Nu contează cat de cercetata este floarea. Important este timpul petrecut in floare.
Numai bine,
Alin
paul scrie:Reiterez ... PREGATITI BUTOAIELE !!!
De mult n-au mai fost conditii atat de propice secretiei de nectar la salcam !
Partea naspa-i ca in zona mea mai trebuie sa astept cel putin o saptamana si nu se stie ce vreme va fi ...![]()
SA NU VA AJUNGA BUTOAIELE !!! ( asta nu-i urare ci ... blestem; si blestemul ... se prinde)![]()
![]()
Trantorul@ scrie:E bine ca albina o zburat ceva , prin salcami liniste albina bate pe trifoiul alb si sanger sau cum so numii si alte buruieni , dar spre surprinderea mea am vazut o albina care a stat intr-o floare pana am numarat io la 30 da incet , am zis ca o adormit in floare si bineinteles ca si azi o plouat ...
Ioan Guist scrie:Avem o problema !! Este vorba de o boala ...grea.
Albinele ce vin de la camp, cad in iarba si se tarasc pe jos.Intra in stupi , iar afara miroase tot mai greu.De asemenea , stupii ventileaza si incearca sa scape de o parte din ...boala asta.
Rog pe cei ce au trecut deja prin asemenea ...perioade, de la Pasti in coace sa ne lamureasca si pe noi.
De asemenea sunt apicultori in Banat ce ne confirma simntomele.Si ei se confrunta cu aceiaisi problema.
Dr.Faith scrie:..... Zboara pana la deces. Insa tot degeaba. Saracele de ele....
Doamne, ai mila de noi si intareste-ne sa nu cadem!
Dragos2006 scrie:Mai sunt si ani grei , numai ca omul are minte scurta si uita ca apicultura este o loterie. Aici intervine avantajul celor care au diversificat procuctia apicola si nu se bazeaza exclusiv pe miere.
Imi pare rau că vad pe langa padurile de salcam o groza de tineri care au bagat o multime de bani in albine si acum mai trebuie sa cumpere si sirop . Ei saracii au crezut in mitul reginei care mareste productia de miere si in mitul celor 200 kg. miere pe colonia de albine... Numai ca una este apicultua pe net si alta este apicultura in realitate.

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 92 vizitatori