Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2014

Mesajde Albinel » 27 Iun 2014, 23:35

gica.mosu scrie:ALBINEL,la asa producte....te-ai scos din foamee Si la mini miroasi a tei=am facut un ceai azi,si din bidoane=am 500kg tei de acu doi ani :idea: ....ma pregatesc sa le-o pun inapoi :mrgreen: ....Am umblat azi la cativa caturi si cuuurgeaaa..... de la streasina= aplouat in 3 randuri,iar eu cu nepotul cantam-IAMA DOAMNE STRANGE-MI NEAMUL :lol:

sa zic ca tine Mosule ..dar pentru cat timp..?? asa an de k...t parca nu a fost niciodata :oops: nu stiu incotro sa o iau zilele urmatoare.. :? oricum cateva zile mai stau sa-i gadil putin..
am postat realitatea pura ..sper ca pe unii dintre voi sa-i fi ajutat ,mai ales ca am cautat sa fiu cat mai exact si cu starea vremii..
Toate bune iti doresc si cules bogat pe mai departe tuturor !!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde MIHAI BALS » 27 Iun 2014, 23:49

Albinel scrie:
gica.mosu scrie:ALBINEL,la asa producte....te-ai scos din foamee Si la mini miroasi a tei=am facut un ceai azi,si din bidoane=am 500kg tei de acu doi ani :idea: ....ma pregatesc sa le-o pun inapoi :mrgreen: ....Am umblat azi la cativa caturi si cuuurgeaaa..... de la streasina= aplouat in 3 randuri,iar eu cu nepotul cantam-IAMA DOAMNE STRANGE-MI NEAMUL :lol:

sa zic ca tine Mosule ..dar pentru cat timp..?? asa an de k...t parca nu a fost niciodata :oops: nu stiu incotro sa o iau zilele urmatoare.. :? oricum cateva zile mai stau sa-i gadil putin..
am postat realitatea pura ..sper ca pe unii dintre voi sa-i fi ajutat ,mai ales ca am cautat sa fiu cat mai exact si cu starea vremii..
Toate bune iti doresc si cules bogat pe mai departe tuturor !!

cate familii ai avut cu recolta asta la tei?
cheltuieli ?
profit,E?
MIHAI BALS

Mesajde Bambucha » 28 Iun 2014, 07:07

Datorita vremii din ultimile 7-10 zile, daca au bagat ceva asa pentru ele sa-si potoleasca foamea in nordul Bucurestilor. Cantar ca cel de anul trecut poate chiar mai slab. Adio si tei 2014!
Probabil ca in Moldova mai tine un pic teiul si se anunta imbunatatirea vremii, spor la treaba!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Albinel » 28 Iun 2014, 08:18

MIHAI BALS scrie:cate familii ai avut cu recolta asta la tei?
cheltuieli ?
profit,E?

-peste 60-70 la suta
-cheltuieli nu pot sa zic ca am avut ,pentru ca-s la 1km de casa ..
-profitul se reflecta in faptul ca erau pe zero cu rezervele ..
Albinel

Mesajde Albinel » 28 Iun 2014, 08:22

Bambucha scrie:Datorita vremii din ultimile 7-10 zile, daca au bagat ceva asa pentru ele sa-si potoleasca foamea in nordul Bucurestilor. Cantar ca cel de anul trecut poate chiar mai slab. Adio si tei 2014!
Probabil ca in Moldova mai tine un pic teiul si se anunta imbunatatirea vremii, spor la treaba!

-anul trecut in nordul Bucurestiului am extras 11,6 kg tei la un cules ce a tinut cantarul pe plus doar 7 zile..si cu familii foarte bune..asa ca iti dau dreptate ..anul asta a fost cu mult mai slab teiul aici..
-acum doi ani tot aici ..desi a fost numai soare in timpul teiului am avut un spor la cantar de 22kg din care am extras 14 kg iar fagurii erau blindati cu pastura..
in 2010..25 kg per familie in conditiile in care-mi facusem deja foarte multi roi pana la tei..
Albinel

Mesajde redoo » 28 Iun 2014, 09:56

Salut Albinel,ai avut stupii pe dn1 la potigrafu?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Albinel » 28 Iun 2014, 10:03

[quote="redoo"]Salut Albinel,ai avut stupii pe dn1 la potigrafu. ?

Salut redoo !! Nu .. ii am chiar in Snagov..
Albinel

Mesajde Lucian63 » 28 Iun 2014, 11:30

Albinel scrie:
Bambucha scrie:Datorita vremii din ultimile 7-10 zile, daca au bagat ceva asa pentru ele sa-si potoleasca foamea in nordul Bucurestilor. Cantar ca cel de anul trecut poate chiar mai slab. Adio si tei 2014!

-anul trecut in nordul Bucurestiului am extras 11,6 kg tei la un cules ce a tinut cantarul pe plus doar 7 zile..si cu familii foarte bune..asa ca iti dau dreptate ..anul asta a fost cu mult mai slab teiul aici..
-acum doi ani tot aici ..desi a fost numai soare in timpul teiului am avut un spor la cantar de 22kg din care am extras 14 kg iar fagurii erau blindati cu pastura..
in 2010..25 kg per familie in conditiile in care-mi facusem deja foarte multi roi pana la tei..

Maestre Albinel, de o tii asa, ajungem pe minus ... ;)
Mai degraba ar scadea asa euro si dolarul ... si sa creasca productia de miere!...'Dea Domnul!
Sanatate si spor in toate sa aveti!
Lucian63

Mesajde delorin I » 28 Iun 2014, 13:49

Caline sunt sanse ca in MOldova sa mai tina in pic...dar nu foarte mult! Alaltaieri intrare de 300 gr, ieri de 550 gr! E frig si bate vantul! Ieri dimineata la 09 30 nu erau iesite albinele! Cine nu a avut rezerve in familie de la poliflora, da de ceva vreme sirop si chiar si asa, ce intra acum este al familiei! Tot mai multi se gandesc sa plece la floarea soarelui!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 28 Iun 2014, 15:15

Ieri am fost la Crivina unde am gasit un coleg ce extragea mierea...
Trasese cate o rama din fiecare cat,nu am inteles de ce ??...productia totala ???
20 kg de ...poliflora...nici macar nu avea gust de tei....mai puternica aroma venea dinspre padure
Am pus-o si anul asta cu teiul...extrag si eu...,,data aviatoare''..... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde amina » 28 Iun 2014, 15:21

dragi colegi ma speriati,eu am dus stupii acum o saptamana la tei abia se deschisese teita sper sa culeaga ceva poate am noroc , la salcam am tras 400 kg la 65 de stupi,am familii puternice da stiu eu ce ne ofera natura ? anul trecut am ratat teiul
amina

Mesajde Dragos2006 » 28 Iun 2014, 15:38

teiul a ajuns la 2 kg/ zi iar la FS cantarul ieri a fost pe egal.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde argeseanul » 28 Iun 2014, 18:23

Anul asta la tei pe A1 a mers pana acum destul de bine,si mai tine cateva zile bune.Dupa 7 zile de cules(cu cateva ploi ,vant puternic o zi)pun 2 stupi pe cantar: NR 1 ...+19kg, NR 2 ....+12 kg.
argeseanul

Mesajde delorin I » 28 Iun 2014, 21:48

In zona Adjud...la vest de Adjud cantarul arata zero intrari pe ziua de astazi, in nord, la temperaturi de 23-24 de grade ziua intre 300 de grame pe un cantar si 400 de celalalt! deja cei care plecau joi la floarea soarelui se pregatesc sa plece luni...Padurea peste tot inflorita...Doar un miracol, care din unct de vedere meteo - se anunta o usoara ameliorare cu un grad pe zi dar si cu ploi, a devenit cam imposibil!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 28 Iun 2014, 21:50

In afara de A 1 mai produce ceva cineva pe undeva? Ce se intampla la Ciucurova? Dincolo de secretul ce acopera dreptul la cules...sunt si apicultori fericiti de culesul la tei? Solemn promit ca nu ma mut acolo...dar nu garantez pentru ceilalti cititori! :lol:

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde mircea_tm » 29 Iun 2014, 00:18

ieri,28 iunie, 2,5 kg la stupul de control, stup mediu !
CARPE DIEM !
mircea_tm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI