Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rapita 2012

Mesajde alin m » 06 Noi 2011, 23:05

stupina e BIO, rapita e OMG (o fi toata ?). cum ramine cu pretul mierii de rapita? nu mai zic de salcim. cel putin eu nu am unde fugi de rapita de pe vatra
alin m

Mesajde gica » 06 Noi 2011, 23:11

LUCK76 scrie:NU TOTI AGRONOMII SUNT INDIFERENTI DE ALBIINE. IN INSULA MARE A BRAILEI APICULTORII SI ALBINELE SUNT RESPECTATE. SE TRATEAZA NUMAI CU SUBSTANTE CARE NU SUNTTOXICE PENTRU ALBINE. AM COLABORARE DE 4 ANI CU 4 STUPINE DIN ZONA SUCEAVA CARE VIN LA SALCIE SI APOI LA POLENIZAREA RAPITEI SI SUNT STUPINE BIO SI NU AU AVUT PROBLEME CU ALBINELE SAU CALITATEA MIEREI OBTINUTE . AM SI EU 40 FAMILII DE ALBINE SI INTELEG DORINTA APICULTORIILOR DE A SE PLATI POLENIZAREA DAR ATUNCI CAND VA BATE AGRONOMUL LA POARTA SUPINEI DUMNEAVOASTRA POATE

1.Colegu,numai oameni cu anume caractere scriu cu majuscule la nervi.
2.In rest ai dat cu mucii-n fasui.Daca de la Dumnezeu nu este,nu este si gata.Cum ai putut sa scrii neroziile astea,le-am citat aici sa nu le mai poti sterge.
gica

Mesajde Adi Hodis » 06 Noi 2011, 23:35

LUCK76 scrie:... AM SI EU 40 FAMILII DE ALBINE SI INTELEG DORINTA APICULTORIILOR DE A SE PLATI POLENIZAREA DAR ATUNCI CAND VA BATE AGRONOMUL LA POARTA SUPINEI DUMNEAVOASTRA POATE

Pai da, ca de ce sa faca un lucru normal cand sint invatzati cu ... anormal.
E grele cu ... dezvatzu´ ... fiind obisnuiti ca drept plata o ... otrava ... sa ne invatzam minte.
AM INVATZAT ! ... urmeza sa invetze agronomii cu mai marii lor ... ce vroia sa spuna ala din semnatura mea ( aia de mai jos ). :( :ugeek:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Mircea77 » 06 Noi 2011, 23:47

Cred ca LUCK76 n-are habar de ceea ce se cultiva in Insula Mare a Brailei. Acolo a fost primul loc din Romania unde s-au cultivat OMG-uri.
Sunt de toata isprava oamenii astia :lol: :lol: :lol:
Mircea77

Mesajde ionut vlv » 07 Noi 2011, 00:15

are dreptate mircea,cred ca au fost cateva emisiuni la tvr pe tema asta.si ce se mai bateau cu pumni-n pept...ca au cele mai destepte OMG-uri.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde LUCK76 » 07 Noi 2011, 23:00

voi va luati dupa tv ? ati intrat in insula vreodata in viata voastra ? spuneti voi ce rapita se cultiva in insula daca stiti mai bine decat unul care lucreaza acolo. OMG IN INSULA SA CULTIVAT DOAR SOIA SI DECAND AU FOST INTERZISE NU SE MAI CULTIVA OMG .NU VORBITI CE NU CUNOASTETI .
LUCK76

Mesajde alin m » 07 Noi 2011, 23:36

LUCK76 scrie:voi va luati dupa tv ? ati intrat in insula vreodata in viata voastra ? spuneti voi ce rapita se cultiva in insula daca stiti mai bine decat unul care lucreaza acolo. OMG IN INSULA SA CULTIVAT DOAR SOIA SI DECAND AU FOST INTERZISE NU SE MAI CULTIVA OMG .NU VORBITI CE NU CUNOASTETI .

OMG au fost interzise doar in insula?
alin m

Mesajde sorin_horezu » 07 Noi 2011, 23:51

Tipic romanesc!!! Tara e plina de OMG-uri dar ei se jura ca nu exista. Nu exista nici miere falsificata pe piata din Romania asa cum nici vin falsificat nu exista (apropo la "Romania Te iubesc" de duminica trecuta). Traim intr-o tara model in care legile se respecta ad litteram.
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Mesajde Ioan Guist » 08 Noi 2011, 07:27

LUCK76 scrie:voi va luati dupa tv ? ati intrat in insula vreodata in viata voastra ? spuneti voi ce rapita se cultiva in insula daca stiti mai bine decat unul care lucreaza acolo. OMG IN INSULA SA CULTIVAT DOAR SOIA SI DECAND AU FOST INTERZISE NU SE MAI CULTIVA OMG .NU VORBITI CE NU CUNOASTETI .

Faceti un efort si explicati ce se cultiva si cu ce se stropeste.Atat in Insula cat si in general in tara.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Mircea77 » 08 Noi 2011, 08:52

Ceea ce uita domnul LUCK76 este faptul extrem de simplu care trebuie retinut din biologie.
Si anume: polenul (si aici vorbim de cel modificat genetic, dar si cel obisnuit) rezista sute si chiar mii de ani in natura.
Din momentul introducerii "calului troian" in agricultura unei tarii "pool-ul genetic" este deja afectat.
Asa ca poti sa te juri pe Luna si pe stele. Uiti esentialul subliniat de mine.
Mircea77

Mesajde proapis13 » 08 Noi 2011, 10:58

Mircea77 scrie:Ceea ce uita domnul LUCK76 este faptul extrem de simplu care trebuie retinut din biologie.
Si anume: polenul (si aici vorbim de cel modificat genetic, dar si cel obisnuit) rezista sute si chiar mii de ani in natura.
Din momentul introducerii "calului troian" in agricultura unei tarii "pool-ul genetic" este deja afectat.
Asa ca poti sa te juri pe Luna si pe stele. Uiti esentialul subliniat de mine.

Ca tot veni vba despre polenul de la pplantele omg,cititi aici
http://www.ziare.com/mediu/omg/mierea-d ... ie-1132105
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica » 08 Noi 2011, 12:24

A mai facut si colegul Jean trimitere la el.
Atentie mare,e vorba de max. 0,9% polen provenit din OMG.Si asta din total polen in miere si se face pe numaratelea
gica

Mesajde ionut vlv » 09 Noi 2011, 01:03

a innebunit lupu,antena 3,azi,inca un reportaj pe acelasi subiect!!!!
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde proapi » 09 Noi 2011, 16:12

De curand, in luna septembrie, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a dat un comunicat de presa in legatura cu un proces dintre un apicultor si Freistaat Bayern, proprietarul care a cultivat mai multe terenuri cu porumb MON 810 in scop de cercetare. In polenul produs de apicultor au fost depistate reziduuri de porumb modificat genetic, acesta devenind impropriu la comercializare si consum. In aparare, cultivatorul Bayern, spune ca polenul nu mai constituie in sine un OMG atunci cand este incorporat in miere si alte suplimente, deoarece si-a pierdut capacitatea de reproducere si se dovedeste lipsit de orice capacitate de transferare a materialului genetic. Curtea a intrebat daca sunt studii cu privire la ceea ce sustine apararea.
In final, opinia Curtii a fost de obligatia de autorizare, indiferent care este proportia de material modificat genetic continuta in produsul in cauza.
Recent in cadrul congresului Apimondiei s-a constituit mai multe comisii printre care si un grup de lucru pentru evaluarea OMG-urilor asupra albinei.
proapi

Mesajde proapi » 10 Noi 2011, 21:11

In Franta este la ora actuala o dezbatere cu privire la iminenta votare a unei legi cu privire la plata unei taxe de catre agricultor daca acesta cultiva din samanta proprie si nu din cea certificata cu trasabilitate, astfel ca pana la samanta de plante modificate genetic nu mai este decat un pas.
Se spune ca legea trebuie sa garanteze drepturile fundamentale si ancestrale ale agricultorilor, de a conserva, de a semana, schimba si vinde samanta din culturile proprii, de a le proteja de biopiraterie si contaminari genetice. Dreptul ancestral al agricultorilor de a reinsamanta si schimba liber samanta face parte din drepturile colective inalienabile ce decurg din contributia trecutului, al prezentului si al viitorului la conservarea si reinoirea biodiversitatii cultivate. Acest drept este indispensabil la adaptarea culturilor la schimbarile climatice, fiind vorba de securitatea alimentara. Aceste drepturi colective stau in fata oricarui drept privat.
Suveranitatea alimentara nu va fi niciodata asigurata de societatile comerciale orientate catre satisfacerea intereselor actionarilor. Instalarea industriei semintelor modificate genetic, inseamna practic o taxa” feudalista” pusa pe munca agricultorului. Nu trebuie sa ajungem intr-o zi sa cultivam pamanturile numai cu OMG-uri, pentru ca o alta samanta utilizata sa fie considerata contrafacuta. In sfarsit, nu trebuie sa abandonam viitorul nostru alimentar in bratele catorva companii multinationale.

Ministerul daca vrea sa faca ceva pentru apicultura, poate sa publice ce s-a cultivat ca OMG-uri in ultimii ani, unde si cat, dar si ce se prognozeaza pe urmatorii ani.
proapi

Mesajde stuparul2011 » 29 Noi 2011, 02:11

buna,
----eu unul nu inteleg de ce se tot alarmeaza vesticii astia in legatura organismele modificate genetic.......(soia modificata, se cultiva, se importa in UE....nici o problema.)nu? daca urmariti emisiuni de agricultura....95 la suta din hrana animalelor (a caror carne o cosumam)provine din plante modificate genetic. aici nu apar probleme? doar la polenul din miere???? sa fim seriosi...eu cred ca cei din vest cauta motive sa inchida tot pe aici prin est la noi(vezi Ungaria de cand e in UE)sa nu mai existe producatori pentru a-si putea ei desface piata.
----legat de compromiterea rapitei 2011. vreau sa va spun ca pe aici(eu locuiesc langa Sannicolau Mare) majoritatea celor care fac agricultura(insemnand sute, chiar mii de hectare)au intors deja rapita deoarece nu mai exista sanse ca sa intre cum trebuie in iarna, fiind astfel compromisa recolta datorita secetei. din cate am aflat eu unii au pu grau iar altii vor pune in primavara soia, asa ca pe aici pe la noi nu cred ca va mai fi ceva rapita anul viitor.
va multumesc
stuparul2011

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI