daffid mihailov scrie:Daca e proprietatea ta, inscrii stupii lamprimarie. Daca e proprietate privata/publica, o comunicare la primarie si un ordin de deplasare. Dar, daca distanta e mica intre sate poti renunta la birocratie fara griji.
Donbazil scrie:Salut!
Se numeste " pastoral cu vetre fixe"....Gasesti destule date pe net.
Multi stupari italieni fac asta si eu de la ei am invatat. Stupii sunt toti declarati pe adresa de acasa dar stupinele sunt amplasate in locuri diferite, pe proprietatile familiei de pe raza comunei, una in satul resedinta de comuna, - de unde ati putut vedea poze - in livada cu prunii de la moara - unde am culturile agricole si Bega cu zona inundabila si digul si cealalta vatra pe o faneata intr-un sat apartinator comunei la 10 Km. Aici stupii sunt cu trei laturi inconjurati de padure intre fanete .
Nu ai ce sa declari nici unde pentru ca registrul agricol este pe numarul de casa si toate autorizatiile sunt tot la adresa de acasa... Figurezi cu stupii la adresa de acasa, dar jonglezi cu familiile - si mai ales cu roii intre cele doua vetre - sau chiar trei, (daca vrei poti sa duci si acasa in mijlocul satului - chestie care la mine s-a intamplat cate-odata dar pentru scurt timp, ca sa nu imflamez vecinii.) Cate controale am avut - pe vremea cand am facut proiectele pe diferite masuri,- nimeni nu m-a intrebat de ce asa si nu alt-cum. Oamenii au venit, au verificat actele, au mers in stupina, au verificat stupii si salut!...
Înapoi la LOCURI DE PASTORAL , TRASEE , STAREA DRUMURILOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator