Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PNA 2011 - 2013

Mesajde fanella » 29 Oct 2012, 21:35

Dragos ceva nu se potriveste. Am cumparat ulei de parafina de la Apiluk de la Timisoara si am fost mai multumit decit lichidul pentru aprins focul la gratar pe care l-am cumparat de la o statie peco Petrom. Diferenta dintre cele doua este ca lichidul pentru aprins carbuni are putin miros de petrol lampant, cu care de asemena am facut tratamentul cu Taktic.Lichidul pentru aprins focul la gratar pe care l-am cumparat de la o statie peco Petrom costa 9 lei, iar flaconul este de 500 ml. Oare cele doua produse sa fie unul si acelasi dar cu denumiri diferite. Am sa fac o fotografie cu flaconul si am sa o postez aici sa vedem care este diferenta dintre cele doua.
fanella

Mesajde ALBINEL 1984 » 30 Oct 2012, 10:15

Dragos2006 scrie:, dupa tratamentul cu taktic am scos tava si am numarat acarienii morti , nu erau putini ! asta dupa ce inainte facusem doua tratamente cu varachet ...

dar aveai si puiet capacit pe 2 -3 rame cand ai facut varachetul :?:
ALBINEL 1984

Mesajde Dragos2006 » 30 Oct 2012, 11:01

Puiet era si cand am dat cu taktic . ;) Sa mai spun de mavrirol ? nu mai e cazul ca suntem deja off-topic.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde fanella » 30 Oct 2012, 13:45

Dragos ceva nu se potriveste. Am cumparat ulei de parafina de la Apiluk de la Timisoara si am fost mai multumit decit lichidul pentru aprins focul la gratar pe care l-am cumparat de la o statie peco Petrom. Diferenta dintre cele doua este ca lichidul pentru aprins carbuni are putin miros de petrol lampant, cu care de asemena am facut tratamentul cu Taktic.Lichidul pentru aprins focul la gratar pe care l-am cumparat de la o statie peco Petrom costa 9 lei, iar flaconul este de 500 ml. Oare cele doua produse sa fie unul si acelasi dar cu denumiri diferite. Am sa fac o fotografie cu flaconul si am sa o postez aici sa vedem care este diferenta dintre cele doua.
Fişiere ataşate
lichid pentru aprins carbuni 2.JPG
fanella

Mesajde Dragos2006 » 30 Oct 2012, 15:20

Eu am dat 9 lei pe un flacon de 900 ml. si seamna cu cel din imagine.
Dragos2006

Mesajde Donbazil » 30 Oct 2012, 21:43

Sal'tare!
Alooooo!
Domniiiiii!....
Si care-i legatura cu P.N.A.?......
Deschideti-va un capitol separat si contraziceti-va cat vreti, pe tema tratamentelor, - dar aici se discuta despre PNA....
Astept ( si poate si altzii asteapta asta) - sa postati cu date exacte, cat ati primit si pentru ce, nu sa bagati numa' fitile....
Cine a luat banii, sa faca bine sa o spuna cu voce tare, sa nu fie las.....Multi, putini, cat a luat fiecare si pentru ce anume......
Cine n-a luat nimnic, sa spuna de ce n-a solicitat...Da' sa nu bage numa' strambe.....
Si lasati dreaq. politica.....Aici e vorba de bani.....Cat dai si cat primesti.....(Noi jidovii asa gandim)....
Ca asa, se naste o harababura de nu mai intelege nimenea nimic....
Iar noi, cei mai vechi, ce vrem sa facem cu cei mai tineri?....Sa-i descurajam?....
Sa le taiem orice initiativa?...
Sa-i lamurim ca, " conservatorismul" -este cel mai bun mod de actziune?:......
(Nu dau nimnic - nu cer nimic)....Da' CRITIC!....Dau tare in sistem!~.....
Haideti sa vedem si partea plina a paharului.....
Astia ne ofera oportunitatea de a lua ceva. Cand iti da, nu-ti ia!....
Pai de ce sa fii fraier si sa nu profiti?..... :idea:
Asta vreau io' sa aud....... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Cand gatam cu povestile, va spun cat am bagat si cat am scos io' din PNA in 2012.... :) :) :)
Donbazil

Mesajde peterneamt » 30 Oct 2012, 21:53

PNA-ul de anul asta ma facut sa imi dau seama de diferenta dintre, a lua si a ti-o lua. :roll:
peterneamt

Mesajde Donbazil » 30 Oct 2012, 22:08

Sal'tare!
Domnu' coleg!
Tocmai ce solicitasem in postarea anterioarta sa nu mai bagam fitile....
Spune te rog, cat ai primit si pentru ce anume.....
Cu cati stupi esti inregistrat oficial si ce bunuri ai achizitionat, ce acte ai depus, prin ce structura asociativa, cat ai platit, ce marfa ai cumparat si cat ti s-a decontat........
Ca altfel.....Vorbim discutzii......
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)
Donbazil

Mesajde Dragos2006 » 30 Oct 2012, 22:23

Donbazil ca sa fii corect intai publica datele despre matale , ce ai inregistrat , ce ai aplicat , ce ai incasat si apoi sa ai pretentii la altii. Eu unul recunosc ca anul acesta nu am aplicat pentru PNA . asta nu inseamna ca nu pot sa-mi exprim opinia.
Dragos2006

Mesajde Donbazil » 30 Oct 2012, 23:12

Sal'tare!
Stai iubitule ca inca n-am capatat banii....
Pai asa ma stii pe mine sa umblu cu tromboane?....
Cand o fi, o sa scriu, da pana nu vad leun'cont.......
Oricum anu' asta iar am fost " puricat" de cei de la control.... Ce mai, - m-au luat cu acu'......Cica aveam cea mai mare suma pe judetz...... :shock: :shock: :shock:
Pai ce?....N-ai incredere ca-s onest?".....(Noi ovreii, cand luam ne laudam, cand nu, ne prapadim de atata vaitat)....
Sal'tare!
Donbazil - Faget. :)

P.S. Vezi ca unguru' m-a somat sa merg la Sighisoara neaparat.....Pierd io o zi sau chear doua de vanatoare, da' poate da dreaq sa n-aduci un vin d-ala meserias ca ai pus-o.....
Donbazil

Mesajde Dragos2006 » 31 Oct 2012, 00:00

Vezi daca e distanta mare de la Bucuresti la Timisoara :D si banii ajung greu parca merg cu carutza . Astia pe la mine au si baut banii din PNA .
Daca vii la Sighisoara esti la masa cu mine !!! :mrgreen:
Dragos2006

Mesajde Donbazil » 31 Oct 2012, 23:01

Sal'tare!
Azi am fost sunat de doamna de la Apicola Timisoara. Au intrat banii.I-am spus sa mii puna in cont.Am putin peste 6.000 de lei dar exista altzii cu sume mai mari, deci n-am avut eu cel mai mult. Toata cheltuiala mea, cu 25 de lazi noi, medicamentele si dulcofructul a fost in jur de 16.000 de lei.Daca-i asa eu sunt multumit.Am marfa, mai capat ceva indarat si atunci las pe ai nemultzumitzi sa tot carcoteasca.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Pai ce-tzi inchipuiai ca altfel veneam?......O saptamana inainte nu beau nimic, sa fiu "sec" ca sa te pot bea pe tine.....Si ca sa nu vin cu mana goala, mai aduc 2-3 prieteni.... :lol: :lol: :lol:
Donbazil

Mesajde Dragos2006 » 31 Oct 2012, 23:07

doar nu vrei sa ma intorc inapoi cu vinul !
Dragos2006

Mesajde pngflorin » 01 Noi 2012, 13:08

De la PNA 2012 am primit 752 de lei, pt achizitionarea a 25 de matci, 3 cutii VF, 5 de Mavrirol.
pngflorin

Mesajde ALBINEL 1984 » 01 Noi 2012, 19:23

Donbazil scrie:Sal'tare!
Azi am fost sunat de doamna de la Apicola Timisoara. Au intrat banii.I-am spus sa mii puna in cont.Am putin peste 6.000 de lei dar exista altzii cu sume mai mari, deci n-am avut eu cel mai mult. Toata cheltuiala mea, cu 25 de lazi noi, medicamentele si dulcofructul a fost in jur de 16.000 de lei.Daca-i asa eu sunt multumit.Am marfa, mai capat ceva indarat si atunci las pe ai nemultzumitzi sa tot carcoteasca.....
l:

din 16 mii doar 6 mii,...... e ceva decat deloc
ALBINEL 1984

Mesajde kiloz » 05 Noi 2012, 21:20

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII
RURALE
B-dul Carol I, nr. 24, Bucureşti, Sector 3
Tel: 021.3072.414; Fax: 021.3078.631
DIRECŢIA GENERALĂ POLITICI ŞI STRATEGII
AGRICOLE
2
din Hotarârea Guvernului nr. 245/2011 modificată şi completată prin Hotarârea Guvernului nr.
1237/2011, astfel:
1. pentru Măsura 1. Asistenţă tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori -
Tipărirea şi multiplicarea Ghidului de bune practici pentru apicultura şi a
materialelor informative, respectiv flayere, afişe, broşuri - se aplică prevederile art 11
alin. (1)
2. pentru Măsura 2.1. Achiziţionarea de medicamente, produse biologice, suplimente
nutritive, biostimulatori şi funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi
antivarooa pentru rase de albine omologate în România din apicultura convenţională -
se aplică :
 prevederile art 11 alin. (1) si (3) pentru achiziţia de medicamente, şi
 prevederile art 11 alin. (3) pentru achiziţia de produse biologice, suplimente
nutritive, biostimulatori şi funduri de stupi pentru control sau funduri de
stupi antivarooa
3. pentru Măsura 2.2. Achiziţionarea de medicamente, produse biologice, suplimente
nutritive, biostimulatori şi funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi
antivarooa pentru rase de albine omologate în România din apicultura ecologică - se
aplică :
 prevederile art 11 alin. (1) pentru achiziţia de medicamente, şi
 prevederile art 11 alin. (3) pentru achiziţia de produse biologice, suplimente
nutritive, biostimulatori şi funduri de stupi pentru control sau funduri de
stupi antivarooa
4. pentru Măsura 3. Susţinerea refacerii efectivului de familii de albine pe teritoriul
naţional - Achiziţionarea de mătci, roi la pachet, roi pe faguri şi familii de albine din
rase omologate în România - se aplică prevederile art 11 alin. (3)
5. pentru Măsura 4. Raţionalizarea stupăritului pastoral - Achiziţionarea de stupi în
vederea reformării stupilor uzaţi în urma deplasării acestora în pastoral - se aplică
prevederile art 11 alin. (21)
6. pentru Măsura 5. Asistenţă pentru laboratoarele de analiză a caracteristicilor fizicochimice
ale mierii - Efectuarea analizelor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii -
se aplică prevederile art 11 alin. (1)
Suma rămasă neutilizată de la Măsura 5. se va repartiza procentual către măsurile unde se
aplică scăderea procentuală, respectiv, prevederile art 11 alin. (3)
Astfel, pentru anul 2012, prin Programul Naţional Apicol pentru perioada 2011 –
2013, apicultorii organizaţi în forme asociative au beneficiat de ajutor financiar pentru:
1. tipărirea şi multiplicarea Ghidului de bune practici pentru apicultură şi a materialelor
informative, respectiv, flayere, afişe, broşuri – 100 % din valoarea prevăzută(- TVA);
2. achizitia de medicamente, produse biologice, suplimente nutritive, biostimulatori si funduri de stupi
pentru control/antivarooa pentru rase de albine omologate în România din
- apicultura conventionala:
- pentru medicamente - la pretul de achizitie (fara TVA) se aplica 0,676297 %
3. achiziţia de material biolgic:
 pentru mătci – s-a decontat 23,59 lei / matcă (fără TVA);
 pentru familii de albine – s-a decontat 110,09 lei / fam (fără TVA);
3
 pentru roi la pachet – s-a decontat 55,04 lei / roi (fără TVA);
 pentru roi pe faguri – s-a decontat 62,91 lei / roi (fără TVA)
În urma verificării dosarelor, respectiv a facturilor depuse s-a constatat că au fost
achiziţionate:
- familii de albine cu un preţ minim de 140 lei şi un preţ maxim de 450 lei,
- mătci cu un preţ minim de 30 lei şi un preţ maxim de 65 lei lei,
- roiuri la pachet cu un preţ minim de 70 lei şi un preţ maxim de 230 lei,
- roiuri pe faguri cu un preţ minim de 80 lei şi un preţ maxim de 310 lei,
4. achiziţia de stupi în vederea reformării stupilor uzaţi în urma deplasării acestora în pastoral – sa
decontat 48 lei / buc (fără TVA) până la 141,92 lei / buc (fără TVA);
Stupii au fost achiziţionaţi cu un preţ minim de 48 lei şi un preţ maxim de 474 lei
5. efectuarea analizelor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii - s-a decontat 100 % din preţul
analizelor (fără TVA).
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA