Bambucha scrie:Ce fel de carnica? cumparata de la surse cu pedigree sau din stupina proprie?
La cules conteaza foarte mult cu ce familii te prezinti. Cu precadere anul asta am vazut foarte putini apicultori pregatiti pentru pastoral... LA salcam nici nu mai vorbesc!
Si nu intodeauna anii multi de pastoral petrecuti intr-un pavilion sau camion se regasesc la cantar, daca nu a fost deschidere catre informare, flexibilitate si mentalitate. Depinde foarte mult de omul de la carma! Am vazut si hobbysti care au avut cu 10 stupi un an ca la carte. Pe moment este multa masa mediocra, deci este loc pentru mai bine!
jonny_it scrie:Bambucha scrie:Intotdeauna in vremuri de criza(asa cum este acum pentru apicultori)
.. parerea mea
Bambucha scrie:Ce fel de carnica? cumparata de la surse cu pedigree sau din stupina proprie?
La cules conteaza foarte mult cu ce familii te prezinti. Cu precadere anul asta am vazut foarte putini apicultori pregatiti pentru pastoral... LA salcam nici nu mai vorbesc!
Si nu intodeauna anii multi de pastoral petrecuti intr-un pavilion sau camion se regasesc la cantar, daca nu a fost deschidere catre informare, flexibilitate si mentalitate. Depinde foarte mult de omul de la carma! Am vazut si hobbysti care au avut cu 10 stupi un an ca la carte. Pe moment este multa masa mediocra, deci este loc pentru mai bine!
cristi_vidican scrie:Deci,
se infirma principiile conform carora, daca in toamna anterioa e seceta (nu mai stiu lunile, dar oricum anul trecut a fost seceta mare) salcamul si teiul nu va secreta.
La mine salcamul a dat bine 4-5 zile pana a venit ploaia. Teiul da si el bine.
Asa ca...
Ioan Guist scrie:cristi_vidican scrie:Deci,
se infirma principiile conform carora, daca in toamna anterioa e seceta (nu mai stiu lunile, dar oricum anul trecut a fost seceta mare) salcamul si teiul nu va secreta.
La mine salcamul a dat bine 4-5 zile pana a venit ploaia. Teiul da si el bine.
Asa ca...
Dreptate ai.Anul asta (apicol) poate fi notat ca si an de referinta.A fot vara - toamna uscata , iarna cu ger de o luna, lipsa zbor de curatire,etc etc.
Cu toate astea, fructiferii,salcamul,castanul,teiul se pare si FS, secreta perfect.Conditiile de cules nu a lasat albina la salcam sa dovedeasca.Asta e alta mancare.
Una peste alta, ce se intampla in copac pe perioada toamnei se pare ca nu este influentata determinant de seceta din toamna.Si atunci ce este hotarator la secretia de nectar?
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori