ovidiu_p scrie:eram pozitionat intre doua dealuri cu albinele...apa a venit de pe dealuri..s-a adunat in vale iar lazile mi le-a mutat la cca 50 metri ...apa a fost de 1 metru, mai avea 10 cm si intra si in pavilion, la cca 100 m de pavilion se formase un mal de gheata de 1 metru inaltime....daca stupii de pe iarba nu erau legati intre ei cu o sufa ii gaseam la 4 km, acolo mi-am gasit caturile, citeva capace, podisoare foarte putine, rame deloc....in a doua imagine se vede unde erau iar in prima unde au ajuns, i-a urcat si putin mai in deal....proasta inspiratie sa ma pozitionez acolo dar locul meu de 10 ani il ocupase alt apicultor, ca de...romanica noastra draga, nu se respecta locurile
Doamne fereste!!!!
imi pare nespus de rau! Anul trecut era sa o fac si eu identic....m-a salvat o limba de piatra si nisip de 30cm...inaltime. Apa s-a scurs prin fata si spatele stupilor. Raul format, cu tot tacamul, crengi, namol, nisip, samd!! Minune a fost, nu alta.
Despre salcam, a fost exceptional, un salcam nemaipomenit, cine a avut armata...a castigat detasat razboiul.
personal, sunt f multumit: S1 medie 9kg, S3 medie 18kg, cu 27kg varf pe un recordist. Vorbesc de un S3 de 4 zile, restul...frig. S2 nu am facut din cauza suprapunerilor, si rau am calculat. 2 zile erau mari si acolo. Pacat ca 20% din stupina a ramas la S1, din cauza problemelor de efectiv, considerat ca e inutil sa-i mai duc la munte, ca sunt slabi.
ma rog...per totalo, tinand cont ca nu s-a lucrat cu puiet din alte parti, tinand cont ca am inceput primavara dupa 28martie, cand era zapada pe capace, (poate chiar acele precipitatii ne-au bagat mierea in stupi) nu uit nici toamna 2012 cu seceta si foame de polen si tot ce decurge din asta...zic: Doamne ajuta!!!!
Albina ramane de departe campioana!!
Este ceva peste asteptari, adevarata campioana! si zic punct.
Mierea de o calitate exceptionala, aproape maturata, si extrem de transparenta. De mult nu am mai vz asa ceva. Acuma sa vedem si pretul.
luan pauza acum, asteptand ceva tei bun, dupa atata ploaie. si mai ales vreme buna, fara surprize grave.