Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sinicatul Apicultorilor din Romania(S.A.R)

Mesajde Neafiliatul » 26 Dec 2017, 15:18

Poate traduce cineva acest anunț , în limba română , să-l putem înțelege și noi .
PRESEDINTELE SINDICATULUI APICULTORILOR DIN ROMANIA DANUT PUISORU ANUNTA APICULTORII DIN ROMANIA CA IN DATA DE 28-12- 2017 VA INCEPE LA ORA 9 LA PENSIUNEA RUSTIC STRADA 8 MARTIE NR 1 RAMNICU SARAT JUD BUZAU SE VA DESCHIDE LUCRARILE CONSILIULUI NATIONAL EXTRAORDINAR A SINDICATULUI NATIONAL A SINDICATULUI APICULTORILOR DIN ROMANIA UNDE TOTI PRESEDINTII FILIALELOR S.A.R VOR PREZENTA SITUATIA SI ACTIVITATEA FILIALELOR CIT SI ACTIVITATEA ECONOMICO-FINANCIARE ALE ACESTORA.MEMBRII A BIROULUI OPERATIV JUDETEAN A S.A.R CARE NU VOR FI PREZENTILA ADUNARE VOR FI EXCLUSI IN URMA PROCESULUI VERBAL AL BIROULUI EXECUTIV S.A.R DIN DATA DE 17-12-2017IN REPUBLICA MOLDOVA.ROG PE ACEASTA CALE OMUL APICULTOR DANUT PUISORU SA PARTICIPE CITI MAI MULTI APICULTORI ATIT DIN ROMANIA CIT SI DIN REPUBLICA MOLDOVA CA SA AFLE TOTI APICULTORII MURDARIILE SI JOCURILE DE CULISE IN DOMENIUL APICOL
Neafiliatul

Mesajde Shrek » 26 Dec 2017, 15:36

Eh, a gasit-o pe Elogia! Da' sa nu mai spuneți la nimeni ca vrea s-anunțe in direct. Poate si in reluare.
Shrek

Mesajde pvc » 26 Dec 2017, 15:48

Neafiliatul scrie:Poate traduce cineva acest anunț , în limba română , să-l putem înțelege și noi .
PRESEDINTELE SINDICATULUI APICULTORILOR DIN ROMANIA DANUT PUISORU ANUNTA APICULTORII DIN ROMANIA CA IN DATA DE 28-12- 2017 VA INCEPE LA ORA 9 LA PENSIUNEA RUSTIC STRADA 8 MARTIE NR 1 RAMNICU SARAT JUD BUZAU SE VA DESCHIDE LUCRARILE CONSILIULUI NATIONAL EXTRAORDINAR A SINDICATULUI NATIONAL A SINDICATULUI APICULTORILOR DIN ROMANIA UNDE TOTI PRESEDINTII FILIALELOR S.A.R VOR PREZENTA SITUATIA SI ACTIVITATEA FILIALELOR CIT SI ACTIVITATEA ECONOMICO-FINANCIARE ALE ACESTORA.MEMBRII A BIROULUI OPERATIV JUDETEAN A S.A.R CARE NU VOR FI PREZENTILA ADUNARE VOR FI EXCLUSI IN URMA PROCESULUI VERBAL AL BIROULUI EXECUTIV S.A.R DIN DATA DE 17-12-2017IN REPUBLICA MOLDOVA.ROG PE ACEASTA CALE OMUL APICULTOR DANUT PUISORU SA PARTICIPE CITI MAI MULTI APICULTORI ATIT DIN ROMANIA CIT SI DIN REPUBLICA MOLDOVA CA SA AFLE TOTI APICULTORII MURDARIILE SI JOCURILE DE CULISE IN DOMENIUL APICOL

Ca la orice eveniment la inchiriere unei locatii se face o degustare a meniului. De data asta sa facut degustare doar la partea lichida. Si a iesit ce se vede.
pvc

Mesajde Balian » 26 Dec 2017, 15:49

Numărotarea inversă până IN DATA DE 28-12- 2017 ORA 9,00, care va fi ora 0,00. Ora adevărului, şi va începe o lume nouă.
HA, HA! :shock:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde kiloz » 26 Dec 2017, 18:01

:lol:
""""
Eu deja mi-am luat popcorn. =))
=))
""""""
:mrgreen:
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde cristi_vidican » 27 Dec 2017, 10:15

Postat de Ionel Nistor pe facebook ...
Va anuntam pe aceasta cale ca Bratu Cristian in calitate de Vicepresedinte SAR, si Nistor Ionel presedinte Filiala Olt, ne facem publica demisia din SAR, din motive personale
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Neafiliatul » 27 Dec 2017, 10:22

Toată stima pentru astfel de oameni cu coloană vertebrală !
Neafiliatul

Mesajde Balian » 27 Dec 2017, 10:49

cristi_vidican scrie:Postat de Ionel Nistor pe facebook ...
Va anuntam pe aceasta cale ca Bratu Cristian in calitate de Vicepresedinte SAR, si Nistor Ionel presedinte Filiala Olt, ne facem publica demisia din SAR, din motive personale

Sunt sigur că acești oameni au vrut și vor să ajute pe apicultori. Dar cu cap, cu măsură,--- nu populist în acest hal.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 27 Dec 2017, 10:54

Balian scrie:Sunt sigur că acești oameni au vrut și vor să ajute pe apicultori. Dar cu cap, cu măsură,--- nu populist în acest hal.

Am vorbit cu Cristi Bratu atunci când s-a băgat în SAR. Omul a fost bine intenționat. Mi-a spus că va sta alături de acea echipă dacă vede seriozitate și angajament la ceea ce s-au angajat. Era mai mult o chestie de lucru cu albina. A zis că dacă nu, nu.
Nu cunosc motivele demisiilor. Ele sunt personale și nu se întreabă.
Dar este un semnal.

P.S. Acum înțeleg și mai bine de ce s-a întors Dragoș împotriva lui Bratu.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde kiloz » 27 Dec 2017, 11:13

Au deja si loctiitorul desemnat.
L-au f......t sau din convingere?

"adevaratii oameni iubitori de Carpatina ! Impreuna cu viitorul VICEPRESEDINTE AL SINDICATULUI APICULTORILOR DIN ROMANIA pe PROBLEME DE ,,SELECTIE, AMELIORARE, CONSERVARE DE GENE, PATRIMONIU GENETIC,, Sunt fericit daca acest om minunat care este Dl. ING Vlad Balteanu a acceptat aceasta functie in urma a 4 ore de discutii purtate pe data de 18 decebrie 2017! Iti multumesc prietenul meu drag pentru colaborarea in SAR !"
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde danmirea » 27 Dec 2017, 16:10

Salutare!

Am urmărit și eu puțin pe acest domn Danut Puișorul dar nu m convinge cu nimic.

Eu totuși nu înțeleg de ce apicultorii nu sunt multumiți și ce vor in plus ...
1. Motorina se decontează
2. Medicamentele se decontează
3. Materialul biologic se de contează ...
Ce mai vreți ???

Singurul lucru Nepus la punct este pastoralul...
in rest toate sunt clare.

Nu vrem impozitare ca noi facem nu știu ce....minune de miere și vai fără albine murim...
Pai așa vor venii toate categoriile de angajați și întreprinzători și vor spune ca meseria lor e mai cu Moț și nu trebuie impozitati.

Nici mie nu mi-a convenit ca s-a pus un impozit dar mai mult nu îmi convine când ma duc in pastoral la salcâm/tei și suntem 20 de vagoane Pe mp.
De aici se iau boli ...
a
danmirea

Mesajde peterneamt » 27 Dec 2017, 20:30

Eu nu am accesat PNA- ul în ultimii 2 ani și înainte... am luat doar medicamente apicole ( varachet și mavrirol ). Majoritatea o să-mi spuneți că sunt prost, pentru că sunt apicultori ce decontează anual peste 10.000 de roni.....! Eu spun că nevoile apicultorilor sunt altele ......vezi cum se folosesc acești bani în alte țări din UE. PNA- ul în forma actuală nu ajută apicultura ci pe cei ce vând apicultorilor.......! Câți bani ajung cu adevărat în stupine ? Dacă s-ar deconta utilaje apicole sau ......pentru transportul și manipularea stupilor..extracția..etc. toți banii se vor regăsii în stupine .....,dar și în calitatea mierii și a .....! Cinstea mea e rușinea altora ! La noi hârtiile mincinoase ( facturile ) și hoția este apreciată și când vorbim de..... bio.....
La mulți ani ! ;)
peterneamt

Mesajde kovacslg » 27 Dec 2017, 21:15

Ne place sau nu, cam asa e situatia. CE PUTEM FACE??????
Protestam prin neparticipare? Nu duce nicaieri ....3-4 vanzatori si o mana de ,, cumparatori'' in fiecare judet si grosul s-a rezolvat. Ma refer la fam de albine, restul e praf in ochi pt restul participantilor...
kovacslg

Mesajde Dragos2006 » 27 Dec 2017, 22:24

cristi_vidican scrie:P.S. Acum înțeleg și mai bine de ce s-a întors Dragoș împotriva lui Bratu.
[/quote]

Esti sanatos la cap ??? ce tot indrugi ????
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 27 Dec 2017, 22:29

peterneamt scrie:Eu nu am accesat PNA- ul în ultimii 2 ani și înainte... am luat doar medicamente apicole ( varachet și mavrirol ). Majoritatea o să-mi spuneți că sunt prost, pentru că sunt apicultori ce decontează anual peste 10.000 de roni.....! Eu spun că nevoile apicultorilor sunt altele ......vezi cum se folosesc acești bani în alte țări din UE. PNA- ul în forma actuală nu ajută apicultura ci pe cei ce vând apicultorilor.......! Câți bani ajung cu adevărat în stupine ? Dacă s-ar deconta utilaje apicole sau ......pentru transportul și manipularea stupilor..extracția..etc. toți banii se vor regăsii în stupine .....,dar și în calitatea mierii și a .....! Cinstea mea e rușinea altora ! La noi hârtiile mincinoase ( facturile ) și hoția este apreciată și când vorbim de..... bio.....
La mulți ani ! ;)

Pe ce planeta traiesti ? Respectivele achizitii se fac prin AFIR . Iar conform legii europene finantarile din PNA nu se pot incaleca cu cele din AFIR. Chiar este greu sa va informati putin inainte sa postati aiureli ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde danmirea » 27 Dec 2017, 23:18

transportul si manipularea stupilor ? pai iti platesc motorina pentru transport, vrei sa iti plateasca si om sa iti descarce stupii ??? nu vrei sa vina sa scoata si mierea si tu doar sa privesti ?

legat de achizitia utilajelor apicole...daca te referi la centrifugi, topitoare, etc vezi ca se da pe pna bani si pt asa ceva.

ma repet, eu cred ca apicultorii sunt ajutati de catre stat prin pna...ca se mai fac smecherii si trebuie intr-o saptamana sa cumperi tot si sa ai si adeverinta, etc...e altceva, dar am vazut ca s-a putut.

Cea mai importanta masura este o reglementare a pastoralului...in felul acesta poti face o distributie uniforma a stupilor in tara, poti ajuta polenizand toate zonele si cel mai important poti tine in frau infestari cu diferite boli ceea ce duce la familii sanatoase si implicit o dezvoltare a sectorului apicol. Sa nu uitam ca sanatatea albinelor este pe primul loc.

in acelasi timp, recunosc, trebuie clarificata problema fermelor de multiplicare si de elita asa cum sunt numite la noi. Ar trebui sa avem obligatoriu zone protejate pentru imperecheri controlate. Am citit pe forum ca nu este posibil la noi in tara....dar cu toata stima va spun ca solutii exista, dar trebuie sa avem si ceva reglementari in aceasta privinta.
danmirea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI