Dan Paşca scrie:Mircea 63, ce inseamna bine/zi,sunt prima data la tei si mie nu mi se pare prea bine,1kg si ceva /zi si noaptea -300g, la tine a dat de la inceput sau mai spre final,ce imi recomanzi,la mine (hunedoara) a inceput inflorirea de sambata, se poate sa fie mai bine pe final?!
Dane, nu am cantar. Vizual insa, la inceput a mers slab, adica progresele au fost mici sau chiar stagnari, dar nici vremea nu a fost favorabila. Una peste alta, intr-o saptamana s-au umplut caturile suficient incat sa fie nevoie de al doilea cat. Nu astept sa fie plin pentru al pune pe al doilea, e nevoie de spatiu pentru ventilare. Ochiometric apreciez o medie de 75% din capacitatea maxima catului de 1/2 cu 12 rame. Cuburile le-am dus usoare, iar acum le simt la mana (prin sondaj) mult mai grele.
Sigur va fi mai bine pe final. Din cat stiu eu, teiul are nevoie de caldura ca sa secrete. Acolo unde i-am dus eu, exista si multa faneata. Simptome de cules: albina foarte blanda, neinteresata de dulcele sau mierea aflata in afara stupului, activitate febrila la urdinis si... am luat cu mine sirop ca in caz de nevoie sa le ajut. Pana una alta le-am pus 2-300 ml in hranitoare si nu l-au tras. Pe vatra unde abia am de intretinere, au luat totul hranitoare. Daca as avea cantar, am putea vorbi concret pe cifre.
Voi sunteti mai sus, mai la munte. Cred ca abia de acum incepe partea frumoasa. Rabdare si ... succes.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)