jenica67 scrie:smady vezi ca ai incurcat genetica cu selectia, si astea se manaca diferit.
smady scrie:Buna ziua
Domnilor nu am folosit cuvinte jignitoare la adresa cuiva nici nu o sa fac acest lucru .Dar revenind la selectiomnarea matcilor toata aceasta discutie ar trebui sa fie cat mai exacta si cat mai corecta pentru a sti ce cumparam si pentru a nu mai fi pusi in situatia de a numi Matca Maidaneza asa cum a fost deja un caz si unde s-a discutat foarte mult .
smady scrie:Eu unu si nu cred ca sunt singur as dori ca acesti oameni care cresc matci sa spuna clar care sunt caracteristicile obtinute , pe cate familii s-a lucrat , de cat timp se lucreaza in vederea obtineri acelor caracteristici , daca stupina din care se obtin aceste matci este protejata astfel incat in acea zona sa nu mai existe si alte familii cu alte caracteristici .Lista aceasta ar trebui complectata de cei ce vand matci nu ignorata .
aliuta2000 scrie:Desi sunt mai incepator decat incepatorii ...observ cu usurinta un lucru ...
Aici se doreste o dezbatere a cuvantului ""selectie "............
.gica scrie:aliuta2000 scrie:Desi sunt mai incepator decat incepatorii ...observ cu usurinta un lucru ...
Aici se doreste o dezbatere a cuvantului ""selectie "............
Corect domnule,se doreste dezbaterea cuvantului nu o dezbatere despre selectia la albine.
Ca exista o selectie naturala care a dus in timp de 15 milioane de ani rasele de albine neschimbate pana in ziua de azi este cert.Dar aceasta selectie a fost in interesul albinei.Si acum aflam ca albina a aparut acum 2 ani cand s-a pomenit domnul Madalin cu stupi , selectie nu se face iar crescatorii de matci dau teapa
smady scrie:Si domnilor Cercetare nu e nici pe departe ce ziceti dumneavoastra ca ar fi . Nu e nici pe departe ce faceti voi in apicultura ROMANEASCA .
DOMNILOR nu confundati maidanul cu stiinta . Nu orice coate goale poate spune ca a selectionat ceva ( orice ar fi acesta ) , a selection inseamna a pastra sau a imbunatati niste caractere ereditare. Cum poate face aceasta selectie un apicultor care nu are o zona protejata care nu face aceste selectii intr-un mediu protejat 100% .
Ca exemplu : pot eu oare sa pun pe picior de egalitate un apicultor ( care selectioneaza ) si unu care face o caracteristica noua la o vaca , cal iepure ?
smady scrie:Domnule Gica cu mult respect pentru dumneavoastra special ( am vazut parerile multora ) , nu vreau sa zic decat ce vreau sa spun , iar referitor la stupii mei am 30 din care am facut anul asta 90 dupa salcam1, cu matci selectionate din botci de roire majoritatea , dar daca am intrebari si dumneavoastra timp as fi foarte fericit sa ascult un raspuns profesional.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori