Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PNA 2020-2022

Mesajde kovacslg » 17 Ian 2020, 11:48

Totodata vad ca restul de 3 mil de euro se aloca pt medicamente.
Unde sunt banii pt material biologic?
Mai ales banii pt mascarada aia de achizitii de familii?
Daca se va termina odata cu aceasta prostie se va termina ca se va decide iar afara.
La noi am fi in stare sa alocam 90% doar catre aceasta farsa
Sunt sigur ca multi au palpitatii, si mai toate asociatiile vor incerca sa revina la vechile imparteli. ( Daca nu e decis definitiv)
kovacslg

Mesajde Apilex » 17 Ian 2020, 12:28

kovacslg scrie:Ceea ce vad ca se va finanta din pna e un pas inainte.
Adica 3.5 milioane de eur/ an alocat pt lucruri mai utile decat achizitia de familii de albine.

Eu cred ca asociatiile se vor impotrivii inversunat.
La noi pana ieri s a promovat alocatii maxime pt achizitii de familii de albine si minim pt achizitie de stupi, incalzitor etc.

M as mira daca aceste alocatii mai mari catre stupi remorci etc au fost decise in Bucuresti.

Vedeți că sumele finale alocate programului vor fi mult mai mici!
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde Balian » 17 Ian 2020, 12:56

A fost la mine la firmă azi un lucrător de la Direcția Agricolă să adune date despre
cantitatea de cereale existente la acest moment. :shock:
Mă cunoaște ca apicultor și spunea că în următorii 3 ani se va acorda ajutor de minimis. :?
Întreb de unde știe. Zice de la șefu.
La întrebarea cum se vor feri de efective fictive figurate numai pe hârtie, spune cu controale.
Și unde nu veți găsi numărotate lăzile ce veți face? Nu știu. Era răspunsul. :lol:
Cu aceste informații să vedeți cum vor mări numărul stupilor pe statistici.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Apilex » 17 Ian 2020, 13:07

Balian scrie:A fost la mine la firmă azi un lucrător de la Direcția Agricolă să adune date despre
Mă cunoaște ca apicultor și spunea că în următorii 3 ani se va acorda ajutor de minimis. :?
La întrebarea cum se vor feri de efective fictive figurate numai pe hârtie, spune cu controale.
Și unde nu veți găsi numărotate lăzile ce veți face? Nu știu. Era răspunsul. :lol:

Repet ce am mai zis în altă parte!

Asta înseamnă că deja știe cum va fi vremea în următorii ani, pentru că ajutorul este strict pentru ”compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie - mai 2019 asupra sectorului apicol".

Lucrătorul mai bine s-ar apuca să mai ”știe” câte ceva!
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde kovacslg » 17 Ian 2020, 16:32

Balian scrie:A fost la mine la firmă azi un lucrător de la Direcția Agricolă să adune date despre

Lucrurile sunt cat se poate de simple.
Unde nu gasesc nr pe stup se va proceda similar ca in cazurile in care la animale nu exista crotalii.

Va fi procedura... o sa stie.
Falsuri si efective fictive ( si de oi ) vor fi tot timpul, cine le utilizeaza suporta consecintele.

Chiar nu inteleg, sute de hectare au gost declarate cu axte false, mii de oi care nu exista, insa breasla lor nu a folosit acest argument pt a cere eliminarea subventiilor la toata lumea.

Numai noi am putut folosi acest argument pt a nu cere subventie directa in apicultura.

Noroc cu raportorul Erdos Norbert care acum cativa ani a inceput acest demers, care pana la urma se pare ca va avea succes.

Ministrul nostru a mers si el acolo, si ce putea sa faca? Era si el de acord cu subventia.
kovacslg

Mesajde Closcutz » 17 Ian 2020, 22:33

Imi cer scuze dar de unde stiti ca se va acorda subventie directa, din ce an si la cat se va ridica ea?
Closcutz

Mesajde Apilex » 20 Ian 2020, 11:12

Closcutz scrie:Imi cer scuze dar de unde stiti ca se va acorda subventie directa, din ce an si la cat se va ridica ea?

Nu se va da! Atât timp cât există celelalte programe de sprijin!
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde peterneamt » 20 Ian 2020, 11:33

Apilex scrie:
Closcutz scrie:Imi cer scuze dar de unde stiti ca se va acorda subventie directa, din ce an si la cat se va ridica ea?

Ce drac de sprijin ? Oare câți apicultori vor mai rămâne după acest sprijin în 2023 ?

peterneamt

Mesajde Balian » 20 Ian 2020, 12:48

Am luptat ca să primim 20 lei/familie sau 7 lei în anii trecuți ca să dăm argument în gura MADR-ului
că am fost ajutați. Mai și pierdem din poziția și așa mică de negociere, mulțumind cu lucruri rușinoși
de mici, riscând să nu mai avem argumentația critiă la dezastrul care ne înconjoară.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Apilex » 20 Ian 2020, 13:12

peterneamt scrie:
Apilex scrie:

Ce drac de sprijin ? Oare câți apicultori vor mai rămâne după acest sprijin în 2023 ?

Ce zic ei - programul național apicol și măsurile din programul de dezvoltare rurală!
Călător prin viață!
Apilex

Mesajde peterneamt » 20 Ian 2020, 23:56

Dacă din sărăcie, vom încerca și noi, să depunem niște facturi, cumpărate de la comercianți cu 30 % din valoarea facturii (ca până acum ....), nu se supără nimeni , nu ?
Fiindcă, e ca și cum, am găsi un portofel pe stradă și......
:evil:

peterneamt

Mesajde sapstel » 21 Ian 2020, 20:15

Balian scrie:Am luptat ca să primim 20 lei/familie sau 7 lei în anii trecuți ca să dăm argument în gura MADR-ului
că am fost ajutați. Mai și pierdem din poziția și așa mică de negociere, mulțumind cu lucruri rușinoși
de mici, riscând să nu mai avem argumentația critiă la dezastrul care ne înconjoară.

Domnilor, am fost unul dintre cei care au beneficiat de P.N.A. Am accesat acest program fara sa incerc diferite artificii. Este un program in sprijinul apicultorilor. Daca aveti cunostintă de situatii in care sunt persoane care beneficiaza de acest program, ilegal, de ce nu le semnalati institutiilor indreptatite? Este usor sa spui ca X sau Y a facut o ilegalitate. Am auzit ca... , este simplu. Nu neg ca sunt situatii in care se incearca fraudarea. Daca fiecare dintre noi am avea o atitudine civică. aceste persoane s-ar gandi de mai multe ori atunci cand ar incerca sa beneficieze de aceste programe, ilegal. Haideti sa nu generalizam. ACESTE PROGRAME NU ACOPERA NECESARUL NOSTRU,DAR VIN IN SPRIJINUL NOSTRU.
sapstel

Mesajde Balian » 21 Ian 2020, 20:46

Nu sunt felul de om care să denunțe pe cineva. ---- Metoda de acordare este defectuoasă
și ușor trișabilă și ne vindem pe bani mărunți. Atât spuneam numai.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 21 Ian 2020, 20:57

Cu trei sau patru ani in urma a fost un reportaj la televizor in care reporterul a sunat un producator de regine si a aranjat dintr-un cuvant sa obtina o factura pentru un numar de regine. Aranjamentul s-a facut din cateva vorbe si a fost inregistrat si dat pe post.
Vasile_Bucovineanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA