Mircea77 scrie:Nu este prea devreme.........lipseste cultura asa cum o stiam de anul trecut.
Suprefetele semanate cu rapita sunt extrem de mici si din ceea ce s-a semanat, dezvoltarea plantelor este execrabila.
Observatiile mele se refera la judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman si Buzau.
Parerea mea este ca, pentru anul apicol 2012, cine "pariaza" pe rapita are 90% sanse sa nu-i iasa combinatia.
pngflorin scrie:in principiu fermierii din zona mea, au intors culturile, in zona de est a judetului am vazut insa cateva sute de ha destul de frumoase.
Mircea77 scrie:pngflorin scrie:in principiu fermierii din zona mea, au intors culturile, in zona de est a judetului am vazut insa cateva sute de ha destul de frumoase.
Da, de acord cu tine, insa gandeste-te ce an agricol de exceptie a fost 2011. Imi aduc aminte ca am vazut o densitate foarte mare de pavilioane si stupi varsati de jur imprejurul campurilor de rapita, in conditiile in care s-a cultivat foarte multa rapita.
Daca anul asta numaram pe degete parcelele care au sanse sa ajunga la maturitate, iti dai seama ce aglomeratie se va crea ?!
Sa vezi atunci balamuc si probleme. O sa fie aiurea anul asta.
Mircea77 scrie:pngflorin scrie:in principiu fermierii din zona mea, au intors culturile, in zona de est a judetului am vazut insa cateva sute de ha destul de frumoase.
Da, de acord cu tine, insa gandeste-te ce an agricol de exceptie a fost 2011. Imi aduc aminte ca am vazut o densitate foarte mare de pavilioane si stupi varsati de jur imprejurul campurilor de rapita, in conditiile in care s-a cultivat foarte multa rapita.
Daca anul asta numaram pe degete parcelele care au sanse sa ajunga la maturitate, iti dai seama ce aglomeratie se va crea ?!
Sa vezi atunci balamuc si probleme. O sa fie aiurea anul asta.
mac72ro scrie:La temperaturile care sunt la aceasta data cred ca rapita mea ce era in 6-8 frunze sa topit.Ce e de facut timp de o trei saptamini cu albinele pina la salcim pe 21.05.
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori