Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PNA 2020-2022

Mesajde Aurel1959 » 22 Apr 2020, 14:36

Balian scrie:Subvenționarea a ceva la care nu trebui e să ai nici o realizare, înseamnă promovarea nereușitei. Și vom rămâne tot timpul acolo unde suntem.

Un stup aranjat, cu o familie sanatoasa de albine, e o nerealizare ? Nu stiu intreb si eu ! Da mai multi, or
fi insemnand ceva?
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde Balian » 22 Apr 2020, 16:10

Toți cine suntem sănătoși ar trebuie să fiim de folos comunității.
O familie sănătoasă nu este automat o realizare. Cum nici noi nu suntem automat de folos numai dacă suntem sănătoși. Din păcate sunt subvenționați și sănătoșii dintre noi care nu au nici o realizare.
O familie de albine trebuie să producă demonstrat, numai astfel ar putea (ar trebui) fi ridicat la nivel de subvenționare.
Părerea mea.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Balian » 23 Apr 2020, 09:15

MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 23 Apr 2020, 09:36

Aurel1959 scrie:
Balian scrie:Subvenționarea a ceva la care nu trebui e să ai nici o realizare, înseamnă promovarea nereușitei. Și vom rămâne tot timpul acolo unde suntem.

Un stup aranjat, cu o familie sanatoasa de albine, e o nerealizare ? Nu stiu intreb si eu ! Da mai multi, or
fi insemnand ceva?
daca la sfarsitul unui sezon nu aduce profit atunci e o paguba....

daca esti om bun(in general vb) dar nu faci nimic ...ce folos?...trebuie sa iti dea cineva premiu....faptele vorbesc....!

la cati apicultori care au stupi "sanatosi" ...daca li sar acorda ajutor ...iar sezonu urmator tot in aceaiasi situatie ..asta nu inseamna bani aruncati???
deci paguba peste paguba...
faza e ca programele astea sunt facut cu scopu de a antrena lumea in domenii paguboase....ca doar banii nu pica din cer...

un apicultor bun nu are nevoie de nici un ajutor...!!! ar fi chiar culmea...
yuonyuon

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 23 Apr 2020, 10:33

Un raspuns tipic de politicean, care poate sa vorbeasca o ora de ora, fara sa spuna nimic.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Closcutz » 23 Apr 2020, 15:23

yuonyuon scrie:
Aurel1959 scrie:

fi insemnand ceva?
daca la sfarsitul unui sezon nu aduce profit atunci e o paguba....

daca esti om bun(in general vb) dar nu faci nimic ...ce folos?...trebuie sa iti dea cineva premiu....faptele vorbesc....!

la cati apicultori care au stupi "sanatosi" ...daca li sar acorda ajutor ...iar sezonu urmator tot in aceaiasi situatie ..asta nu inseamna bani aruncati???
deci paguba peste paguba...
faza e ca programele astea sunt facut cu scopu de a antrena lumea in domenii paguboase....ca doar banii nu pica din cer...

un apicultor bun nu are nevoie de nici un ajutor...!!! ar fi chiar culmea...

Dumneata te uiți un pic in ograda fermierilor cu ,, cultura mare"? An de an primesc subvenții, despăgubiri în caz de secetă, măsuri serioase, an de an fac achiziții de utilaje performante, se extind.... Pe când apicultorii care nu primesc subvenții pun pe rand daltali in cui din cauza preturilor mici, lipsei subvențiilor, mierii de slabă calitate din import, furturilor, secetei, prigoriilor, viespilor, varroa, etc! Asta înseamnă lipsa subvențiilor!
Closcutz

Mesajde Balian » 23 Apr 2020, 15:42

Înseamnă că nu prea cunoașteți agricultura.
Balian

Mesajde yuonyuon » 23 Apr 2020, 16:15

agricultorii care au culturi mari sunt administratori nu proprietari...i doare in cot dacca e seceta sau ...
voi nu faceti dieferenta intre hobisti ...mici producatori si marii producatori(administratori) care sunt subventionati pentru ca produc marfa!!!! in caz de calamitati sunt sustinuti...statu sare in ajutor pentru ca reprezinta o forta si fara ei se cunoaste la buget

ce marfa produci tu micule apicultor ca iti mor stupii an de an si debia daca pui catu ,la salcam....
sa invatat lumea la ajutor social..
aflati de la mine ca toti ce asteapta sa cada din cer vor murii de foame...in viitoru apropriat..
yuonyuon

Mesajde Balian » 23 Apr 2020, 16:40

Absulut adevărat. Munca și creanța poate naște progres și viață decentă nu visele.
Subvenția le ridică pe cei creativi și curajoși.
Care gândesc rațional. Ei vor da viitorul.
Balian

Mesajde Closcutz » 23 Apr 2020, 17:15

Eu ma invart cu stupii printre culturile a trei fermieri pe care ii cunosc perfect. S-au dezvoltat enorm de mult datorita subventiilor! Cand s-a pus problema ca s-ar putea pt cei mari sa scada valoarea subventiilor imediat au inceput sa se planga. Ei au sute de ha in proprietate personala, sute de ha in arenda, investitii de milioane de euro! Fara aceste subventii sigur n-ar fi ajuns aici! Eu am accesat doar niste amarate de proiecte care totusi m-au ajutat(la inceput mai mult m-au chinuit, dar una peste alta tot s-a cunoscut). Si pt apicultorii mai mici si pt cei cu multe familii subventiile, despagubirile pt seceta si alte calamitati ar fi benefice!
Closcutz

Mesajde yuonyuon » 23 Apr 2020, 17:57

asa de tare sau dezvoltat ca daca le taie subventiile intra direct in faliment.....
yuonyuon

Mesajde Balian » 23 Apr 2020, 17:59

Nu contest.
Încă odată subvenția este benefică pentru cei curajoși care înainte și după acordarea subvenției au avut și au realizări. Fără aceasta sunt numai bani risipiți.
Balian

Mesajde Closcutz » 23 Apr 2020, 20:29

yuonyuon scrie:asa de tare sau dezvoltat ca daca le taie subventiile intra direct in faliment.....

Nu cred ca intra in faliment nici daca le taie subventiile si in acelasi timp ar veni trei ani de seceta! ,,Se plang" pt ca au o alta abordare a lucrurilor...nu precum apicultorii care nu-si permit o autoutilitara noua, o remorca noua, dar stau cu nasul pe sus de cate ,,basini au". :)
Closcutz

Mesajde yuonyuon » 23 Apr 2020, 21:44

Closcutz scrie:
yuonyuon scrie:asa de tare sau dezvoltat ca daca le taie subventiile intra direct in faliment.....

Nu cred ca intra in faliment nici daca le taie subventiile si in acelasi timp ar veni trei ani de seceta! ,,Se plang" pt ca au o alta abordare a lucrurilor...nu precum apicultorii care nu-si permit o autoutilitara noua, o remorca noua, dar stau cu nasul pe sus de cate ,,basini au". :)
mai vorbim dupa ce trece seceta :lol:
yuonyuon

Mesajde Aurel1959 » 23 Apr 2020, 22:24

Domnilor, va spun sincer ca nu am mai avut rabdare sa citesc toate postarile.Eu am inteles ca toata gargara asta cu subventiile de la ue, are ca scop cresterea numarului de colonii si bunastarea albinei ,pentru mentinerea ecosistemului.Nu se spune niciunde de productie si de subventionarea apicultorului.Se spune de bunastarea albinei.Si atunci intreb : daca am mai multi stupi, inseamna ca am albina, iar daca am numai unul, ce am ?Am vrabii ??? Pana si in legea apiculturii, in preambulul ei, e tot o gargara pentru bunastarea coloniilor de albine.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA