amina scrie:nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi
cristi_vidican scrie:amina scrie:nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi
S-a întâmplat așa pt că ai albină mai puțină în stupi. De obicei albina depoziteaza miere în tot spațiul ocupat. Dacă aveai albină mai multă, ar fi depus începând din etaj.
Dacă ai cuiburile blocate, eliberează câteva rame, extrăgând mierea, altfel vor fi și mai slabi până în septembrie.
unincepator scrie:cristi_vidican scrie:amina scrie:nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi
S-a întâmplat așa pt că ai albină mai puțină în stupi. De obicei albina depoziteaza miere în tot spațiul ocupat. Dacă aveai albină mai multă, ar fi depus începând din etaj.
Dacă ai cuiburile blocate, eliberează câteva rame, extrăgând mierea, altfel vor fi și mai slabi până în septembrie.
bunaseara la toata lumea,o intrebare,am ceva seminte de tei cind si cum sa le seman?,intrebare ca la Iantu rog cine stie sa-mi spuie.M ultumesc la toti si sanatate.
unincepator scrie:cristi_vidican scrie:amina scrie:nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi
bunaseara la toata lumea,o intrebare,am ceva seminte de tei cind si cum sa le seman?,intrebare ca la Iantu rog cine stie sa-mi spuie.M ultumesc la toti si sanatate.
Adrian Galofteanu scrie:unincepator scrie:cristi_vidican scrie:amina scrie:nu mi s-a mai intamplat asa ca anul acesta , am dus stupii de la tei la floarea soarelui dar in caturi mai nimic iar jos 8-9 rame pline pana jos cu miere capacita iar puiet cam cit o palma pe 3-4 rame,, cred ca stiu ele ce fac le las si eu sa faca ce vor,daca nu ploua e vai de noi
http://www.editurasilvica.ro/analeleica ... brescu.pdf
Dar iti mai spun ceva din propria experienta. Am plantat de mai multe ori puieti de tei argintiu. Nu mi s-au prins decat vreo 3 din peste 30 plantati!
cristi_vidican scrie:Avram Sorin scrie:Saltare. Daca tot eram la tei . Stie cienva ceva masive in jurul clujului ?
Da, la mine la Hidișel![]()
Pe bune! E destul de mult tei, nu chiar langa langa mine, cam la 5-10 km spre Baile Felix-1Mai-Betfia, doar ca acel masiv nu e prea renumit la productii de miere.
Bambucha scrie:Anul acesta am avut pana acuma o vreme extrem de ciudata.
Sa consemnam 12 Mai, a inflorit teiul salbatic in Bucuresti!
Adiss scrie: Unde mai gasesc tei la noi in Bihor??(Daca Stii????),Teiul infloreste in acelasi timp cu Castanul Comestibil????
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori