt masive de tei.
Anul trecut teiul din zonă (cel argintiu) a înflorit început să secrete în data de 17 iunie. Deci, mai e ceva până atunci.
Anul trecut, între salcâm și tei, aproape că n-a fost deloc cules din cauza secetei. Asta s-a văzut la culesul de la tei și FS, când n-a fost albină.
Dacă după salcâm nu va fi cules, se impun hrăniri de stimulare. Asta dacă vrem familii de producție pt tei și FS și roi care să intre bine în iarnă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 27 Mai 2013, 07:38

Prognoza mea de inflorire pentru padurile din jurul Bucurestiului ar fi un 12-14 iunie (teiul argintiu) insa mai depindem si de vreme. Daca o mai tine in ploaie iar ma duc sa cumpar 2-3 borcanase sa am unde sa pun nectarul :lol:
Pana acum hei-rup total! Buldozer! imi aduce aminte de '93
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Closcutz » 01 Iun 2013, 11:52

In Constanta a inflorit teita(teiul cu frunza mica, fluturesc). Sa vedem daca s-o face ceva treaba.
Closcutz

Mesajde jenica67 » 01 Iun 2013, 19:36

Si in Resita a inflorit de miercuri.
jenica67

Mesajde redoo » 02 Iun 2013, 17:24

La padurile de tei din zona bolintin au inceput sa apara stupinele :D In sat deja a inceput sa deschida floare asa ca vrem caldura ca ploaie am avut!!!
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde ionel07196555 » 02 Iun 2013, 17:33

Cer scuze ;
am citit si pe forumu vechi si pe aici dar nu am inteles cit poate sa secrete Teiu in inflorire maxima si cit tine culesu la tei ?
2 cand devine Toxic [ cam asa ceva ] in ce conditi ?
ionel07196555

Mesajde nicu has » 06 Iun 2013, 18:24

buna este buna atata ploaie pt tei?
din cate stiu teiu are nevoie de apa dar trebuie sa fie si cald pt a secreta nectar
nicu has

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI