Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde zip2006 » 06 Dec 2012, 09:34

Domnilor vad ca tot discutati de plata poenizarii .Nu stiu citi a-ti fost la polenizare cu contract si plata (ca mai toti facem polenizare vrem sau nu si vom face mult si bine de acum in colo) dar va pot spune ca am colegi stupari care au fost 3 ani consecutiv la polenizare cu plata si au renuntat ,oare de ce ?Nu va spun de ce sa nu va deceptionez va las sa visati frumos.Doar atit va spun totul are un pret .
zip2006

Mesajde rascanu » 06 Dec 2012, 11:41

zip2006 scrie:Domnilor vad ca tot discutati de plata poenizarii .Nu stiu citi a-ti fost la polenizare cu contract si plata (ca mai toti facem polenizare vrem sau nu si vom face mult si bine de acum in colo) dar va pot spune ca am colegi stupari care au fost 3 ani consecutiv la polenizare cu plata si au renuntat ,oare de ce ?Nu va spun de ce sa nu va deceptionez va las sa visati frumos.Doar atit va spun totul are un pret .

nu e constructiva atitudinea ta. e si in folosul tau daca polenizarea va fi remunerata corespunzator efortului tau.

un pret corect la polenizare ar fi 40 euro pt fiecare familie de albine (vezi date din germania sau austria), IAR ACESTI BANI SA FIE LUATI DIN SUBVENTIA CULTURII MARI (RAPITA, FLOARE, ETC).

cred ca nostalgicii ACAR ar trebui sa isi vada in primul rand interesul propriu, apoi interesul unui grup la care sunt afiliati.
LASATI APICULTORII CU SUTE DE FAMILII DE ALBINE SI ZECI DE ANI DE EXPERIENTA SA FACA PROPUNERILE CONCRETE.

ps: de fiecare data ma amuz cand apare care o luare de pozitie din partea d-lui Fetea.
stiti ca la sedinta de la minister a alocat doar 30 minute pt acest proiect de lege care trebuie sa guverneze activitatea apicola pe termen lung?

discordia apare de la acele milioane de la PNA, care in trecut erau rulate doar in ACAR (care vindea prin apicola srl produsele combinatului).
aici a aparut fisura care i-a nemultumit pe cei cu pozitie dominanta, DAR NU MAJORITARA.
se uita ca ACAR si COMBINATUL APICOL ar trebui sa lucreze in interesul apicultorilor.

propun discutii la obiect despre :

1. plata corecta a polenizarii (a se clasifica in polenizare directa cat si polenizare indirecta)
2. eliminarea legislativa a unei pozitii dominante obligatorii (cum ar fi comisiile de pastoral formate abuziv)
3. eliminarea reglementarilor abuzive de genul : stupinele de elita apartin doar ACA &Co.
toti cei potenti (si cei mai potenti nu au nicio legatura cu ACA) sa fie acreditati pt stupine de elita si orice tine de material biologic.
rascanu

Mesajde teinegru64 » 06 Dec 2012, 13:17

Sanctiuni, amenzi ,sanctiuni....ori nu ai citit pan" la sfarsit ?...La altii era mai...ieftin. :D
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde geangu » 06 Dec 2012, 14:00

sanctiunile oricum sunt in plus, sunt multi apicultori care si permit amenzile acelea si sa faca tot ce vor ei, problema e cu cei mici pt. care 1000 lei reprezinta ceva.
geangu

Mesajde filip » 06 Dec 2012, 14:20

@gangu,Nu vrei sa incerci un pastoral pe langa un apicultor ce a primit una,doua amenzi :?:
filip

Mesajde geangu » 06 Dec 2012, 14:26

cu ce ma incalzeste pe mine ca ia un apicultor amenda dupa ce mi a luat jumatate din culegatoare ? platesc si doua, trei amenzi in avans daca numai atat costa sa mi umplu stupii de albina.
geangu

Mesajde LUCIAN AVRAM » 06 Dec 2012, 16:44

am dat nitel cu matura , va rog sa va mentineti pe subiectul acestui topic

multumesc !
LUCIAN AVRAM

Mesajde proapi » 06 Dec 2012, 17:31

[quote="rascanu]

propun discutii la obiect despre :

1. plata corecta a polenizarii (a se clasifica in polenizare directa cat si polenizare indirecta)
2. eliminarea legislativa a unei pozitii dominante obligatorii (cum ar fi comisiile de pastoral formate abuziv)
3. eliminarea reglementarilor abuzive de genul : stupinele de elita apartin doar ACA &Co.
toti cei potenti (si cei mai potenti nu au nicio legatura cu ACA) sa fie acreditati pt stupine de elita si orice tine de material biologic.[/quote]

1.Legea nu este un plan de afaceri, nu poti vorbi de plati contractuale.
2.Tehnic vorbind o comisie de pastoral nu se poate forma.
3.Fiecare este liber pe piata concurentiala.
proapi

Mesajde Dragos2006 » 06 Dec 2012, 17:46

proapi scrie:3.Fiecare este liber pe piata concurentiala.

Problema este ca la ora actuala o firma mai bine zis o societate pe actiuni detine monopolul la capitolul elita . iar tu scav in apicultura daca vrei sa te autorizezi ca ferma de multiplicare nu poti deoarece firma care are monopol nu-ti vinde cu factura 5 amarate de regine , chipurile de elita .
Ce sa o dam pe la spate , la ora actuala exista un monopol in piatza de regine. Si ca orice monopol este nociv pentru dezvoltare economica sanatoasa.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde proapi » 06 Dec 2012, 19:51

Este adevarat si ca registrul agricol isi are propriile norme, DSV-urile, silvicul, circulatia rutiera, la fel si nu cred ca legea apiculturii le poate bate la capitolul sanctiuni. Pentru ce faci un proiect de lege cu un capitol de sanctiuni? La ce foloseste? La dezvoltare/modernizare nu cred!

Daca se vrea schimbarea legii, in care sa nu mai fie pusa in evidenta ACA, nicio problema, dar nici sa-mi supui propria mea meseria la bunul tau plac. Ma refer la reprezentantul statului. Vreau sa vad la tine un adevarat democrat (vorbesc tot de stat) si nu un tertip de securist gata sa-si inventeze propriile rigori, in detrimentul libertatii mele sau vorba aia eu te-am creat (lege) eu te conduc (drag apicultor)!

Legea cred ca trebuie sa scoata in evidenta mai multe idei principale: cele de rolul albinei in societatea umana, ale beneficiului de a creste albine, clarificarea si referirile la legislatia de interferenta, necesitatea existentei unui document de stupina, necesitatea identificarii stupilor la alegerea apicultorului din mai multe variante propuse, s.a.
proapi

Mesajde Dragos2006 » 06 Dec 2012, 21:06

si ca o paranteza , aceasta lege ar trebui sa apere apicultorii de reprezentantii statului . Ca de restul stim si putem sa ne aparam. ;)
Dragos2006

Mesajde proapi » 06 Dec 2012, 22:52

Nu de putine ori statul isi da cu stangul in dreptu'. Asa si cu aceasta lege, in loc sa creeze sanse mari si din cele mai mari ca sectorul sa se dezvolte, el statul cauta sa restrictioneze. Vezi ca vin cu amenzi de nu te vezi.

Propun celor ce propun sanctiuni in lege sa fie citati la toate procesele ce vor decurge din contestatiile amenzilor, din toata tara. Sa explice dumnealor prin expertiza pe care o au de ce a fost nevoie de capitol de sanctiuni in legea apiculturii!!!

Normal ca niciun bugetar nu va recunoaste, ca si bugetul este o afacere in cele din urma. De ce sa nu dezvolti acum o activitate (ajutat si de banii europeni) pentru ca mai tarziu sa culegi impozite?

Daca nu stiati acest proiect fusese pus la Parlament in luna septambrie a.c., noroc ca mai sunt si acolo oameni care gandesc. Culmea tupeului este ca acelasi proiect (?) a fost trimis asociatiilor in noiembrie a.c. si culmea culmilor este ca se doreste in continuare sa se lucreze pe acelasi proiect (cu mici retusuri) de comitetul de lucru format ad-hoc. Cred ca trebuie sa fii dus cu capu' sa accepti asa ceva. Sa spunem ca aici sunt banii d-voastra, in pregatirea de ani si ani dea randul de administratie agricola (vrem competenta) si la o adica nu avem pe cine sa ne bazam.....
proapi

Mesajde Dragos2006 » 06 Dec 2012, 22:59

Asta cu dusul la parlament este o intoxicare grosolana . Orice om cu 8 clase stie ca un proiect de lege intai trebuie sa treaca pe la toate ministerelele implicate pentru avizare apoi ajunge la parlament. Aceasta lege apicola trebuie avizata de 6 ministere ! Unde sunt avizele de la acele ministere .

Si noi prostimea am inceput sa ne desteptam si sa intelegem cu ce se mananca mierea.
Dragos2006

Mesajde kiloz » 06 Dec 2012, 23:05

proapi scrie:[quote="rascanu]

[/quote][/quote]

Nu se poate ,ca nu se vrea. Cu cit haosul e-mai mare ,la unii cu atit mai bine. Fac ce vreau,si fac cum vreau,nu vad numai interesele mele.Nu-m trebuie legi si daca sint nici asa nu respect. La ora actuala cam aici suntem!
Poate la anu se mai scimba ceva.Bineinteles in :twisted: favoarea mea!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde proapi » 06 Dec 2012, 23:12

Parcursul proiectului face credibila afirmatia. Si ce se intampla cu el acum intareste afirmatia.

Trebuie subliniat ca este mai buna o lege care nu a stat in calea dezvoltarii (cu tot cu fonduri europene) ca cea de acum, decat o lege incurca lume, asa cum se incearca acum.
proapi

Mesajde proapi » 06 Dec 2012, 23:23

kiloz scrie:
proapi scrie:[quote="rascanu]

[/quote][/quote][/quote]

Nu se poate ,ca nu se vrea. Cu cit haosul e-mai mare ,la unii cu atit mai bine. Fac ce vreau,si fac cum vreau,nu vad numai interesele mele.Nu-m trebuie legi si daca sint nici asa nu respect. La ora actuala cam aici suntem!
Poate la anu se mai scimba ceva.Bineinteles in :twisted: favoarea mea![/quote]

Daca ar exista cartografierea masivelor melifere, as putea sa cred ca se poate. In cazul culturilor, fiecare directie agricola judeteana trebuie sa cunoasca componenta culturilor si sa le aduca la cunostinta apicultorilor interesati. Trebuie sa existe un site cu schimburi de informatii (cu costuri sau nu) de la un judet la altul, in timp real si problema mare este pe cine, cine favorizeaza ca asa e la noi.
proapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA