Prima pagină OFF TOPIC NEURONU` ZAMBARET

Faze haioase , bancuri , video funny , divertisment , imagini si poze hazlii . Sa rada si neuronu` in tine .....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dau teapa cu matci

Mesajde smady » 15 Iun 2011, 20:26

My Bees faloseste ma cuvinte romanesti si fi mandru de asta ca daia se traieste mai mult ca am inventat Noi antibioticul si altele . Domnule , vacantele mele probabil costa prea mult , mult prea mult pentru tine , dar oare tu esti unul din ala in a carui familie se fumeaza de 3000 euro pe an si se mai bea de alte mii ???? Asa e , e mult sa dai pe o excursie 10 000 e , si e mult mai usor s cumperti altele de .... n euro .Poate reusesti in viata asta sa schimbi usa aia si gardul din pozele tale , daca tot te legi de bani .
Domnule Gica cum e pana la urma cunoasteti sau nu pe toti crescatorii de matci ? Ca albinele au fost supuse procesului indelungat de selectie naturala e adevarat ( cert ) dar ca au ramas neschimbate ...
Am afirmat ca nu au toti crescatorii de matci au si stupine protejate . Dumneavoastra veniti si spuneti ca toti au(minim 100) si ca eu bat campii( pe net sunt filmulete care nu va dau dreptate ) , orcine poate verifica .
Ca crescatorii de matci sunt filantropi .( asta e pentru prosti si creduli ) . Ca din productia de matci nu se castiga cat din alte activitati apicole e alt ceva ( dar tot nu ies in pierdere ).
Dar ca s a vin cu ceva ce am vazut acum ce spuneti de cel pe care l-a-ti gantat ( Teob) de ce nu a dat ceea ce a promis?
smady

Mesajde jimm » 15 Iun 2011, 20:45

... acum Smady sincer eu unul am o impresie buna despre TeoB, n-am luat maci ca nu am gologani de investit in zona asta, momentan dar ar fi unul dintre preferati...studiaza-l atent...nu mai fi superficial...omul are in spate o traditie si o experienta ..chiar daca as cumpara si nu mi-ar merge bine matcile as cauta vina la mine... e un pionier al informatiei data pe net...
Cat despre costurile de crestere a unei matci... au fost facute calcule, fa si tu sa vezi ca iese destul de prost...s-a tot vorbit si calculat...
jimm

Mesajde MyBees » 15 Iun 2011, 20:52

Nu ai inteles nimic, stai jos :lol:
Esenta a ceea ce spuneam era ca vacantele te-au costat pe tine prea mult(nu bani), nu ca ar fi prea scumpe pentru mine, sau pe altcineva...

Usa si gardul... le las si eu in seama urmasilor, poate vor reusi ei... ;)

Te-as ruga sa folosesti apelativul "ma" doar la tine pe ogor(cuvant romanesc) dar simt ca e prea mult pentru tine, asa ca renunt. Sa fii iubit.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde smady » 15 Iun 2011, 21:07

De ce nu da ce promite unul ca TEOB , simplu , e tinut in brate de unul la Gca . Ce daca pierzi tu bani si toate planurile tale sunt duse , Garanteaza Gica ca e de bine . Nu are sens sa te iei de stimabili filantropi ca se muta subiectul de unul care nu are nimik in comun cu apicultura si care dupa cum ziz unii CERE SPAGA , nu lasa sa se vb de acest subiect .
smady

Mesajde jimm » 15 Iun 2011, 21:23

...acum nu-ti mai garanteaza nimeni nimic...tu trebuie sa aduni informatia si sa iei decizia, doar suntem oameni - sti reclama cu berea si renul, foarte tare :lol: ... trebuia sa-ti faci si plan de salvare in caz ca s-a intampla ce s-a intamplat cu livrarea de la d-ul TeoB.
Parerea mea cand faci inmultire (ai un numar mic de afamilii) poti sa-ti faci singur matcile din timp...sau costa mai mult decat daca le-ai cumpara ?!? :)
Iar cu mutul subiectului...putem discuta si aici la fel de relaxati, eu cel putin asa ma simt.
Ultima oară modificat de jimm pe 15 Iun 2011, 23:13, modificat 1 dată în total.
jimm

Mesajde teinegru64 » 15 Iun 2011, 21:30

Hai ,ca nu mai pot.Daca vrei vino la mine și iți dau GRATIS cate matci dorești.TeoB a fost sincer și diplomat.Sa iți fi clar....TeoB eTeoB. Pe cand tu nu știi nici macar cum se introduce o matca.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde smady » 15 Iun 2011, 22:08

Nu mie trebuie sa i-mi dati ci lui XXL si lui Katilinus ca doar ei se plang . Si dupa cum spune si vanzatorul ... cititi si voi la Anunturi. Pe de alta parte cum e cu acei curenti in stupin an momentul tratamentului , si care au fost rezultatele cercetarii Prof Ursu ? ( doar aveti cel putin un stup ) . Trebui sa purtam o discutie civilizata asa ca cine minte treui sa plateasca , dumneavoastra sunteti un garant al producatorului si ar trebui sa faceti fata si celor care au vrut sa cumpere de la acesta si au fost pacaliti ( TEAPA ) .
smady

Mesajde teinegru64 » 15 Iun 2011, 22:55

Nu obișnuiesc sa raspund la provocari.Hai sa fac o excepție daca e vorba de prof.Ursu.Țin sa ii mulțumesc pentreu idee,am reușit sa o adaptez pentru Layens, e super.Ceilanți nu merg.XXL din cate imi amintesc știe meserie,și ar trebui sa vorbeasca el ...nu avocații.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde smady » 15 Iun 2011, 23:35

Eu cred ca incercati doar sa minimalizati meritele acestui om . Spere deosebire de unii care afirma ca experienta lor de ani face si drege acest Om chiar a facut ceva ( nu conteaza ce cred eu). Referitor la XXL si la Katilinus nu cunosc aceaste pesoane si nu iau apararea nimanui . Dl ( teinegru ) sariti in sus pentru vanzatorul de matci Teo B , asta era problema care nu ar mai fi aparut daca in cazul de fata acest impostor ( vezi dex inainte de comentarii ) ar fi fost nevoit sa spuna in scris ce numar de familii le are la dispozitie pentru a face aceste selectii de cat timp face selecii si cu ce obiective.
smady

Mesajde adycnst » 16 Iun 2011, 11:25

ai auzit de nenea Ruttner!?...daca nu, te rog sa cauti manualul, sa ti-l insusesti un pic si pe urma redeschizi subiectul! cred ca este destul de corect...hai sa vorbim stiintific, nu din auzite sau functie de parerile unora sau altora! :geek:
adycnst

Mesajde Ioan Guist » 16 Iun 2011, 14:17

Am un prieten ce are o gradina cu fructe.Un coate goale (cum se numesc cei fara carte pe aici) un neica nimeni.Asta, adica analfabetu' in ale genetici , are nesimntirea si tupeul sa-si selecteze soiurile de fructe si sa altoiasca dupa cum il taie capul.Un tampit ce o trecut prin viata ca gasca prin apa.Numai ca la poarta gradinii lui vin multi Domni de la marele oras, ce au limba pusa pe bigudiuri si cer sfat.

In piata de matci sunt la lucru tot mai multi apicultori.Si e bine.Chiar f bine.Pana acum 10-20 de ani erau cat degetele de la o mana , iar greul a fost dus de cercetatorii cu patlama la bracinar.Si ....cercetarea era facuta nu ....dupa ureche cum incearca cei de astazi, ci dupa toate manualele si tehnicile scrise, imaginate sau negandite.

Ca in orice lucru cu material viu, exista incepatori si avansati.De cumparator depinde sa-si aleaga marfa dupa necesitate.Daca pentru un apicultor este de nota 10 o matca selectionata dintr-o stupina timp de 1 an (deoarece pana atunci el o avut matci doar din roire sau salvare), pentru alt apicultor o matca selectionata este cea din care el poate scoate fice record bune de vanzare catre alti producatori de matci care la randul lor scot fice bune de vanzare catre alti producatori de matci.

Este foarte greu sa multumesti o plaje mare de apicultori.D eregula cei mai nemultumiti sunt necunoscatori in domeniu.Acestia d eregula revin si cumpara dupa ce pun picioarele pe sol si scot capul din nori.

Un neica nimeni.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde balanescuadrian » 20 Iun 2011, 12:52

eu fac asa selectia ...sa dea miere la rapita, multa miere la salcam si sa nu intre in friguri daca intarzii cu extractia!

ce bune ar fi vreo 50 de matci imperechiate la ora asta!!..chiar si botcile de roire de la astfel de matci!!
balanescuadrian

Mesajde jimm » 20 Iun 2011, 20:14

balanescuadrian scrie:eu fac asa selectia ...sa dea miere la rapita, multa miere la salcam si sa nu intre in friguri daca intarzii cu extractia!

ce bune ar fi vreo 50 de matci imperechiate la ora asta!!..chiar si botcile de roire de la astfel de matci!!

Salut
..mi-mi spui Adriane, dau regatu pentru niste botci :) ce sa mai vorbesc de matci
jimm

Mesajde smady » 21 Iun 2011, 18:26

Buna ziua .
Se pare ca acest subiest deranjeaza multa lume care nu are nici un interes in a se face o descriere cat mai completa a producatorilor de matci . Toate descrierile ar trebui sa ne arate noua cumparatorilor calitatile produselor care sunt de vanzare (matci ) . Nu se doreste o astfel de descriere deoarece la umbra unor crescatori care fac treaba buna , deoarece au investit bani atat in pregatirea lor cat si in calitatea materialului biologic pe care il reproduc , pot sa mai vanda si neavenitii in domeniu , daca tot e loc . Cumparatorul fiind mustrat ca nu a avut rabdare macar 3 ani cu produsele fiecarui vanzator pentru a trage o concluzie .
Ca o concluzie credeti sau nu ca acesti oameni ar trebui sa aiba si ei o descriere a ceea ce fac si vand ( cat se poate de argumentat ) .

Sanatate si nu uitati ca e UNUL care ne vede pe toti .
smady

Mesajde balanescuadrian » 21 Iun 2011, 22:18

sa ma bag si eu ca ....in galeata!!

ce am inteles eu..ai cumparat matci si nu ti-au placut si acum ceri detalii de la producatori ce si cum....ok cerere de bun simt!!

ce stiu eu..... de vreo cativa ani de cand caut eu matca perfecta mi-am dat seama de un lucru si anume ca ea probabil ca a trecut de cateva ori pe langa mine, dar ...... din pacate apicultorul nu a fost prea bun!!....adica matca degeaba este buna daca nu stim ce sa facem cu ea..cum sa o exploatam!...de ex o matca buna trebuie:
- plimbata ..cules intensiv, mutari dese..... rapita, salcam 1, 2, 3 tei, faneata, floarea soarelui , faneata
- dat spatiul la timp,
- tratamente ...ca sa te multumeasca pe tine!

-cum a intrat in iarna? ... cum a iesit? i-ai asigurat rezervele de miere? ai stimulat-o in primavara sau ai lasat-o de capul ei..si cate is mai cate!!!

degeaba matca este buna..daca.... nu este cules si atunci reduce ponta!! familia este slaba si nu se poate manifesta la adevarata valoare! n-are spatiul suficient si atunci vrand nevrand ... instincul ei "ancestral" :mrgreen: ..ii spune ca e timpul sa plece! ...si cate si mai cate trebuiesc luate in consideratie...de ex anul trecut an ploios..incat a cam fost problema cu roitul!!...anul asta de ex pana mai ieri nu prea a mers poliflora si matcile si-au redus un pic ponta...apoi a aparut vremea buna, ceva tei si au inceput sa miste sa spream ca spre bine!

de aceea si colegii te-au intrebat..ai primit matcile...cum aratau le-ai verificat sa nu aiba vre-un defect? (vre-un picior rupt sau mai stiu eu ce!)..cum le-ai introdus? in ce le-ai introdus.....ai stimulat..aveai cules...etc..etc....de aceea colegii te-au intrebat nu da cu paru..intai povesteste ce s-a intamplat!!..pune o poza daoua sa vedem si noi, spune ceva despre tine, experienta apicola..ca daca esti la inceput si freci toata ziua roii in care introduci matca ..ti-o omoara si gata!!

cat despre material genetic selectionat..fiecare selectioneaza dupa cum credce de cuviinta!!...legal sunt crescatorii autorizati de matci....ICDA si ceilalti!......dar o carpatina profesionista nu cred cam ai exista...rasa pura a disparut de mult...se incearca o ameliorare a "maidanezei noastre" ..dar.... momentan se lupta prea putini!!

cat despre dl Teo...a aratat cum creste matci.. nu mai stiu exact unde am vazut pozele dansului dar am vazut si toti s-au convins!..de aceea i-au sarit in aparare!!

zii si tu ce ai inteles si mai vb despre subiect!!!
balanescuadrian

Mesajde Ioan Guist » 21 Iun 2011, 22:44

Adriane,
Ai pus deshtu' pe rana.Suntem curiosi sa vedem ceva d ela colegul cu nemultumirea.Se poate sa fie o nemultumire motivata.
Acum noi nu stim cate o cumparat cate o dat la primit , cate au ramas in stupi etc etc.
Sa speram ca ne va detalia problema lui astfel incat sa intelegem nemultumirea cu pricina.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la NEURONU` ZAMBARET