Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde APISSERBAN » 22 Sep 2016, 19:49

DIN CE...???...ca sa ne lamurim si noi... :shock: :?[/quote]
Proiect H.G.privind ajutor de minimis 2016.pdf (491.87 kB - descărcat 72 ori.
APISSERBAN

Mesajde proapis13 » 22 Sep 2016, 20:05

APISSERBAN scrie:DIN CE...???...ca sa ne lamurim si noi... :shock: :?

Proiect H.G.privind ajutor de minimis 2016.pdf (491.87 kB - descărcat 72 ori.[/quote]
Da macar tu adresa corecta....NU se deshide... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 22 Sep 2016, 20:41

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ilalexandru » 22 Sep 2016, 22:25

SA intelegem ca banii o sa-i luam in aprilie 2017? daca verificarile se fac pana in martie...daca o sa plateasca facturile pana in august....nu am facut nimic! Eu unu nu am cumparat decat 200 kg zahar acum in august....asteptam proiectul insa sa cumpar zaharul pentru la primavara! Daca vin cu facturi pana in august....atunci la primavara mananca miere de rapita
ilalexandru

Mesajde tomy81 » 23 Sep 2016, 12:29

Ce gunoaie. Sa i ia dracu.au asteptat pana la jumatea lui septembrie.
tomy81

Mesajde Hunbee » 23 Sep 2016, 14:48

Nu va aprindeti. Calm. :)
La fel ca si celelalte ajutoare si asta este cu dedicatie.
Adica se aduna la taifas baietii ( pe la bucuresti prin comisii de agricultura, pe la aca central) si cum fondul e limitat tre sa cearna un pic. Hopa si factura de august. Si asa iasa jumate din apicultori din schema.
E simplu. Ca la caietele de sarcini cu dedicatie.
Bani, in mare parte ajung la cei ...abonati. :)
Sigur mai iau si restu, dar asa, doar un picutel.
Lasa. Sa fie iarna usoara si o sa fie bine. :)
Hunbee

Mesajde eugen_c » 23 Sep 2016, 14:58

"facturii emisă începând cu data de 1 mai 2016 până la data de 31 august 2016"- o idiotenie mai mare ca asta nu cred ca se putea!!!
Toata vara am tinut albinele pe linia de plutire administrandu-le peste doua tone de zahar(zahar ramas din 2014 si 2015), urmand ca acum sa cumpar apifonda. Puteam sa cumpar de luna trecuta, dar nu stiam ce hrana va fi aprobata pentru decontare si am zis sa astept pana la publicarea ordonantei de urgenta.
Nu am cuvinte sa imi exprim scarba pe care o am in acest moment. Nu este vorba de cei 3000 de lei pe care nu ii voi deconta ci de sistemul asta infect si de oamenii infecti care au aceste idei. Aceste specimene ratate si pupincuriste, salariate la stat, promovate pe relatii si spagi, distrug tot mediul privat si economia tarii! Ajung sa zic ca mai bine vand tot si astept ajutorul acela social= adica ajutorul pentru betivi, lenesi si paraziti!

ps -Va prezint mai jos doar cateva situatii in care am fost umilit si discriminat in acest an:
1) Cumpar utilitara din 2007 la care proprietaru imi promite ca are taxa de mediu platita. Cand merg la ANAF mi se pune ca nu figureaza achitata si trebuie platit din nou. La sfarsit omul imi zice intre patru ochi ca in 2007 ar fi trebuit platitata taxa; insa la ei sistemul informatic a fost implementat in 2010 si au mai fost omise anumite chitante. Am platit si apoi am sunat proprietaru sa contribuie si el. Intre timp am trimis o adresa la ministerul de finante la care dupa 3 luni am primit raspuns negativ! Spre norocul meu, proprietaru a gasit o copie dupa chitanta din 2007 si mi-am recuperat banii. Cei de la ministerul de finante=niste i m b e c i l i !!!
2) Imi fac programare la RAR pt inmatriculare si omologare apicola. Dupa ce cu greu a fost gasita seria de la motor am fost refuzat la omologare pentru ca eu practic pastoral cu stupii varsati si nu in sistem pavilion. Explic ca este o aberatie, ca eu nu am cum sa imi duc toti stupii la un singur transport si ma vor incurca suportii in interior, dar parca vorbeam cu peretii… Rezolvare: am cumparat de 3 mil cornier, am facut niste rastele si m-am reprogramat la omologare. Cand am ajuns acasa, am demontat rastelele si am confectionat niste cotete perfecte pentru iepuri.
3) Ma hotaresc sa accesez si eu ceva fonduri europene, merg la AFIR, platesc consultanta si aflu ca m-as incadra la submasura 6.3, dar ar fi o mica problema si anume: am locul de munca cam departe de domiciliu, adica 23 minute de mers cu masina de luni pana vineri nu imi vor permite sa imi administrez afacerea. Explic situatia cu exemple concrete si solicit o derogare, insa aceeasi incompetenti!!! Trimit o adresa la Ministerul Agriculturii in care ii informez ca imi voi da demisia si ma voi angaja sofer la o firma cu sediu pe strada mea. Voi fi sofer pe comunitate, plecat in afara tarii 11 luni pe an , dar voi fi eligibil pentru 6.3.
Ma asteptam la reactii, la modificarea conditiilor de eligibilitate,la ceva… insa am primit un raspuns formal de genu: asa a zis sefu asa facem…

Bine ca nu am pistol ca pana acum sigur impuscam pe cineva!!!
eugen_c

Mesajde jonny_it » 23 Sep 2016, 15:57

Hunbee scrie:Nu va aprindeti. Calm. :)
La fel ca si celelalte ajutoare si asta este cu dedicatie.
Adica se aduna la taifas baietii ( pe la bucuresti prin comisii de agricultura, pe la aca central) si cum fondul e limitat tre sa cearna un pic. Hopa si factura de august. Si asa iasa jumate din apicultori din schema.
E simplu. Ca la caietele de sarcini cu dedicatie.
Bani, in mare parte ajung la cei ...abonati. :)
Sigur mai iau si restu, dar asa, doar un picutel.
Lasa. Sa fie iarna usoara si o sa fie bine. :)

Eu se pare ca fac parte din restul. Pacat ca am doar o factura de 1500 lei :lol:
jonny_it

Mesajde Closcutz » 23 Sep 2016, 16:54

eugen_c scrie:"facturii emisă începând cu data de 1 mai 2016 până la data de 31 august 2016"- o idiotenie mai mare ca asta nu cred ca se putea!!!
Toata vara am tinut albinele pe linia de plutire administrandu-le peste doua tone de zahar(zahar ramas din 2014 si 2015), urmand ca acum sa cumpar apifonda. Puteam sa cumpar de luna trecuta, dar nu stiam ce hrana va fi aprobata pentru decontare si am zis sa astept pana la publicarea ordonantei de urgenta.
Nu am cuvinte sa imi exprim scarba pe care o am in acest moment. Nu este vorba de cei 3000 de lei pe care nu ii voi deconta ci de sistemul asta infect si de oamenii infecti care au aceste idei. Aceste specimene ratate si pupincuriste, salariate la stat, promovate pe relatii si spagi, distrug tot mediul privat si economia tarii! Ajung sa zic ca mai bine vand tot si astept ajutorul acela social= adica ajutorul pentru betivi, lenesi si paraziti!

ps -Va prezint mai jos doar cateva situatii in care am fost umilit si discriminat in acest an:
1) Cumpar utilitara din 2007 la care proprietaru imi promite ca are taxa de mediu platita. Cand merg la ANAF mi se pune ca nu figureaza achitata si trebuie platit din nou. La sfarsit omul imi zice intre patru ochi ca in 2007 ar fi trebuit platitata taxa; insa la ei sistemul informatic a fost implementat in 2010 si au mai fost omise anumite chitante. Am platit si apoi am sunat proprietaru sa contribuie si el. Intre timp am trimis o adresa la ministerul de finante la care dupa 3 luni am primit raspuns negativ! Spre norocul meu, proprietaru a gasit o copie dupa chitanta din 2007 si mi-am recuperat banii. Cei de la ministerul de finante=niste i m b e c i l i !!!
2) Imi fac programare la RAR pt inmatriculare si omologare apicola. Dupa ce cu greu a fost gasita seria de la motor am fost refuzat la omologare pentru ca eu practic pastoral cu stupii varsati si nu in sistem pavilion. Explic ca este o aberatie, ca eu nu am cum sa imi duc toti stupii la un singur transport si ma vor incurca suportii in interior, dar parca vorbeam cu peretii… Rezolvare: am cumparat de 3 mil cornier, am facut niste rastele si m-am reprogramat la omologare. Cand am ajuns acasa, am demontat rastelele si am confectionat niste cotete perfecte pentru iepuri.
3) Ma hotaresc sa accesez si eu ceva fonduri europene, merg la AFIR, platesc consultanta si aflu ca m-as incadra la submasura 6.3, dar ar fi o mica problema si anume: am locul de munca cam departe de domiciliu, adica 23 minute de mers cu masina de luni pana vineri nu imi vor permite sa imi administrez afacerea. Explic situatia cu exemple concrete si solicit o derogare, insa aceeasi incompetenti!!! Trimit o adresa la Ministerul Agriculturii in care ii informez ca imi voi da demisia si ma voi angaja sofer la o firma cu sediu pe strada mea. Voi fi sofer pe comunitate, plecat in afara tarii 11 luni pe an , dar voi fi eligibil pentru 6.3.
Ma asteptam la reactii, la modificarea conditiilor de eligibilitate,la ceva… insa am primit un raspuns formal de genu: asa a zis sefu asa facem…

Se pare ca nu sunt singurul care am trecut prin aceleasi mizerii! Mult succes in viata! Am II, platesc impozit pe stupi, am camioneta care papa bani, mai mult taxe ca nu-i gurmanda saraca, muncesc zi lumina si statul ma batjocoreste!
Am platit 2 taxe de inmatriculare cu banii jos...taxe ilegale.... banii mi se restituie in cont, nu cash, in 5 ani!!! Toata vara am asteptat sa vad ce se aproba si am lasat albinelor miere acum am sa le dau tot miere pt ca guvernul asta e cel mai incompetent dintre toate cate au fost vreodata!
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 23 Sep 2016, 18:35

Nu va ambalati pana nu apare hotărârea de guvern.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde andrei_calinescu » 23 Sep 2016, 21:24

"Am platit 2 taxe de inmatriculare cu banii jos...taxe ilegale.... banii mi se restituie in cont, nu cash, in 5 ani!"

Brother, tu in Constanta si nu inmatriculezi pe Bulgaria?
Ce asteptari ai de la niste borfasi vanduti?
Eu ca nota de protest am inmatriculat pe Bg. si asa voi continua, pentru ca nu vreau sa am de-a face cu borfasii autohtoni.
andrei_calinescu

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 23 Sep 2016, 22:27

eugen_c scrie:

Ce nervosi ie unii !
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde teinegru64 » 24 Sep 2016, 00:52

,,Toata vara am asteptat sa vad ce se aproba si am lasat albinelor miere acum am sa le dau tot miere pt ca guvernul asta e cel mai incompetent dintre toate cate au fost vreodata!''
Culmea culmilor.....albinele sa mamance guverne.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Closcutz » 24 Sep 2016, 03:13

teinegru64 scrie:Culmea culmilor.....albinele sa mamance guverne.

Asa-i ca va place incompetenta tehnoretardata..!?. Sezonul de pastoral a inceput in aprilie la rapita cu vreme rece mai ales noaptea...vazand ca salcamul o ia din loc si e frig, am extras rapita doar de la cei foarte puternici cateva rame din caturi, lasandu-le lor cea mai mare parte. Asa cum ma asteptam salcamul a fost 0! Am adunat un pic de poliflora si apoi dat din buze pana la floarea soarelui. La fls productia nu a fost prea grozava si recunosc ca nu am extras ca in alti ani vazand ce seceta cumplita e. Le-am lasat hrana, dar dc se repeta scenariul de anul trecut cu iarna oscilanta si consum foarte ridicat de hrana sigur voi fi nevoit sa le suplimentez rezervele... Dc,, luminatii" guvernanti vor sa guste doar impozit + miere....ii anunt ca mierea de rapita va ajunge la albine, iar pt darnicia lor, cum implinesc termenul, cum desfiintez firma si fac 74 de stupi....
Stiti vorba:,,Nimeni nu-i mai surd, decat cel care nu vrea s-auda". Cred ca e valabila si-n cazul dumitale dc accepti bataia de joc a catastrofelor de la guvernare!
Closcutz

Mesajde teinegru64 » 24 Sep 2016, 06:52

Traiesc doar din apicultura.Nu am nevoie de nici un fel ajutor.Mai era unu' filip...a dat pensia peste el :lol: :lol:
....Scuze... raspunsul este pentru Closcut.
Ultima oară modificat de teinegru64 pe 24 Sep 2016, 07:11, modificat de 2 ori în total.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Closcutz » 24 Sep 2016, 06:57

Poate v-a ajutat zona si faptul ca nu-i asa inghesuiala ca pe la mine... Eu cu salariu + stupi simt ca muncesc sa platesc taxe si sa fiu jefuit, umilit, prostit, mintit de catre stat la fiecare miscare!
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA