Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ANAF aşteaptă sugestii de la cetăţeni pentru modificarea

Mesajde Adi Hodis » 02 Feb 2013, 00:34

adytza scrie:Cu tot respectul, poate sunt eu mai tare de cap dar NU vad nici o legatura intre titlu si continutul articolului. In continut nici vorba de asteptarea unor propuneri de modificare a nenorocitelor astea de impozite impuse peste noapte. Inteleg ca este vorba de o procedura de implementare a ordonantei intrucat astia au publicat-o intai si acum si-au dat seama ca nu este aplicabila intrucat nu au fost schimbate/modificate in prealabil formularele si mai ales nu au fost publicate normele. Deci azi ordonanta este in vigoare dar nu se poate aplica. Ei acum doar incearca sa-si scalde cumva incompetenta neaplicarii. Am fost la ANAF acum doua zile si habar nu aveau, erau confuzi si ma plimbau de la unul la altul. Am ajuns la concluzia ca noi,apicultorii suntem mai informati decat ei :lol: Concluzia? Eu cred ca este abureala cu consultarea, sa nu ne lasam dusi cu zaharelul si sa facem proteste. Cu cat mai repede cu atat mai bine.Nu uitati ca se apropie inceputul sezonului si nu prea vom mai avea timp. Asa ca hai sa batem fierul cat e cald!

Propuneri de modificare nu, dar se refera la eventuale sugestii, propuneri si opinii ... iar daca e vorba de eventuale ... pai sa le facem reale.
( atasez tot textul ca sa fie si pe pagina aceasta )

ANAF aşteaptă sugestii de la cetăţeni pentru modificarea Codului fiscal
Articol | 1. Februarie 2013 - 10:00

Potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, începând cu data de 1 februarie 2013, a fost modificat regimul fiscal aplicabil veniturilor din anumite activităţi agricole, veniturilor din silvicultură şi din piscicultură.

Modificările legislative au vizat, în principal, următoarele aspecte în ceea ce priveşte impozitul pe veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură:

- extinderea sferei veniturilor impozabile din activităţi agricole, prin includerea celor din cultivarea produselor agricole vegetale, indiferent de sistemul de cultură sau modalitatea de valorificare, din creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală;

- stabilirea regimului de impozitare pentru veniturile din activităţi agricole, pe baza normelor anuale de venit şi respectiv în sistem real, pentru activităţile agricole pentru care nu au fost stabilite norme de venit;

- includerea în sfera veniturilor impozabile a veniturilor din silvicultură şi din piscicultură şi impunerea acestora în conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

Ca urmare a modificărilor sus menţionate, a fost necesară adaptarea corespunzătoare a procedurilor de administrare a impozitului pe veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, atât în ceea ce priveşte modelul şi conţinutul unor formulare de declaraţii, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestora.

Faţă de cele de mai sus, prin prezentul proiect de ordin se propune modificarea Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, astfel:

● modificarea formularului 220 “Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit”, prin:

- introducerea unor rubrici speciale referitoare la veniturile din silvicultură şi piscicultură;

- introducerea unor informaţii privind recalcularea plăţilor anticipate cu titlu de impozit, potrivit legii.

- modificarea instrucţiunilor privind completarea formularului 220;

● modificarea formularului 221 "Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit", prin:

- includerea unor informaţii privind stabilirea normei de venit referitoare la suprafaţa destinată produselor vegetale, numărul total de capete animale/familii de albine deţinute.

- introducerea unor informaţii privind datele de identificare ale asociaţiei, privind cota de distribuire a venitului între asociaţi, în cazul în care activitatea agricolă se desfăşoară în asociere;

- modificarea instrucţiunilor privind completarea formularului 221;

● modificarea formularului 223 “Declaraţie privind veniturile estimate pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale”, prin:

- introducerea unor rubrici speciale referitoare la veniturile din silvicultură şi piscicultură;

- modificarea instrucţiunilor privind completarea formularului 223.

Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituţiei la adresa http://www.anaf.ro, domeniul Legislatie/ Transparenţa decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Direcţia de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media - cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:

· Prin scrisori la adresa poştală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 - la Direcţia de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media;

· Electronic la adresa de mail: relatiipublice.anaf@mfinante.ro

· Prin fax la numarul: 021-319.98.57.

Pentru a avea acces la informaţiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se poate accesa domeniul Informaţii / Comunicate şi informaţii de presă aflat pe site-ul instituţiei.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde cucubau » 02 Feb 2013, 02:43

Apicultura as putea spune ca este precum o arta , admirata si inteleasa de toti si practicata de putini oameni. Apicultorii sunt precum artistii , fiecare este unic in felul sau si rezultatele muncii sale vor fi intodeauna diferite de rezultatele altui apicultor. Apicultura este o profesie care necesita experienta , un volum destul de mare de informati si ce este cel mai important “vocative” . Nu ori cine poate fi apicultor . Cea mai importanta activitate a albinelor pentru ecosistem o constituie polenizarea.
Polenizarea plantelor cultivate şi spontane reprezintă un proces biologic de importanţă capitală pentru asigurarea perpetuării şi răspândirii speciilor vegetale superioare. Atest fenomen natural se petrece în mod permanent de la apariţia plantelor cu flori şi s-a perfecţionat continuu până in zilele noastre. Sporul de productie care se realizeaza datorita polenizarii plantelor de catre albine este de cateva sute de ori mai mare decat valoarea tuturor produselor realizate de albine. De munca si realizarile albinelor beneficiaza intreaga omenire ,nu numai apicultorii , ei de fapt fiind cei care prin contributia lor fac posibila existent albinelor ,care se stie ca in conditiile in care a evoluat lumea ,nu ar mai putea supravietuii fara sustinerea si supravegherea omului.
Ori ce forma de impozitare a apiculturii va avea ca rezultat restrangerea activitatii pentru multi apicultori si ca drept urmare reducerea efectivelor de albine.
........
cucubau

Mesajde peterneamt » 02 Feb 2013, 08:04

Aaaa sugestii, uite una : APICULTURA NU SE IMPOZITEAZĂ.
peterneamt

Mesajde stupar » 02 Feb 2013, 09:18

Cu disparitia albinelor va dispare si omenirea!Asta vrea parlamentarii USL?Act genocid!Sant condamnati si mici plugari mai ales in Ardeal unde din cauza dealurilor fertilitatea pamantului nu se poate compara cu Baraganul,sau a Insula Brailei.In Ardeal mai mult de 3500kg/ha din grau nu se face.Plateste impozit dupa productie de furaj,dupa a doa oara plateste dupa cap de vaca, trea oara plateste dupa productia de lapte.
IESITI IN STRADA FACET PROTESTE TREZITI-VA!!!NU VA LASATI SA TRAGA PIELEA DE PE VOI!
stupar

Mesajde Adi Hodis » 02 Feb 2013, 10:50

peterneamt scrie:Aaaa sugestii, uite una : APICULTURA NU SE IMPOZITEAZĂ.
ghitacusman scrie:sau APICULTURA SE SUBVENTiONEAZA ,NU SE IMPOZITEAZA

Cum zicea si Adytza, zic si eu, nu au scris nimic in sensul de a modifica. De a anula impozitarea nici vorba.
Probabil si-au imaginat ca vom aduce sugestii si propuneri a fi impozitarea cat mai eficienta ... ca apoi sa ne transmita felicitari :mrgreen:
Ca sa vedeti la ce-i duce mintea, cititi aici http://www.bejeus.com/2012/01/scrisoare ... or-de.html :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde filip » 02 Feb 2013, 10:53

http://www.incont.ro/agricultura/noul-c ... i-din.html

O vaca mai slaba produce 5000 lei anual :lol: :lol:
Taurul nu-i vaca,nici stupul bezmetic stup :lol: :lol: :lol:

Eu tot nu am inteles ,daca ai 52 de stupi platesti pentru 2 ori pentru toti 52?

Din articolul de ziar se intelege ca pentru toti.
"Noul Cod Fiscal spune ca cine are peste sase porci trebuie sa plateasca un impozit de 12 lei pentru fiecare animal. Tanti Maria are o solutie mai buna: ii vinde."

Ce cuvinte magice:
"Probleme vor fi la impozitarea celor care au in ograda peste 100 de gaini, pentru ca aici nu exista evidente foarte sigure."
Adica la restul au o baza de date.
filip

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2013, 11:28

Sa scriu? Sa nu scriu?

Impozitarea este buna.Bine..bine...nu cum zic ei ci cum trebuie.Dar de impozitat, trebuie sa fim impozitati.

Apicultura este o ocupatie traditionala in Romania.De aceea , nu ar trebuii sa fie impozitata zona de apicultura ce este la nivel de hoby, traditie,mestesug.La fel se intampla si in europa.Meseriile traditionale , brand-urile istorice nu sunt impozitate ci conservate prin facilitati si/sau programe de protectie.Apicultura in Romania este o ocupatie parte din fibra nationala.Este traditie.

Ce depaseste aceasta ocupatie si devine o exploatatie agricola, trebuie supusa impozitarii.Prin impozitare, apicultorii ce traiesc din aceasta ramura agricola au drepturi.
Ar trebuii sa acceada la niste drepturi.Ca ...legiuitorul intai ne tapeaza de bani si numai dup'aia ne indreptatesc (daca cerem) e alta poveste.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Adi Hodis » 02 Feb 2013, 11:49

Si eu as fi de acord cu impozitarea dar NU cu cifrele actuale, daca, in cuvintul drepturi s-ar regasi si subventia pe familia de albine si in special plata polenizarii.
Deasemenea si accesul la programe/fonduri pentru dezvoltare si celor ce nu erau eligibili la mas. 112 din cauza limitei de virsta.
Adi Hodis

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2013, 12:28

Adi,
Subventia e ...buna.Cade la micul fix in buzunar.
As fi insa de alta parere.Sa lase apicultorul sau oierul sa-si vanda marfa.Noi nu putem sa ne vindem marfa in marile ori micile magazine fiinca ...nu suntem spalati pe maini.Ce se mai vinde astazi pe marginea drumului va disparea.
Astfel s-a ajuns ca din munca producatorului sa traiasca o linie intreaga de comercianti ce nu aduc nimic in plus produsului.Pretul este umflat iar marfa e botezata .Astfel nu se mai misca marfa pe raft.Toate se sparg in capul producatorului ce trebuie sa-si vanda marfa ieftin.De aici necesitatea subventiei.De aici si transformarea agricultorului intr-un subventionat.Asistat.Dependent.Controlat.Sluga la darloaga.Faci nu faci treaba cu apicultura, iei subventie ca sa nu mori si esti masa de manevra.

Daca vor sa nu ramana tara asta fara stupi, sa ajute ramura asta in facilitati de dezvoltare ,vanzare directa,plata a serviciului de polenizare, etc nu ...in subventie catre un cal mort.Astazi avem un nr record de apicultori.Leguitorul pe asta se bazeaza.Ca au vezi Doamne de unde mulge.Teapa.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde rocco76 » 02 Feb 2013, 13:42

[quote="Adi Hodis"]Acum e momentul sa ne exprimam.

1. impozitul este fixat la 16%.
2. 16% se aplica fiecarei norme de venit, pe fiecare familie de albine.
3. exista doua norme de venit per an/ 1 familie de albine.
a) - de la 50 pina la 100 de familii, norma este de 70 lei. La acesti 70 lei se calculeaza 16%. Impozitul rezultat este de 11,2 lei pe fiecare familie.
b) - de la 100 de familii in sus, norma de venit este de 98 lei. La acesti 98 se calculeaza 16%. Impozitul rezultat este de 15,68 lei pe fiecare familie.

azi dimineata la stirile pro tv se dadea exemplu:
un apicultor cu 50-100 de familii va plati un impozit pe familie de 11.2 + 3.87(CAS) asadar 15 lei cel putin eu asa am inteles :o
rocco76

Mesajde Adi Hodis » 02 Feb 2013, 14:20

Ioan Guist scrie:Adi,
As fi insa de alta parere.Sa lase apicultorul sau oierul sa-si vanda marfa.Noi nu putem sa ne vindem marfa in marile ori micile magazine fiinca ...nu suntem spalati pe maini.Ce se mai vinde astazi pe marginea drumului va disparea.
Astfel s-a ajuns ca din munca producatorului sa traiasca o linie intreaga de comercianti ce nu aduc nimic in plus produsului.Pretul este umflat iar marfa e botezata .Astfel nu se mai misca marfa pe raft.Toate se sparg in capul producatorului ce trebuie sa-si vanda marfa ieftin.De aici necesitatea subventiei.De aici si transformarea agricultorului intr-un subventionat.Asistat.Dependent.Controlat.Sluga la darloaga.Faci nu faci treaba cu apicultura, iei subventie ca sa nu mori si esti masa de manevra.

Daca vor sa nu ramana tara asta fara stupi, sa ajute ramura asta in facilitati de dezvoltare ,vanzare directa,plata a serviciului de polenizare, etc nu ...in subventie catre un cal mort.Astazi avem un nr record de apicultori.Leguitorul pe asta se bazeaza.Ca au vezi Doamne de unde mulge.Teapa.

In '98 am avut un dialog cu o persoana importanta din domeniul producatorilor, pe aceasta tema, combinarea productiei cu vinzarea directa.
La intrebarea mea ... care sint sansele pentru a obtine aviz favorabil ? ... raspunsul a fost scurt si sec ... nici una.
Motivele expuse apoi, sint aceleasi care le-ai mentionat ( in text albastru ).
Aceeasi idee am mai expus-o si eu pe un topic, luna trecuta, dar interlocutorul meu de dialog, a combatut ideea pe motiv ca intram in aria comertului.
Totusi, multi producatori asi vand produsele direct, putem da exemple din UE, ca tot se fac comparatii de tot felul cu UE.
Pina si la noi, mari producatori, au magazin cu vinzare directa si online, s-au chiar retea de magazine.
Tare mult as vrea sa avem si noi ... aprobarea.
Dar uite ca se merge in cealalta directie. :evil:
Adi Hodis

Mesajde teinegru64 » 02 Feb 2013, 17:04

Adi Hodis scrie:
Ioan Guist scrie:Adi,

In '98 am avut un dialog cu o persoana importanta din domeniul producatorilor, pe aceasta tema, combinarea productiei cu vinzarea directa.
La intrebarea mea ... care sint sansele pentru a obtine aviz favorabil ? ... raspunsul a fost scurt si sec ... nici una.
Motivele expuse apoi, sint aceleasi care le-ai mentionat ( in text albastru ).
Aceeasi idee am mai expus-o si eu pe un topic, luna trecuta, dar interlocutorul meu de dialog, a combatut ideea pe motiv ca intram in aria comertului.
Totusi, multi producatori asi vand produsele direct, putem da exemple din UE, ca tot se fac comparatii de tot felul cu UE.
Pina si la noi, mari producatori, au magazin cu vinzare directa si online, s-au chiar retea de magazine.
Tare mult as vrea sa avem si noi ... aprobarea.
Dar uite ca se merge in cealalta directie. :evil:

http://www.cotidianul.ro/raport-german- ... 40-176139/
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde proapi » 02 Feb 2013, 21:27

proapi

Mesajde lucky5strike » 02 Feb 2013, 23:01

Iar la pagina 11 avem:
"For honey bees, by far the most important contribution they make to agriculture is the pollination service
they provide (van Engelsdorp et al., 2009). The direct value of honey produced in the EU is estimated
about 140 million € (Moritz et al., 2010), while the value of insect pollination for European agriculture has
been estimated to be much higher around 20 billion € (Gallai et al., 2009)."

Deci, in Europa, albinele ar produce miere in valoare de 140 mil Euro si polenizare de 20 mld Euro.

Cred ca valoarea pentru productia de miere este subevaluata!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde api » 03 Feb 2013, 21:31

Solutie ? Propuneri?

Da , Stop joc acum timp de max 6 luni, urgent intalnire cu apicultorii mici sau mari amatori sau profesionisti
sa vina si economisti si juristi (apicultori) la discutii , propunem un format cadru reciproc acceptabil, il facem public
pentru dezbatere 30-60 de zile il amendam daca trebuie , facem studiu de impact si daca e ok pentru toata lumea
mergem inainte ca asa numa' ne mancam nervii si ficatii si nu o sa fie nimica bun.

Vedeti ce a spus domnu profesor Cosea de bumerang al OG 8.
“lasati albinele sa va explice” – Brother Adam
api

Mesajde Aurel1959 » 03 Feb 2013, 21:45

O solutie foarte logica ,corecta ,necesara si de bun simt.
Intrebare: Cine ia initiativa? Factorii de raspundere o accepta? Se poate asa ceva in Romania? Unde va avea loc? Cand?
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA