Urmăresc încercările de vânzare de miere en gros. Lumea este stresată să scape de mierea de rapiță. Mai vin unii cumpărători și ia analiză
din butoaie. Ies rezultate de te doare capul de umiditate ridicată. La rapiță, umiditatea este f importantă, că se strică mai ușor din cauza
cantității de polen care face să fermenteze mierea și să aibă miros de borhod. Eu tot spun...dați spațiu în magazii să aibă loc albina unde
să întindă mierea pentru dezumidificare.
Sunt două abordări:
1. nu au inventar cu care să dea spațiu
2. se tem că cuibul se va răci
Despre inventar nu am ce spune. Despre răcirea cuibului: dacă familia este populată (nu e o mortăciune) poți da oricâte magazii că în caz de
nevoie (timp rece), albina se va restrânge și va asigura căldura potrivită pentru cuib. Mierea căpăcită are o anumită umiditate, în funcție de
spațiu dat familiei. Când nu are loc, în goană după nectar bagă și căpăcește și cu umiditate ridicată. Când are loc suficient întinde o usucă și
pot stoarce miere potrivită la umiditate bună și fără să fie căpăcită. Că mierea căpăcită este întotdeauna potrivită, că știe albina mai bine
este fatal error. Îți face să ai de lucru dergeaba. În unele cazuri ești păcălit de două ori: mai lucrezi la descăpăcire și mai ai și miere cu umiditate.